Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się z Tobą Grzegorzu. Artur wybierze to co dla niego będzie najkorzystniejsze w końcu jest młodym i mądrym młodzieńcem.
I jak prosił skończmy temat wyboru szkoły bo na znielubi . To że mnie nie cieszy że rodzice wybrali mi zawód który do niczego mi się nie przydał ani mnie nie interesuje to nie musi być tak z Arturem. Wybacz jeszcze raz Artur
Genia
I jak prosił skończmy temat wyboru szkoły bo na znielubi . To że mnie nie cieszy że rodzice wybrali mi zawód który do niczego mi się nie przydał ani mnie nie interesuje to nie musi być tak z Arturem. Wybacz jeszcze raz Artur
Genia
Miałam się nie odzywać w tym temacie ale muszę... wyjaśnić...
Grzegorz... kompletnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.
Nie mam nic do szkół średnich czy zawodowych... po to je stworzono, aby uczniowie mogli się w nich uczyć... wiele moich koleżanek skończyło szkołę zawodową, potem technikum a potem studia ...
Mam przeciw przekreślaniu swojej kariery.
Artur ma 15 lat. Uważasz, że to jest ten wiek, w którym można już przekreślić swój rozwój?
To czemu ciagle rodzice odpowiadaja za jego decyzje????
Ja dzień przed egzaminem na studia przeniosłam papiery z matematyki na fizykę, bo stwierdziłam, że jednak bardziej chcę uczyć fizyki a na 3 roku przeniosłam się na polibudę, bo uznałam, że informatyka z automatyką to jest to co chcę robić w życiu...a teraz szukam zapisów na filologię polską bo żałuję, że równocześnie jej nie studiowałam... a Ty piszesz, że 15 lat to odpowiedzialny wiek????
a może uświadommy mu, że ma wiecej do wyboru. że przed nim jeszcze 85 lat życia i naprawdę w każdej chwili może coś zrobić dla siebie, dla swojego umysłu,... że z każdym dniem/miesiącem/ rokiem przybywa nam doświadczenia, odwagi, że może kiedys przyjdzie czas, że stwierdzi... ale bylem glupi... pisałem na forum, że nei dam sobie rady ... a przeciez ta nauka jest taka prosta!
Wiesz co ja zobaczylam?
Nie będę sie uczyl bo i tak mi ta nauka nie jest potrzebna.... będę sobie siedzial tu na forum, gotowal zupki z torebki i bedzie mi fajnie...
Czy zauwazyles Grzegorzu, ze ostatnio Artur wpada na forum umeczony do granic nieprzytomnosci i pisze ze musi jeszcze odwiedzic liske??? Po co? U liski teraz nic sie nie dzieje, nie kwitną żadne kwiatki... liska nie chce zeby Artur przez nia mdlal... czytales ostatnio o zaslabnieciu Artura??
Moje oburzenie Arturze wynika z tego, że pokazaleś się nam jako myślący, interesujący i kochający roślinki chłopak. Uważam, że powinieneś porozmawiać z psychologiem o wyborze szkoły po to, by uzmysłowił Ci, że jesteś inteligentym człowiekiem i Twoja nauka w technikum nie będzie męczarnią ... ze dasz sobie radę... ale jest jeden warunek... pięknie to podsumował Grzegorz...
A napiszę jeszcze raz to co napisałam w pierwszym poście na ten temat:
nie chcę być powodem tego, że Atur zawali szkołe a tatuś będzie mnie ścigał po Rezszowie, bo Atur zamiast uczyć się do egzaminu gimnazjalnego ostatkiem sił wpadał do liski, zeby powiedzieć... byłem, widziałem a potem mdlał.
Mam nadzieję, że teraz moja wypowidź jest bardziej zrozumiała a jak nie to trudno i tak więcej sie nie wypowiem.
Co obiecałam to dostaniesz... nie oczekuję odwdzieczania sie, czy przychodzenia do mojego watku... jakbym nie chciala to bym nie proponowala .... nie robie niczego dla poklasku! Nie będę chciala to nie dam, nawet jakbys mnie przekupywal toną róż! a teraz wg. mnie najważniejszy jest dla Ciebie egzamin gimnazjalny.
Zobacz z czym nie dałeś sobie rady na próbnym i tego się ucz. Zapomnij o forum. Jeśli teraz nie zrozumiesz czegoś z matematyki... bedzie kulało za Tobą w technikum...warto teraz zainwestować w swoją wiedzę nawet biorąc korepetycje... jeśli jest taka potrzeba.
Wynik 5,5 pkt na 7 możliwych to bardzo duży wynik... sam się teraz oceń...
Iza, a czy np. w szkole gastronomicznej nie uczą , czy wszyscy którzy kończą tego typu szkoły, nie są inteligentni, a może gorsi. Ja jak bym miał fach kucharza, to już bym biznes kręcił i wcale mi by do tego nie był potrzebny pracodawca, lepiej pracować na siebie a nie na niego
Grzegorz... kompletnie nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.
Nie mam nic do szkół średnich czy zawodowych... po to je stworzono, aby uczniowie mogli się w nich uczyć... wiele moich koleżanek skończyło szkołę zawodową, potem technikum a potem studia ...
Mam przeciw przekreślaniu swojej kariery.
Artur ma 15 lat. Uważasz, że to jest ten wiek, w którym można już przekreślić swój rozwój?
To czemu ciagle rodzice odpowiadaja za jego decyzje????
Ja dzień przed egzaminem na studia przeniosłam papiery z matematyki na fizykę, bo stwierdziłam, że jednak bardziej chcę uczyć fizyki a na 3 roku przeniosłam się na polibudę, bo uznałam, że informatyka z automatyką to jest to co chcę robić w życiu...a teraz szukam zapisów na filologię polską bo żałuję, że równocześnie jej nie studiowałam... a Ty piszesz, że 15 lat to odpowiedzialny wiek????
widzisz jedno z nas myśli, że szklanka jest w połowie pusta, a drugie, że w połowie pełna...A my doceńmy, ten wybór, bo tak należy, a nie mieszajmy chłopakowi w głowie, co by sobie nie pomyślał, że jest gorszy
a może uświadommy mu, że ma wiecej do wyboru. że przed nim jeszcze 85 lat życia i naprawdę w każdej chwili może coś zrobić dla siebie, dla swojego umysłu,... że z każdym dniem/miesiącem/ rokiem przybywa nam doświadczenia, odwagi, że może kiedys przyjdzie czas, że stwierdzi... ale bylem glupi... pisałem na forum, że nei dam sobie rady ... a przeciez ta nauka jest taka prosta!
Wiesz co ja zobaczylam?
Nie będę sie uczyl bo i tak mi ta nauka nie jest potrzebna.... będę sobie siedzial tu na forum, gotowal zupki z torebki i bedzie mi fajnie...
Czy zauwazyles Grzegorzu, ze ostatnio Artur wpada na forum umeczony do granic nieprzytomnosci i pisze ze musi jeszcze odwiedzic liske??? Po co? U liski teraz nic sie nie dzieje, nie kwitną żadne kwiatki... liska nie chce zeby Artur przez nia mdlal... czytales ostatnio o zaslabnieciu Artura??
Moje oburzenie Arturze wynika z tego, że pokazaleś się nam jako myślący, interesujący i kochający roślinki chłopak. Uważam, że powinieneś porozmawiać z psychologiem o wyborze szkoły po to, by uzmysłowił Ci, że jesteś inteligentym człowiekiem i Twoja nauka w technikum nie będzie męczarnią ... ze dasz sobie radę... ale jest jeden warunek... pięknie to podsumował Grzegorz...
Artur, internet jest pożyteczny, jeżeli z umiarem z niego korzystamy. Zgadzam się, że zbytnie przesiadywanie na forum, nie jest korzystne dla Ciebie, zwłaszcza, że musisz przede wszystkim myśleć, o swojej przyszłości i ku temu kierować całą swą energię, a forum raz na jakiś czas, ono będzie "zawsze"
A napiszę jeszcze raz to co napisałam w pierwszym poście na ten temat:
nie chcę być powodem tego, że Atur zawali szkołe a tatuś będzie mnie ścigał po Rezszowie, bo Atur zamiast uczyć się do egzaminu gimnazjalnego ostatkiem sił wpadał do liski, zeby powiedzieć... byłem, widziałem a potem mdlał.
Mam nadzieję, że teraz moja wypowidź jest bardziej zrozumiała a jak nie to trudno i tak więcej sie nie wypowiem.
Co obiecałam to dostaniesz... nie oczekuję odwdzieczania sie, czy przychodzenia do mojego watku... jakbym nie chciala to bym nie proponowala .... nie robie niczego dla poklasku! Nie będę chciala to nie dam, nawet jakbys mnie przekupywal toną róż! a teraz wg. mnie najważniejszy jest dla Ciebie egzamin gimnazjalny.
Zobacz z czym nie dałeś sobie rady na próbnym i tego się ucz. Zapomnij o forum. Jeśli teraz nie zrozumiesz czegoś z matematyki... bedzie kulało za Tobą w technikum...warto teraz zainwestować w swoją wiedzę nawet biorąc korepetycje... jeśli jest taka potrzeba.
Wynik 5,5 pkt na 7 możliwych to bardzo duży wynik... sam się teraz oceń...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie ! Wczoraj byłem cały dzień w Rzeszowie , kupiłem storczyki... Może podam link do mojego storcztkowego wątku... :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 913#635913
Dziadkowi kupiłem , czekoladę i doezedorant z wodą po goleniu , ładnie zapakowane...
Asko - Dziadek nie ma co majsterkowac , i nie robi tego.. , więc mało przydatne .
Geniu - oj tak to prawda , kobiecie to od razu kwiaty... :P
, ale dziadek zadowolony...
Jak eybrałem gastronomie i tak che to tak zostanie...
Grzegorzu - mi wielogodzinne korzystanie z internetu i pisanie na forum juz nie grozi... , chyba ze na feriach i wakacjach.. czy tam w niedzielę..
. Zgadzam się z twoja wypowiedzią.
Ewo - dziadek ma cukrzyce... , oj dzisiaj mnie ze szkoły wywalili.. , mam przyjść jak będe zdrowy... , zaraziłęm się...
Lisko... - Ale z całego matematyczno - przyrodniczego cieniutko.... 21/50 punktów...
. Więc sama widzisz...
Dajmy już spokuj tematowi "szkoła"...
Ponad 150 dzieci u lekarza...
EPIDEMIA .
Wiosna u nas... cieplutko , ziemia odmarzła... , mozna by sadzić już... W kwiaciarni w pół dnia rozeszły sie 2 duuuże kartony pryulek...
, chciałem kupić do kuchni ze 3...
Idę spryskać beniaminy i storczyki...
Pozdrawiam !
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 913#635913

Dziadkowi kupiłem , czekoladę i doezedorant z wodą po goleniu , ładnie zapakowane...

Asko - Dziadek nie ma co majsterkowac , i nie robi tego.. , więc mało przydatne .
Geniu - oj tak to prawda , kobiecie to od razu kwiaty... :P

Grzegorzu - mi wielogodzinne korzystanie z internetu i pisanie na forum juz nie grozi... , chyba ze na feriach i wakacjach.. czy tam w niedzielę..

Ewo - dziadek ma cukrzyce... , oj dzisiaj mnie ze szkoły wywalili.. , mam przyjść jak będe zdrowy... , zaraziłęm się...

Lisko... - Ale z całego matematyczno - przyrodniczego cieniutko.... 21/50 punktów...

Dajmy już spokuj tematowi "szkoła"...
Ponad 150 dzieci u lekarza...

Wiosna u nas... cieplutko , ziemia odmarzła... , mozna by sadzić już... W kwiaciarni w pół dnia rozeszły sie 2 duuuże kartony pryulek...

Idę spryskać beniaminy i storczyki...

Pozdrawiam !

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu
- ja tez juz się stęskniłem za toba
. Widzę , że spędzasz bardzo duzo czasu na forum... , w mig przybywa setkami postów
.
Jak się choroba rozwninie to moze juz będe miał ferie....
.
Idę zobaczyć do storczykowego
.

Jak się choroba rozwninie to moze juz będe miał ferie....

Idę zobaczyć do storczykowego

- Tulipan998
- Kontakt:
No niestety , często....
.

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie !
Ewo - w ogródku nic nowego.. , szaro , buro.. , widzę jak chodze po domu , a toa choroba to jakas chwilowa... , gorączka ustała , ale kaszel niemiłosierny mnie dusi mało płuc nie wypluje.. , miód z maśłem na gorąco piłem , i cherbate z miodem i z cytryna i z sokiem mailinowym i syropy , aspiryny , polopiryny... , wszystko
to i ustało troche..
. Niemoge się doczekac kiedy wyjdą tulipany , chiacynty i krokusy...
posadziłem ich mało bo pózniej mószą siedzieć w ziemi do lipca , a ja nie chce do tego czasu po przekwitnięciu zostawiac duzo pustych miejsc... więć mama tylko 45 tulipanów , 8 chiacyntów , bo jak chciałem sobie w donicach nasadzić to w marketach same zgnite cebulki a na rynku nie miałem jak bo początek roku szkolnegho i trzeba było chodzić do szkoły... , krokusów 20 i narcyzów chyba też 20.. , tylko czy wszystkie wyjdą.. , niby dawałem siadke pod spód.. , ale ktety i nornice to i doniczke przebić potrafią , co już widziałem...
.
Krzysku -
U moich kwiatków wszystko dobrze , zajrzyj do mojego storczykowego wątku i od strony 25 do 27 pooglądaj :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Miłego phalaenopsisowego wieczorku
:

Pozdrawiam !

Ewo - w ogródku nic nowego.. , szaro , buro.. , widzę jak chodze po domu , a toa choroba to jakas chwilowa... , gorączka ustała , ale kaszel niemiłosierny mnie dusi mało płuc nie wypluje.. , miód z maśłem na gorąco piłem , i cherbate z miodem i z cytryna i z sokiem mailinowym i syropy , aspiryny , polopiryny... , wszystko

Krzysku -

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=

Miłego phalaenopsisowego wieczorku

Pozdrawiam !

- Tulipan998
- Kontakt:
Witaj Grzesiu !
Tak mam 15 lat
. Przeglądałem twój ogródkowy wątek ( ostatnio tylko przeglądam
) , cudny masz ogród....
i zamiłowanie również do storczyków :P .
Ja ostatnio mam taki jeden malutki problem jeśli chodzi o roslinki w domu... Miejsce...

Ja ostatnio mam taki jeden malutki problem jeśli chodzi o roslinki w domu... Miejsce...

- Tulipan998
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Więcej koloru , więcej koloru...
:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Balkon mojej sąsiadki....
, tez doglądam co roku i obrywam przekwitłe kwiaty i z
sąsiadka gadam godzinami na temat kwiatów... :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smagliczka , miałem jaje bardzo duzo , cudnie pachniało mioedem... :P :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Balkon mojej sąsiadki....

sąsiadka gadam godzinami na temat kwiatów... :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smagliczka , miałem jaje bardzo duzo , cudnie pachniało mioedem... :P :