Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Goryczko lubię pierwiosnki, można nimi przyozdobić różne części ogrodu a jeszcze gdy jest kilka kolorów to tym bardziej jest łatwo.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Irenko.
Wpadłam na Twoją działkę bo ogląda się ją z przyjemnością. Lubię zadbane, przemyślane
ogrody.
Miłego dnia.
Wpadłam na Twoją działkę bo ogląda się ją z przyjemnością. Lubię zadbane, przemyślane
ogrody.
Miłego dnia.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko przepiękne łany pierwiosnków, bajecznie wyglądają takie bogate nasadzenia , aż się miło robi oglądając takie bajeczne wiosenne widoczki 

-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Kontakt:
Irenko czarujesz tymi pierwiosnkami.
Aż chciałoby się u siebie posadzić. Może się skuszę i posadzę przed kamienicą. I się uchowają przed innymi pożyczalskimi.
Aż chciałoby się u siebie posadzić. Może się skuszę i posadzę przed kamienicą. I się uchowają przed innymi pożyczalskimi.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Witam po kilkudniowej przerwie.
Goryczko dziękuję za miłe i ciepłe słowa ale mam wrażenie a właściwie jestem pewna, że to twój ogródek jest wart podziwu.
Agusiu dawno cię nie było. Co do pierwiosnków to u ciebie będzie pole do popisu, masz ich dużo i na pewno coś wymyślisz. Dziękuję za pochwały.
Agnieszko miło mi powitać nowego gościa. Pierwiosnki to takie sympatyczne wiosenne kwiatki, tyle jest ich odmian i kolorów, że cały ogród ożywiają a problem z "podbieraniem" kwiatów jest mi dobrze znany.
Goryczko dziękuję za miłe i ciepłe słowa ale mam wrażenie a właściwie jestem pewna, że to twój ogródek jest wart podziwu.
Agusiu dawno cię nie było. Co do pierwiosnków to u ciebie będzie pole do popisu, masz ich dużo i na pewno coś wymyślisz. Dziękuję za pochwały.
Agnieszko miło mi powitać nowego gościa. Pierwiosnki to takie sympatyczne wiosenne kwiatki, tyle jest ich odmian i kolorów, że cały ogród ożywiają a problem z "podbieraniem" kwiatów jest mi dobrze znany.
Jeszcze trochę wspomnień

Jeśli ktoś zastanawia się czy założyć warzywniaczek, chyba warto.

Jeśli ktoś zastanawia się czy założyć warzywniaczek, chyba warto.

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No teraz to mnie szczęka opadła...ale okazy...
same piękności
To z szyszkami to jakaś koreanka? mam coś podobnego ale jeszcze młode
Zaś tawułka...ta różowa...coś niesamowitego...
przepięknie się prezentuje
Parzydło też spore i piękne...mam małe i w tym roku prawie nic nie urosło-nie mówiąc o kwitnieniu....czy tak ma być? czy jemy coś nie pasi?
A ten krzew z takimi puchatkami różowymi? co to? no i te dzwonki-uwielbiam dzwonki-jakie sa te jasne?
o matko....wszystko mi się u Ciebie podoba...że chyba przestanę zagladać

same piękności

To z szyszkami to jakaś koreanka? mam coś podobnego ale jeszcze młode

Zaś tawułka...ta różowa...coś niesamowitego...

przepięknie się prezentuje

Parzydło też spore i piękne...mam małe i w tym roku prawie nic nie urosło-nie mówiąc o kwitnieniu....czy tak ma być? czy jemy coś nie pasi?

A ten krzew z takimi puchatkami różowymi? co to? no i te dzwonki-uwielbiam dzwonki-jakie sa te jasne?
o matko....wszystko mi się u Ciebie podoba...że chyba przestanę zagladać

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
kliknęłam 2 razy.... 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj IRENKO dawno mnie nie było ,ale dopiero co wróciłam od mamy . Jestem tego samego zdania co Grazynka zresztą, wiesz ile razy do Ciebie zaglądam zawszejestem zauroczona Twoim ogrodem . Widzę ,że tez masz goryczkę ,piękne tawułki nie mówiąc już o reszcie . Piewiosnki to takie wdzięczne kwiatki tak samo jak bratki a wkomponowane z warzywami dają piękny efekt . Irenko masz rację ,że producenci kwiatów ida na ilość a nie na jakość . Liczy się tylko kasa . Niby coraz piękniejsze odmiany ,ale mniej wytrzymałe .
- Monika76
- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Irenko, co to za kwiatki?Irena37 pisze:
P.S. Piękne wspomnienia zaserwowałaś

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko...pięknie u ciebie. Porządeczek rzuca się w oczy..a kwiatków tyle że nie sposób wyliczyć. Czy jest coś czego nie masz?, bo mnie się wydaje że masz wszystko i to jakie piękne. 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Irenko Zastanawiam się czy Ty masz taka zwykłą działkę czy podwójną bo oprócz pięknych kwiatów masz sporo iglaków no i dość dużą rabatę warzywną i to jaką ,jak tam pięknie wygląda .
Twój ogród jest pierwszy na jaki natrafiłam oprócz wątku o liliowcach i od wtedy jestem pod niezmiennie wielkim wrażeniem , zauroczeniem.
Gratuluję
Twój ogród jest pierwszy na jaki natrafiłam oprócz wątku o liliowcach i od wtedy jestem pod niezmiennie wielkim wrażeniem , zauroczeniem.
Gratuluję

-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Kontakt:
Witaj Irenko,
Wielki szacunek dla Hortensji pnącej i białe iryski cudneeee. Ja mam niebieskie.
Wielki szacunek dla Hortensji pnącej i białe iryski cudneeee. Ja mam niebieskie.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Agnieszka W.
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
Irenko WOW piękne wspominki, takie duże wypielęgnowane roślinki cudnie i warzywniczek śliczny, bardzo fajny pomysł z wykończeniem warzywnika - bratki wystawiaja zadowolone mordki

Grażynko tyle miłych słów. Zaczynamy tęsknić za wiosną, teraz każdy kwiatek wydaje się niezwykły. Pytasz o "to z szyszkami", tak ta jest koreanka a szyszki ma co roku, gdy ją posadziliśmy to w trzecim roku już szyszki były. Wspominasz o parzydle, powinno kwitnąć od początku, nawet jeżeli posadziłaś część korzenia z jednym kiełkiem to musi kwitnąć. Ten różowy krzew to jest wiązówka, jest piękna ale rośnie wielka ponad 2 m. Dzwonki są pełne, kupiłam je jako karpackie.
Jadziu miło, że już wróciłaś i jak zwykle z pochlebnymi słowami. Co do kwiatów to czasem nawet te bardzo skromne wyglądają pięknie.
Moniko to są dzwonki karpackie pełne, pod taką nazwą je kupiłam, kwitną długo i obficie.
Zeniu dawno cię nie było, miło, że odwiedziłaś mnie i zarazem tyle ciepłych słów. Wszystkiego to nie mam, to niemożliwe. Te kwiaty, które mam tak zapełniły działkę, że nie ma miejsca gdzie sadzić a utrzymać porządek w takim gąszczu nie jest łatwo.
Geniu niezwykle się ucieszyłam czytając tyle miłych i sympatycznych słów od ciebie. Pytasz czy działka nie jest podwójna, nie jest ma tylko 4 ary. Geniu ty przeicież wiesz i to najlepiej jak sadzić, żeby zawsze było ładnie. Iglaków trochę się uzbierało (około 80 szt), są to odmiany przeważnie niskie i karłowe. Czasem też się zastanawiam jak to wszystko się mieści. Warzywniaczek jest mały, ma około 10 m2, łatwo było go "przyozdobić", bo bratki same się zasiały. Jeszcze raz dziękuję za takie pochlebne słowa o moim ogrodzie i oby dalej robił takie przyjemne wrażenie.
Agnieszko, hortensja to ładna roślina pnąca ale bardzo szybko rośnie, co roku muszę o 1/3 ścinać bo rozrosłaby się niemożliwie i zagłuszała inne rośliny.
Isiu gdy się ma taki "napchany" ogród to trzeba dbać o rośliny, żeby jakoś wyglądały, bo inaczej wszystko zrosłoby się i byłby wielki gąszcz. Co do warzywniaczka to bratki same się wysiały, coś trzeba było z nimi zrobić, no i tak z pomocą natury samo wyszło.
Miłe dziewczyny wielkie dzięki za tyle przemiłych słów.
Jadziu miło, że już wróciłaś i jak zwykle z pochlebnymi słowami. Co do kwiatów to czasem nawet te bardzo skromne wyglądają pięknie.
Moniko to są dzwonki karpackie pełne, pod taką nazwą je kupiłam, kwitną długo i obficie.
Zeniu dawno cię nie było, miło, że odwiedziłaś mnie i zarazem tyle ciepłych słów. Wszystkiego to nie mam, to niemożliwe. Te kwiaty, które mam tak zapełniły działkę, że nie ma miejsca gdzie sadzić a utrzymać porządek w takim gąszczu nie jest łatwo.
Geniu niezwykle się ucieszyłam czytając tyle miłych i sympatycznych słów od ciebie. Pytasz czy działka nie jest podwójna, nie jest ma tylko 4 ary. Geniu ty przeicież wiesz i to najlepiej jak sadzić, żeby zawsze było ładnie. Iglaków trochę się uzbierało (około 80 szt), są to odmiany przeważnie niskie i karłowe. Czasem też się zastanawiam jak to wszystko się mieści. Warzywniaczek jest mały, ma około 10 m2, łatwo było go "przyozdobić", bo bratki same się zasiały. Jeszcze raz dziękuję za takie pochlebne słowa o moim ogrodzie i oby dalej robił takie przyjemne wrażenie.
Agnieszko, hortensja to ładna roślina pnąca ale bardzo szybko rośnie, co roku muszę o 1/3 ścinać bo rozrosłaby się niemożliwie i zagłuszała inne rośliny.
Isiu gdy się ma taki "napchany" ogród to trzeba dbać o rośliny, żeby jakoś wyglądały, bo inaczej wszystko zrosłoby się i byłby wielki gąszcz. Co do warzywniaczka to bratki same się wysiały, coś trzeba było z nimi zrobić, no i tak z pomocą natury samo wyszło.
Miłe dziewczyny wielkie dzięki za tyle przemiłych słów.