Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie wtorkowo. Wreszcie wczoraj i dziś byłam na działce. W ubiegłym tygodniu strajkowałam
z powodu upałów. Stwierdziłam po tygodniu, że najlepiej rosną chwasty. Tym nie przeszkadza upał, deszcz, są bujne i rosną zapamiętale. Różyczki kończą pierwsze kwitnienie, ale kwitną jeszcze choć na niektórych zaczyna się czarna plamistość, muszę jutro zrobić oprysk

Chicago Peace

Wersal

Shery Brandy
a teraz trochę hortensjowo

Pinky Winky

dębolistna

Unique
Wszystkie te hortensje są w tym roku kupione, więc są jeszcze nie pokaźne - liczę, że dopiero w następnym roku pokażą swoją klasę
jedna z kwitnących lelijek NN ale za to cudownie pachnąca

i liliowce też NN

Chicago Peace

Wersal

Shery Brandy
a teraz trochę hortensjowo

Pinky Winky

dębolistna

Unique
Wszystkie te hortensje są w tym roku kupione, więc są jeszcze nie pokaźne - liczę, że dopiero w następnym roku pokażą swoją klasę
jedna z kwitnących lelijek NN ale za to cudownie pachnąca

i liliowce też NN

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu hortensje na pewno urosną i zachwycą w pełni w przyszłym roku
Bardzo ładny jest ten liliowiec czerwony
, bo o różach i lilii nie wspomnę bo one zawsze cudne 

Bardzo ładny jest ten liliowiec czerwony

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ada.kj
Prawda Grzesiu. Dziś w południe szła ciemna chmura - myślałam, że zaraz lunie i komary cięły jak głupie. Później się trochę uspokoiły jak zaświeciło słońce, ale teraz siedzę przed komputerem i drapię się niemiłosiernie. dawno nie byłam taka pogryziona.
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Witaj Aduś!
Dziękuje za wizytę i miły wpis. Od razu przybiegłam do Ciebie obejrzec Twoje nabytki! Aduś, widzę że masz chyba najpiękniejsze odmiany z bukietowych! Zobaczysz jakie w przyszłym roku będą już duże. Na trzeci rok będziesz miała już takie wysokie jak ja. W pierwszych 2 latach tnij wczesną wiosną śmiało nad 3 oczkiem żeby zagęścić krzaczor! A w następnych latach już mozesz nad 4, 5 a będą wyższe krzaczory. Zobaczysz jakie będą efekty! Pinky Winky jest cudna jesienią - pewnie widziałaś u mnie fotki z zeszłej jesieni. Cieszę się że się zaraziłaś!
Dziękuje za wizytę i miły wpis. Od razu przybiegłam do Ciebie obejrzec Twoje nabytki! Aduś, widzę że masz chyba najpiękniejsze odmiany z bukietowych! Zobaczysz jakie w przyszłym roku będą już duże. Na trzeci rok będziesz miała już takie wysokie jak ja. W pierwszych 2 latach tnij wczesną wiosną śmiało nad 3 oczkiem żeby zagęścić krzaczor! A w następnych latach już mozesz nad 4, 5 a będą wyższe krzaczory. Zobaczysz jakie będą efekty! Pinky Winky jest cudna jesienią - pewnie widziałaś u mnie fotki z zeszłej jesieni. Cieszę się że się zaraziłaś!

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- ada.kj
Kasieńko. Witam i dzięki za wizytę i zapraszam częściej. Czy hortensję dębolistną też tak się tnie wiosną jak inne bukietowe?
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Aduś, dębolistnej nie ruszasz - no chyba że jakiś pęd przemarznie, co mnie się jeszcze nie zdarzyło! Krzaczastą Anabelle co roku o połowę tniesz. 

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ada.kj
Zgadza się. I Ratowice, i Rosarium, bo parę róż jeszcze by się chciało, i lelije, gdyż mam tylko kilka Lidlowych - miał być mix jest kiks - 10 szt. chyba jednakowych, ale to był zakup 10 szt. za 2,99 więc może być. Już się na mix-y nie pokuszę. Kupiłam 5 liliowców mix i z tego okazało się, że trzy są jednakowe, te bladobeżowe
. Jeden by mógł być ale aż trzy takie same? Po kwitnieniu muszę je razem wsadzić i będzie od razu duża kępa
i będzie miejsce na nowe. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU odpisałam u mnie więc nie będę się powtarzać . CHICAGO PEACE dostojna . A czy też pachnie . Ma taki układ płatków jaki uwielbiam najbardziej w różach . Chyba na jesień skuszę sie na ANABELL a może i PINKY WINKY chociaż UNIQUE też niczego sobie , No i powstanie znowu dylemat czyim kosztem
Trawy nie mam do ubierania chyba jarzynki będzie mniej