U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Lesi

Post »

Zima w pełni. Chciałam porobić zdjęcia w ogrodzie, bo dawno takich ilości śniegu nie widziałam ale nie mogę wejść do ogrodu, bo wejście zostało zastawione przez hałdę śniegu... Przyznam się, że mnie już ten śnieg powoli męczy, brakuje miejsca gdzie go odgarniać - na dwóch moich rh został usypany kopczyk śniegu przez mojego M i sąsiada... :evil: wolę nie myśleć o stanie ich gałązek, ponoć są dość łamliwe... Z drugiej strony żal mi Wojtka, który codziennie macha dzielnie szuflą a śniegu nie ubywa, a wręcz codziennie przybywa nowa porcja.
W Ząbkach generalnie nie uświadczy się pługu ani piaskarki/solarki - buty przemoczone za każdym razem gdy wychodzi się z domu a ja mam kolejny sezon na wizyty lekarskie, nie zaliczyłam chyba tylko weterynarza...
Dobra - musiałam sobie trochę pomarudzić, teraz będę się pokrzepiać. Znalazłam fotkę jeszcze jednej lilię - czy ta barwa nie jest rozgrzewająca?
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Moje rh też pod kupą śniegu :roll: I u nas gmina "leje" na mieszkańców - nasza hmmm... główniejsza ulica jest nieodśnieżona, więc wiadomo co jest na tych bocznych. Wczoraj nie dało się wyjechać, ratował nas Mirek swoim landrowerem :roll: Nawet jeśli da się wyjechać, to ja się boję :roll:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie dzisiaj zapadła wstępna decyzja o zakupie w przyszłym roku nowego auta - koniecznie wysokiego, z napędem na cztery koła - bo naszym nissanem się zakopywaliśmy usiłując zaparkować przy stacji kolejki. Już nie wspominając,że gdzieś trzeba będzie wcisnąć fotelik dla dziecka...
No i znowu siedzę na forum zamiast się uczyć... 16.01 - anatomia, 30.01 - fizjologia - wielkie kolubryny do wykucia...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, piękne lilie, rzeczywiście rozgrzewają.
Zabieraj się do nauki, bo jak teraz zawalisz, to nie masz szans na nadrobienie. ;:132
Powodzenia!
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu połączyliśmy się telepatycznie wątkami o liliach :) Te żółto czerwone bardzo mi się podobają.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Joasiu,
Lilie piękne i rozgrzewające i potrzebne w ogródku mają swój urok, a teraz popieram tutaj Danusię zabieraj się za naukę kobieto musisz zdać w terminie, potwierdzam w Ząbkach chyba nikogo z "Ratusza" nie obchodzi jak sobie radzą mieszkańcy ze śniegiem, u mnie panowie wczoraj odśnieżali ulicę aby przejechać dalej, Joasiu w 79r, siedziałam dwa miesiące w domu z malutkim dzieckiem bo po Warszawskich chodnikach nie dało sie jechać wózkiem były wąskie tunele na ponad metr wysokości dobrze że mieliśmy loggie i tam wystawiałam wózek z dzieckiem i zamiast spaceru opatulona sobie spała,
Życzę Powodzenia
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

JLG pisze:Właśnie dzisiaj zapadła wstępna decyzja o zakupie w przyszłym roku nowego auta - koniecznie wysokiego, z napędem na cztery koła - bo naszym nissanem się zakopywaliśmy usiłując zaparkować przy stacji kolejki. Już nie wspominając,że gdzieś trzeba będzie wcisnąć fotelik dla dziecka...
No i znowu siedzę na forum zamiast się uczyć... 16.01 - anatomia, 30.01 - fizjologia - wielkie kolubryny do wykucia...
Życzę dużo zdrowia Joasiu. Gratulacje ;:138
I jak najwięcej zdanych egzaminów :uszy
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frida pisze: Zabieraj się do nauki, bo jak teraz zawalisz, to nie masz szans na nadrobienie. ;:132
Powodzenia!
JSZFRED pisze:Joasiu,
a teraz popieram tutaj Danusię zabieraj się za naukę kobieto musisz zdać w terminie

Już się posłusznie biorę do nauki ;:170
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko - dziękuję ;:167

Wszystkim dziękuję za pochwały lilii, a teraz biorę się za naukę, bo moje sąsiadki z Ząbek gotowe mi zrobić zaraz najazd, co by sprawdzić czy się uczę... ;:132
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Joasiu,
No może nie tak zaraz bo zanim sie przekopię przez te zaspy to trochę to potrwa, a tak na marginesie zadzwoniłam do Z-du Komunalnego ze skargą że wcale nie odśnieżają, podobno ma się poprawić,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ta czerwona lilija jest ekstra :D , ja cały czas się zastanawiam, czy dorzucić kilka lilii do ogródka czy dać sobie spokój :roll:

owocnej nauki :uszy
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Joasiu, na temat zalegającego śniegu już nic nie powiem... To, że u mnie go mnóstwo jest zrozumiałe, ale te hałdy w mieście??
Powodzenia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Monia68 pisze:Joasiu, na temat zalegającego śniegu już nic nie powiem... To, że u mnie go mnóstwo jest zrozumiałe, ale te hałdy w mieście??
Powodzenia :wit
No właśnie, kiedyś śnieg wywozili nad Wisłę i w mieście można było chodzić i jeździć :?
Joasiu, przepraszam za tę dygresję, ale zima już daje mi się we znaki.
Może tylko dzieci się cieszą (przynajmniej niektóre :wink: ).
Za to wiosna nas ucieszy. Każdy kwiatuszek i pączek będziemy witać z radością.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - lilie są mało kłopotliwe i chyba się dobrze komponują z różami :twisted:

Moniko - zawsze mnie to bawi (choć z roku na rok coraz mniej), że drogowcy i wszelkie służby oczyszczania miasta są zawsze, ale to zawsze zaskoczeni, że zimą w tej szerokości geograficznej występują anomalie pogodowe w formie opadów śniegu...

Beatko - ja zimy nie lubię, poza tym jestem ciągle bardziej przyzwyczajona do zim poznańskich, które są zdecydowanie łagodniejsze. W końcu to prawie dwie strefy cieplej...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz kilka zdjęć zrobionych w czwartek (zgodnie z sugestiami uczyłam się i na forum starałam się nie zaglądać ;:223 ). Dziś jestem po egzaminie i wygląda na to, że zdam - więc odrobina odpoczynku mi się należy.
Zdjęcia mają pokazać mojej mamie, że tutaj naprawdę spadło trochę śniegu (w Poznaniu jest ok. 10 cm)....
Tyle spadło śniegu na balkonie, który jest prawie całkowicie osłonięty od wiatru...
Obrazek
Nie wiem czy moje rh przeżyją to odśnieżanie...na pewno są dobrze zabezpieczone od mrozu, przez sąsiada i mojego M. :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Do ogrodu łatwo można się dostać ....
Obrazek
Obrazek
Po pokonaniu zaspy. Chyba mimo wszystko było warto moczyć spodnie do kolan.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tylko wszystkie moje ubiegłoroczne nasadzenia wyglądają na jeszcze mniejsze, widać tylko same kopczyki - znak "tutaj jestem" (oby nie "tutaj byłem")
Obrazek
Niestety kopczyki ze śniegu nie wszystkim służą, ale w pewnym momencie się poddałam z otrzepywaniem śniegu..
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”