Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Alu ależ tego nasiałaś....nie mogę wyjść z podziwu.... :D :D :D
A do tego tak pięknie Ci to wszystko rośnie , masz dobrą rękę do kwiatów -jak to mówią :D :D
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Widzę Alu, że tak jak ja zachorzałaś na powojniki bylinowe. Będę zerkać po stoiskach w Krakowie. Gorzej, jak się skuszę na trójlist, na powojniki nie starczy...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu - jaka Ty pracowita jesteś dziewczyna!!!Jestem pełna podziwu!!!
Twoje kijeczki i sieweczki i jakie ilości! :shock: :shock:
Ale jesteś super!!!
pozdrawiam.
Maryna. ;:215
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Wow, ależ masz tych maleństw! :shock: Podziwiam Twoją pracowitość. Też lubię siać i patrzeć jak z małego nasionka wyrasta duuża roślinka :)
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu wpadłam się przywitać . Dwa dni bez neta wczoraj na chwilkę włączyli i tylko zdążyłam wpaść do mnie a wieczorem znowu klapa . Cieszę sie ,że pomimo nawału pracy zdążysz zawsze wpaś ć na chwilkę . Super siewki Ci porosły czy mi się zdawało ,że mialaś tam też ogórki . Zgadzam się ,żę powinnaś założ yć szkółkę siewek i trochę dorobić . Miłego dnia ALU . U mnie nadal ani kropli deszczu sahara i bez przerwy trzeba biegać z konewką .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witajcie, właśnie wróciłam z ogródka, bo siałam byliny... trochę tego było, jeszcze zostały przede mną dynie ;) Zaszalałam w tym roku.... A jeszcze dziś kupiłam nasionka grochu takiego cukrowego, słodkiego bo przypomniał mi się z dzieciństwa i chciałam sprawdzić, czy będzie mi tak smakował jak kiedyś :lol: więc muszę przygotować miejsce dla niego ale już wiem gdzie...
Heh ja to na razie prowadzę swoją szkółkę dla siebie... bo mam wizję przyszłościową ogrodu i chcę sobie naprodukować wszystkiego, żeby już mieć ładne duże to wsadzenia za 2-3 lata:) zawsze to taniej.. przynajmniej w kwiaty sama się zaopatrzę a je lubię najbardziej :D
A u mnie w okolicy są panie starsze co bratki, pelargonie, szałwie sprzedają... ale to nie idzie u mnie... dużo małych sklepików ogrodniczych niedaleko, a o znawców bylin jakiś innych niż np. peonie raczej nie ma...
Ale kto wie może kiedyś rozkręcę biznes dla przyjemności, tylko mąż musi dużo zarabiać :lol:
No i muszę dodać, że ogródkiem opiekuję się z mamą, także obowiązkami się wymieniamy... bo mnie czasami całe dnie nie ma ze względu na studia a mama jest cały czas w domku :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu klonik mi już wyszedł z ziemi ale się cieszę ;:109

Alu Ty dalej wysiewasz :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś, nakupowałam to wysiewam... Ty też przecież lubisz :D

A mam do Was małe pytanko... czy możliwe, że róża pienna nie zaczęła jeszcze wegetacji... obawiam się, że mogła moja trochę podmarznąć bo ma brązowawe plamy na pędach... :cry: a to jedyna róża jaka mam...

I jeszcze jedno...widział ktoś nasionka szałwii omszonej? albo widział, czy można ją gdzieś kupić...
x-d-a

Post »

Alu, z tą różą to wydaje mi się, że to raczej mało możliwe, żeby dotąd nie rozpoczęła wegetacji...
Przyjrzyj jej się dokładnie - jeśli ma zielone pędy, to jest cień nadziei, ale jeśli brunatne...
Pozdrawiam :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ile Ty masz tych h ,że tyle siewek masz :shock: :!: :!: :!: A ja myślałam,że dużo siałam :!: Moja krew :lol: W Twojej folii ile mieścisz pomidorów :?:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś, ja mam trochę wolnego miejsca ale dużo to trawa i folia zajmuje.... ale coś tam po trochę wszystkiego powciskam... także nie nastawiajcie na na duże place kwiatów... bo aż tak to nie ;) A filia nasza ma 5 na 10 metrów... zawsze było tak, że dwa boczne rzędy to ogórki, jeden papryka i dwa pomidory ( pomidorów tak 80 sztuk było). W tym roku jednak mniej już będzie.... tylko w tych trzech rzędach, a boczne na jakieś sezonowe warzywka... bo aż tak dużo nie potrzebne już nam.. ja to w ogóle bym zmniejszyła ten tunel... może za rok :wink:

A co do róży to niby cała uschnięta nie jest... ma plamy brązowawe, ale niektóre pąki wyglądają na w miarę zdrowe... poczekam jeszcze i zobaczymy
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu to życzę aby Twoja różyczka przeżyła :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Alu, szkoda że nie pytałaś wcześniej o szłwię omszoną bo list z nasionkami już wysłany a ja ją akurat mam i to dwie
odmiany : "Caradonna' i 'Blaukonigin': Jeśli nie znajdziesz w Polsce to daj znać.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Abeille to nic :wink: myślę, że powinnam dostać u nas, muszę tylko dobrze poszukać :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALU Dzięki za odwiedzinki pozdrawiam Cie z daleka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”