Ogrodowe marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe marzenia

Post »

Zytuś....a pewnie że zazdroszczę....i szkoda że sukienki nie ubrałaś....Iga chyba też miała nową na taką okazję ;:224
ale i tak TY wyglądałaś baaardzo "aligancko"...nie mówił Ci Tadeusz :shock: :?:
Zyta-co się odwlecze to nie uciecze......niech tylko wiosna na dobre zawita..... a ja miałam wyjazd z rodzicami do Krakowa,do brata...robiłam jako kierowiec .... ;:224 pierwszy raz :shock: ;:223
aha...nie pochwaliłam żurawek....no to Cię czeka ciężki żywot :;230 bo ta choroba baaardzo szybko postępuje...wiem coś o tym ...i Iga wie..... ;:224 :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To widzę, że przy cenach Tadeusza nawet Biedronka by zbankrutowała :;230 Fajnie, że są tacy zapaleńcy, którzy przy swojej pasji potrafią dzielić się tym co mają. Aż cieplej się na sercu robi.

Zytko, z tym jałowcem to nie ma konieczności podwiązywania. On i tak sobie poradzi i będzie się wypiętrzał :) Jedynie gdybyś chciała, żeby był bardziej smukły to możesz przywiazywać przewodnik.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Zyta, te ode mnie to Lime rickey i Hollywood. :wit
Ale piękna kuleczka iglakowa. :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zytuś, z ogromną przyjemnością przeczytałam Twoja relację ze spotkania! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona ;:196 ;:167
Dziękuję za miłe słowa ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

ZYTO ;:196
Ta sosenka przywieziona z wojaży do kolegów? Piękna ;:138
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam moich Gości.
Dzisiaj solidnie pracowałam : w sadzie dokończyłam zaczęty wczoraj bielenia drzew.
Mój M wczoraj wieczorem przywiózł mi całą przyczepkę samochodową gałęzi świerkowych, jakieś wybrakowane ale nie marudziłam bo w ubiegłym roku kombinowałam swoimi przyrośniętymi cyprysami okrywać i włókniną.
Obrazek
Dzisiaj przy pomocy sekatora odebrałam to co się nadawało do okrycia roślin - roślinki były zaskoczone tak cieplutkiej pierzynki nigdy nie miały bo i igliwia spora kupa i do okrycia po poprzedniej zimie było mniej.

Grażynko Dziękuję ;:196

Witaj Pawełku ;:180
rispetto pisze: Zytko, gdybyś chciała, żeby był bardziej smukły to możesz przywiazywać przewodnik.
Pawełku w tym kwi problem że przewodnik temu cyprysikowi w zimie umarzł ;:7

Witaj Iga
iga23 pisze: Zyta, te ode mnie to Lime rickey i Hollywood. :wit
Rozumiem że Lime rickey to ta seledynowa zurawka? a Hollywood ciemna?

Witaj Moniś ;:196 Cieszę się że wraca zdrowie a hipkom Twoim pomyliły się Święta są dumnie tak jak Gwiazda Betlejemska.
Wiesz Moniś że dzisiaj zauważyłam wynurzające się pączki narcyza białego " Ziya"

Krysiu ;:196 ta kulkowa sosenka rośnie w ogrodzie już od dwóch lat odkąd zachorowałam na miniatury iglakowe.

mam już dziką różę w ogrodzie i ma owoce :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Tajka pisze:Zytuś Szkoda tylko, że dość daleko od Ciebie usiadłam, i wiele mi umknęło z Twoich opowieści.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Tajeczka ma rację, w zasadzie wszystko umknęło, z pominięciem wybuchów gromkiego śmiechu :;230 i jeszcze toastu ;:136
Pozdrówka :wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

ZYTO ;:196
Ja też bardzo lubię szczepione na pniu iglaczki. A Twoja sosenka śliczna ;:138 .
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Zyto - weź na wiosnę jakąś boczną gałązkę wyrastającą w pobliżu czubka i ją podwiąż do góry. Ona przejmie rolę przewodnika :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zyto-kulka sosenkowa prześliczna!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Żyjesz, Piękna Masareczko? :wink: :lol: ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
dorwita
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 paź 2010, o 21:27

Post »

Witam!!! To jest mój pierwszy wpis na forum,bo jestem bardzo nieśmiała... A o ogrodzie to tylko marzę i podpatruję.
Przeczytałam wszystkie Twoje wątki i mało mi!!! Jesteś tak wyjątkową, ciepłą i mądrą kobietą, żoną, mamą ..., że musiałam się odezwać. Dziękuję Ci z całego ;:167 , że wpuściłaś mnie do Twojego domu, pozwoliłaś poznać Twoją rodzinę, przyjaciół, czuję się zaszczycona. Podziwiam Twoją organizację i pracowitość a wszystko okraszone świetnym humorem. Uwielbiam oglądać kwiaty, bukiety, wieńce, ciasta, chleby, potrawy... wszystko, wszystko, bo wtedy uciekają smutki i troski. Życzę dużo zdrowia i błogosławieństwa Bożego!!!
Przesyłam uściski i ;:196
Ps. Czekam z niecierpliwością na dalsze relacje :!:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Witaj Pani Prezes ;:196 piękny iglak już pisałam że przez to forum to inaczej patrzę
na te kłujaki według mojej wnusi...
...jeszcze u Ciebie nie widać zimy :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

pamelka - Joluś ;:196 miło mi że wpadłaś w moje progi.

Krysiu ;:196 iglaki to kolejna choroba mam zaprzyjaźnionego właściciela szkółki w Mokrym k Zamościa no i w ubiegłym roku zakupiłam tam 40 sztuk wolno rosnących i szczepionych okazów iglakowych po przestępnych cenach, pochwalę się mam nadzieję kiedyś.

Pawełku :oops: ;:196 właśnie na taką poradę czekałam ... dziękuję.

Ewuś ;:167 mam jeszcze kilka nowości w zapasie...hi,hi,hi...- dziękuje.

Moniś ;:196 - Nowy zawód mam: hi,hi,hi...jak zadzwoniłaś to ja walczyłam z rozprawianiem na czyścić typu szynki balerony itp a dziś - kaszankę upiekłam ...nawet wyszła, wyobraź sobie że i salceson robiłam jest jeszcze ciepły czy z jadalny jutro się okaże...-to takie zachciewajki.
Reszta schowana w zamrażarce - bo za wcześnie marynować mięso na Święta.

Dla informacji zainteresowanym: M zobaczył w gazecie lokalnej :Tygodnik zamojski" ogłoszenie...
Ferma sprzeda świnie z dowozem na miejsce - tel. Zadzwonił i zamówił dwie dla nas i dla mojej Stażystki w wadze do 150 kg.każda. Świnki miały dotrzeć do nas w czwartek i na ten dzień umówił masaża. Świnki przyjechały ale bardzo wypasione, miały być 2 dziewczynki a był chłopczyk o wadze 198 kg i dziewczynka 246 kg podobno tak urosły przez 10 dni. Ja oczywiście zaprotestowałam bo jakim sposobem mamy we dwoje ja na diecie zjeść takiego knurka i odesłałam świnki i masaża. Wczoraj przywiózł M dwie świnki rozprawione w wadze po 115 kg no i baw się Zytuś w masaża sama... a co to dobry zawód... jeszcze tylko dyplom a obrona nie w modzie...hi,hi,hi.

dorwita Witaj Cieplutko ;:196 cieszy mnie i jestem niezmiernie zaskoczona Twoją wizytą.
Czuję się zaszczycona tym ze Przeczytałaś wszystko co pisałam i pierwszy Twój wpis zaszczycił moje progi. Forum jest dobrym lekarstwem dla nieśmiałych, ja taką też z reguły bywałam.
Mam zasadę podobną do Twojej... Dość długo odwiedzałam ogrody zanim zalogowałam się, potem z kolei z półtora roku minęło zanim zdecydowałam się założyć swój wątek. Odwiedzam tych którzy mnie akceptują taką jaka jestem i tam pozostawiam ślady w formie wpisów.
Życzę Ci spełnienia wszystkich marzenia i zaprasza do odwiedzin.

Misiu ;:196 Witaj zima przyszła - zdążyłam pookrywać roślinki, pościnałam wszystkie ostatnie zioła do suszenia, dużo tez młodej melisy urosło wiec starannie ją zabezpieczyłam a nóż jak znalazł na nerwy może się przydać... hi,hi,hi

W poniedziałek miałam ze swoją Stażystką zacząć dekorować światełkami świątecznymi sad i płoty tak aby przed zimnem zawiesić oświetlenie w najtrudniej dostępnych miejscach a tu masz już po planach.

Słonecznik dzielny przed śnieżycą...
Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...jeszcze słonecznik był -niesamowite umnie tylko bidula chaberek pokazywał swoje oblicze. :)
..nie robiłam fotki ...dzisiaj to siedziałam cały dzień w domciu ..było trochę rodzinnie :)
...podziwiam Twoje umiejętności...zaradna z Ciebie kobitka ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”