Witaj Geniu.Te wazoniki z wcześniejszych fotek mają około 1,5m wysokości.Kompozycje u Eweliny to przyjemność dla oka,no ale z braku lepszych mam tylko takie
Tadeusz te wazony na wcześniejszych zdjęciach są całkiem dobre.
Ale te na przedostatnim zdjęciu ,którego nie pozwolił zabrać pilot są rzeczywiście
piękne .
Tadeusz przepraszam ,że Ci się tu rozpisujemy , ale to forum to skarbnica wiedzy , wiedziałam że u Ciebie te lilie widziałam i przerzuciłam sporo stron żeby ją znaleźć .
Szkoda że nie zamówiłam w Lilpolu ale myślałam ze kupię u nas w ogrodniczym w zeszłym roku były , a w tym roku marne zaopatrzenie w lilie .
Genia
Geniu Andrzej ma jak zwykle rację.Ta lilia to lilia z grupy aurelian,krzyżówka lilii trabkowej z lilią Henriego. U mnie jeszcze nie kwitła,dopiero poszła do gruntu jesienią.Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz oddałam swój katalog bo nie zamierzałam zamawiać , w zeszłym roku u nas w ogrodniczym było takie zaopatrzenie w lilie ,że uważałam że będzie taniej , jak na złość nie ma nawet polowy z tego co w zeszłym roku .
Interesuje mnie Miss Lili ,Beverly Dream,Robert Swenson,Scheherezada,Scarlet Delight, Lady Alice , zobacz czy któreś z tych są w katalogu ?
Tadeuszu dawno nie zaglądałam do twojego ogrodu jak zwykle jest co podziwiać.Liliowce piękne.Czytałam że mówicie o ofercie Lilypol kupiłam tam właśnie lilie tygrysie i trąbkowe. Przetrzymuję je w lodówce by za szybko nie zaczęły wyrastać.