Miejsce na ziemi -Ave cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu. Piękny ten jałowiec, bardzo fajnie wybarwiony. Ciekawam jak będzie wyglądał latem.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
MOje miejsce na ziemi Ave
Witaj Ewuniu pomimo kiepskiej pogody wybrałam się do Ciebie na działkę i widzę
że mamy wiele wspólnego bolące kolano też i mieszkamy w bliskości zobaczyłam pierwszy
etap oczka kaskady przebiegłam 10 stronek resztę zostawiam na póżniej

że mamy wiele wspólnego bolące kolano też i mieszkamy w bliskości zobaczyłam pierwszy
etap oczka kaskady przebiegłam 10 stronek resztę zostawiam na póżniej

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
A czy za tym nowym cudem jest kwitnący jeszcze jesienny wrzos, czy kwitnący już wiosenny wrzosiec?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no, no piękny zakup, a jak się pięknie prezentuje ta rabatka
Byłam u Tracza w lutym to było zamknięte, Ewuś powiedz co tam ciekawego widziałaś, jak wygląda oferta.

Byłam u Tracza w lutym to było zamknięte, Ewuś powiedz co tam ciekawego widziałaś, jak wygląda oferta.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Dziękuję miłym Gościom za odwiedziny 
Krysiu, sama jestem ciekawa "co z niego wyrośnie"
bo to pierwszy taki kolorowy chojaczek u mnie...
Roma - mam nadzieję, że jeszcze do mnie zajrzysz
Krzysiu - to jest zagadka
kupiłam jako wrzos... kwitł całą jesień, przez zimę też tak samo wyglądał (ogaciłam go gałązkami świerkowymi, które niedawno zdjęłam), ale obok rośnie biały wrzos (ten to na pewno) i wygląda znacznie "gorzej" , mniej kwiatów i taki bardziej "zaspany"
no ale wrzosy też maja różne terminy kwitnienia... Reasumując - wiem, że nie wiem...
Grażynko - u Tracza na Sosnowcu jest wielka budowa
będą pawilony i sprzedaż pod dachem - już nawet kasy montują, więc siłą rzeczy szaleństwa nie ma, chociaż... już się pojawiły fajne pozycje w iglakach, np świerk Conika (1-1,20 m) ok 50 zł, rododendron o pstrych liściach (żółto zielonych) ok 40 zł (muszę uzbierać kaske i go kupic, bo zachorowałam
, były róże (w kapersach) po 7 zł pnące i wielkokwiatowe i żeby nie to, że różankę mam w planach dopiero jesienią - wyszłabym obładowana
Nie chodziłam zbyt długo, bo ziąb był niemiłosierny...
Teraz można się wybrać, żeby "wyczaić" jakiś rarytasik, większa oferta będzie na pewno jak uruchomią hale...
A dzisiaj w OBI wzięcie miały różne odmiany tujek (ok 1-1,20 m) po 10 zł, korzenie miały zawinięte w taką siatkę z ziemią... a ja nie miałam wolnego autka

Krysiu, sama jestem ciekawa "co z niego wyrośnie"

Roma - mam nadzieję, że jeszcze do mnie zajrzysz

Krzysiu - to jest zagadka

Grażynko - u Tracza na Sosnowcu jest wielka budowa

Teraz można się wybrać, żeby "wyczaić" jakiś rarytasik, większa oferta będzie na pewno jak uruchomią hale...
A dzisiaj w OBI wzięcie miały różne odmiany tujek (ok 1-1,20 m) po 10 zł, korzenie miały zawinięte w taką siatkę z ziemią... a ja nie miałam wolnego autka

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
A może ten się przyjął? A sąsiad już nie? U mnie z sadzonych jesienią wrzosów została może 1/3... A może mniej... 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ewuś, przy tej pogodzie, to pomidorki zdążysz jeszcze wysiać - wiosna przyjdzie chyba w czerwcu ;)
Moje mają na pewno za mało światła - mimo mieszkanka na południowo-zachodnim parapecie
mają sporą doniczkę, a jakieś takie wyciągnięte są i z cienką łodyżką. Mam zamiar je przesadzić z tego podłoża do pikowania do ziemi dla warzyw, i posadzic głębiej, może im się polepszy. Ale to chyba moje ostatnie "zabawy" z sadzeniem rozsady pomidorów, chyba nie mam do tego ręki, bo jak patrzę na rozsadę Tadeusza... to zazdrość mnie trawi 
Moje mają na pewno za mało światła - mimo mieszkanka na południowo-zachodnim parapecie

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj EWA !!!
Ja swoje pomidorki będę dopiero w tych dniach pikować . Posiałam żółte koraliki , a co z nich będzie to się zobaczy
Myślę , że trochę zawcześnie wysiałam zwłaszcza jak na działce nie ma namiotu . Przecież wysadzać do gruntu będzie się po zimnej Zośće
Ja swoje pomidorki będę dopiero w tych dniach pikować . Posiałam żółte koraliki , a co z nich będzie to się zobaczy

Myślę , że trochę zawcześnie wysiałam zwłaszcza jak na działce nie ma namiotu . Przecież wysadzać do gruntu będzie się po zimnej Zośće

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków