Ogródek AGNESS cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam AGNESS, super kwitną ci krokusy i reszta kwiatów również. A sasanki skojarzyły mi się z pisklętami papug ;:112 . U mnie krokusy dopiero zaczynają kwitnąć i hiacynty o które pytałaś u mnie w wątu, one są kupione i dlatego już kwitną :D . Moje dopiero mają pąki.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Witaj Aga :wink: No piekny watek masz taki kolorowy...Piekne krokusy :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Agnieszko, miałaś przecież owinięte róże, mimo to podmarzły?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko cieszy mnie że córeczce się bardzo polepszyło.Nie ma nic gorszego
gdy dziecko choruje.Cieszy mnie również że pogoda coraz lepsza u Ciebie.
Wreszcie będziesz mogła cieszyć się wiosną.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu forsycja zakwitnie dosłownie lada chwila :D ma już przepiękne pąki :D ja też ją bardzo lubię, gdybym miała więcej miejsca, to posadziłabym kilka krzaczków :D

Teresko, pąki sasanek są faktycznie piękne, tak samo jak później , po przekwitnięciu pierzaste kule nasion :D Nie mówiąc oczywiście o kwiatach :wink: :D

Marysiu, ja również żałuję, że krokusiki tak krótko kwitną, jak dla mnie, to mogłyby kwitnąć do grudnia :D

Ewuś
, niektóre krokusiki już przekwitają, ale na szczęście, inne kępy dopiero zaczynają kwitnąć, więc jeszcze przez jakiś czas się nimi nacieszę :D

Marcinie, super, że wyjaśniłeś te Twoje kwitnienie hiacyntów :lol: bo już byłam w szoku, że u Ciebie kwitną przed krokusami :wink: :lol:

Maju, no właśnie, róże pienne miałam bardzo dobrze opatulone i byłam pewna, że wszystko jest ok, a wczoraj jak zdjęłam okrycia to się przeraziłam, od oczka sterczą suche badyle, zielone tylko przy samym oczku. Będę musiała je drastycznie przyciąć, i mam nadzieję, że coś uda się uratować. Tylko jedna z róż pięknie przezimowała, praktycznie ma całe gałązki zdrowe. Z wielkokwiatowymi i rabatowymi też nie jest najlepiej, też trzeba będzie mocno chlastać.

Witaj Moniś :D faktycznie zaczęło się już troszkę kolorowić w moim wątku :D na razie dzięki krokusikom :D a niedługo pojawią się kolejne kwiatki :D

Danusiu,
już na szczęście jest ok z Gabunią :D i pogoda piękna, więc człowiek nabiera pozytywnej energii :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, piękne zdjęcia krokusów :D :D
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu. Dopiero dziś do Ciebie dotarłam. Cieszę się, że Gabi już czuje się dobrze i nabiera sił. A wiosna wybuchła pełna mocą. Moje hiacynty w pełni kwitnienia. Za tulipany coś mi podgryza i wczoraj w dwóch kępach, które są posadzone w koszyczkach zostały same listki. Cebulek niet. Ale liczę, że jeszcze pozostałe zdążą przed tym stworem rozkwitnąć. Z moich starych 14 róż, tylko jedna nie dostała od mrozu, dwie już zapisałam w straty, a resztę musiałam przyciąć prawie przy samej ziemi. Ja osobiście podejrzewam, że ponieważ bardzo długo jesienią było ciepło, róże nie zdążyły właściwie zdrewnieć. I szczególnie odczuły to róże starsze.
Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga czekamy na forsycję i migdałka :)
Moje też mają pąki nabrzmiałe i lada dzień... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś Kochanie bardzo Ci dziękuję :D

Aduś u Ciebie już pełnia wiosny, :D u mnie dopiero począteczek :? ja już się nie mogę doczekać hiacyntów, uwielbiam ich zapach, każdej wiosny pełzam po trawie na kolanach i się wwąchuję :roll: :lol: Ja w ogóle jestem zapachowiec, uwielbiam wszelkie pachnące roślinki :D Latem miętolę listki mięty, melisy cytrynowej , tui i wącham:roll: :D
Aduś okropna zima w tym roku była dla róż, ja dziś przycięłam swoje pienne i pnące, naprawdę musiałam mocno ogolić, mnóstwo pięknych gałęzi poszło na straty. Mam nadzieję, że ładnie odbiją, chociaż powiem szczerze, że bardzo się boję o te na pniu, bo nie wyglądają dobrze :? Jutro będę przycinała rabatowe i wielkokwiatowe, też niestety nie wyglądają za ciekawie :?

Izuniu, ja też już nie mogę doczekać się kwitnienia tych ślicznych krzewików, :D ale już niedługo :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Aguś zastanawiam się jak to jest ,że jak się o coś dba,chucha i dmucha to zawsze się pochoruje a jak Ci nie zależy to rośnie jak wściekłe i żadna plaga tego nie pokona :?
Kupiliśmy działkę z 3 różami i te dwie ,żadna rewelacja, wiedziałam że pójdą do kasacji - przezimowały pięknie i już zaczynają im się zielenić pączki a ta jedna co nawet mi sie podobała to taka bidulka rosła w cieniu,chciałam ją przesadzić a tam samo próchno zamiast korzenia.... :?
Wy też dbacie o różyczki i opatulacie je na zimę a jak czytam ,bardzo dużo poprzemarzało :!:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a wiesz, ze u bisghopa już kwitną forsycje?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu twoje krokusiki są prześliczne, takie słoneczne, ciemiernik wyjątkowo ładny, taki inny ciekawy. Jeszcze kilka takich ciepłych dni a będzie kolorowo.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Agnieszko a ja proszę o dalsze zdjęcia.
Pochwal się swoimi kwiatkami. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Agnieszko myślałam, że to zabezpieczenie jest skuteczniejsze. Szkoda, że podmarzły.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Agnieszko dziękuję za życzenia i gratulacje :!: :!: :!:
Jutro wieczorkiem będzie więcej , bo teraz muszę jeszcze pozostałym podziękować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”