Cudne róże nam pokazałaś

Zszokował mnie też wielgachny jak talerz liliowiec

Za buziaczki dziękuję i posyłam moje...abeille pisze:
Zobaczysz Gabiś jeszcze troszkę a przekonamy Cię do róż![]()
Moje róże też bardzo podżarte w tym roku co im nie przeszkadza kwitnąć. Jedyne ne dla nich choróbsko to jest
rdza bo wtedy już nie kwitną wcale. Ale z innymi dają sobie radę. Powiedz Gabi, jakie wysokie są u Ciebie trytomie i
jak duże mają kwiaty? Moja jest malutka i kwiat tez nieduży.
Specjalnie dla Ciebie wrzucam kilka dzisiejszych zdjęć ale tym razem bez róż![]()
![]()
![]()
No i na koniec Leontynka może się przekonasz?
Buziaczki od rodaczki.
Grażynko niestety nie pozostało mi już zeszłorocznych nasionek maczka lekarskiego, ale niedługo będą nowegagawi pisze:Wiesiu - dysponujesz nasionkami tego gigantycznego maczka?![]()
Cudne róże nam pokazałaśdzięki, chociaż wirtualnie możemy popodziwiać
![]()
Zszokował mnie też wielgachny jak talerz liliowiec![]()
Moniczko to jest najpiekniejszy miesiąc w roku bo tyle jest pięknych i różnych kwiatów. Ale to jeszcze nie koniecMonia68 pisze:Wiesiu, przepiękne liliowce w rozmiarze XL![]()
Jeszcze większe wrażenie robią róże, są cudne
Gabiś dziękuję za buziaczki. Tritoma ma faktycznie długie liście do 1 m długości i do tego nie można ich przycinaćGabriela pisze: Za buziaczki dziękuję i posyłam moje...
Wiesiu, Leontynka jest naprawdę piękna... wiem, wiem... ale i tak nie mam miejsca...![]()
Powiem Ci szczerze, że nie przyglądałam się jeszcze trytomie, i nie wiem czy ma jakieś pąki czy nie.
Ale muszę popatrzeć...
W zeszłym roku był to olbrzymi krzaczor, z bardzo długimi liśćmi,
miała kilka kwiatostanów, ale były jakieś dziwnie poskręcane.
Chyba mam za dużo wszelkiego robactwa na działce, ale to wina tego, że bardzo rzadko stosuje opryski chemiczne.
A tak w ogóle, to nie podoba mi się jej kolor.
Jest taki nijaki... poprzednia miała ładny czerwony kolor, ale po którejś zimie wymarzła.
Urszula B pisze:alez u ciebie cudnie, nie wiadomo na co najpierw patrzec, i liliowce masz cudne.. a o różach to już nawet nie mówie..cudnie i kolorowo
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
Ave pochlebiasz mi bardzo ale ja nawet nie zasługuję na te wszystkie komplimenty.Ave pisze:Wiesiu, u Ciebie w ogrodzie jeszcze piękniej niż w Parku B. ... te różę i liliowce... wszystko w rozmiarze Super Big...
Powaliły mnie na kolana te białe andy, które pokazywałaś na fotkach z Parku... CUDNE, można śnić o nich na jawie... i o Twoim ogrodzie też...
100krotko masz rację, wstydlin to synonim trytomi. Poczekam i obejrzę jak się będzie zachowywać w przyszłym100krotka pisze:Wiesiu, wstydlin to trytoma? Ciekawe, nie znałam takiej nazwy...w kazdym razie poczekaj cierpliwie, ja w zeszlym roku miałam jeden kwiat, a teraz mam siedemOna jest jak wino najwyraźniej - im starsza, tym lepsza ;-)
Aniu naprawdę warto zwiedzić jak tylko będziesz miała okazję. Moja trytoma nie zakwitła w zeszłym roku aAniaDS pisze:wiedziałam gdzie zajrzeć..
piękne te róże, rany, jakie okazy![]()
bardzo chciałabym kiedyś zobaczyć na żywo ten różany ogród![]()
Trytoma już powinna kwitnąć?
Czyli moja w tym roku nie zakwitnie?![]()
Młoda jest, sadzona przez wakacje w tamtym roku
Moniu Polka znów zaczyna kwitnąć. Niedługo będą nowe zdjęcia.vertigo pisze:mówiłam Ci już dawno, zajrzyj do Abeille, bo tu takie piękne różeWidziałaś Polkę u Abeille?
Grażko jest bardzo dużo których nie mam niestetygrazynarosa22 pisze:Wiesia....no nie mogę...jakie ogroooomne te róże![]()
![]()
![]()
jakich kwiatów Ty nie masz![]()
![]()
są jakieś
![]()
![]()
Witaj Ewciuevluk pisze:Witaj o poranku Wiesiu.....
Śliczny ten maczek piwoniowy..... 8) Czy to bylinka? Czy jednoroczniak może?