Minęłam 67stronę księgi o"rajskim ogrodzie Eweliny"

Zarówno żagwin , jak floks szydlasty i smagliczkę przycinam po kwitnieniu króciutko (2-3cm.nad ziemią) .Potem podlewam obficie i nawożę. Wtedy ładnie "odbija" i zagęszcza się.rosea pisze: jak przycinasz po kwitnieniu floks szydlasty: przy samej ziemi, czy wyżej ? A może wiesz, jak wysoko przycina się smagliczkę bylinową i żagwin zimozielony ?
A "odgapiaj" na zdrowiemme33 pisze:Przyznam, że odgapiłam od ciebie pnącą po sośnie hortensję, ale jest jeszcze mała i pąków nie widać.Bardzo mi się podoba jej kwiat ,liście![]()
Minęłam 67stronę księgi o"rajskim ogrodzie Eweliny"
Ewelina pisze:Alu, katujesz mnie... to jest" Eden rose", tak? Boże , jaka piękna , a moje maluchy stoją , normalnie stoją i ...nic:(
Hanka też tak mówi , więc ...jestem dobrej myśli:) To piękna odmiana, a u Ciebie tworzą wprost niesamowity widok!Fleur 78 pisze: Ruszą wreszcie, nie martw się! Jak żyją to ruszą! Jeśli dobrze pamiętam, dopiero niedawno ją posadziłaś. Róże pnące najczęściej wcale nie kwitną w pierwszym roku. Całą energię koncentrują na rozbudowę systemu korzeniowego. Najważniejsze, żeby się dobrze ukorzeniła a potem zobaczysz jak zacznie szaleć!
Jaka zielona , jaka zielona? Jest normalna. No, czasem, po pracach ogrodowych , uwalana ziemią - matką, ale zielona nigdy !Fleur 78 pisze: taka zielona rączka jak Twoja poradzi sobie z każdą roślinką!
Ale za to jak pięknie wymalowana!Ewelina pisze:Jaka zielona , jaka zielona? Jest normalna. No, czasem, po pracach ogrodowych , uwalana ziemią - matką, ale zielona nigdy !Fleur 78 pisze: taka zielona rączka jak Twoja poradzi sobie z każdą roślinką!![]()