Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu, ale sympatycznie wygląda ten powojnik, jakby chciał coś zobaczyć
Nie szkodzi, że nie pamiętasz nazwy tej Zosinej róży ;)
Ja również dzisiaj dostałam katalog z Florexpolu
jest kilka pozycji, których wcześniej nie spotkałam (o właśnie pełny bodziszek) ale chyba przy konkurencji ofert z PNOS-u i Państwa Chodun, nie ma szans u mnie w tym roku ;) I właśnie nie robiłam u nich zakupów, a spotkałam się z różnymi opiniami :/

Ja również dzisiaj dostałam katalog z Florexpolu

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, śliczne zdjęcia! Szczególnie to ze skalniaczka - cudownie kolorowe
Cudna budleja! Skąd miałaś ten" patyk"? Ja dostałam od Babopielki "patyki" budlei i wisterii. Wisteia się przyjęła, oba "patyki", a budleja nie
Gajlardia kwitnie całe lato, do późnej jesieni. Wycinaj tylko same przekwitłe kwiaty, a ona bedzie wciąż robic nowe

Cudna budleja! Skąd miałaś ten" patyk"? Ja dostałam od Babopielki "patyki" budlei i wisterii. Wisteia się przyjęła, oba "patyki", a budleja nie

Gajlardia kwitnie całe lato, do późnej jesieni. Wycinaj tylko same przekwitłe kwiaty, a ona bedzie wciąż robic nowe

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- bogusia177
Aluś mówisz ,że z PNOS-u są lepsze oferty a może i tańszealana pisze:Bogusiu, ale sympatycznie wygląda ten powojnik, jakby chciał coś zobaczyć![]()
Ja również dzisiaj dostałam katalog z Florexpolujest kilka pozycji, których wcześniej nie spotkałam (o właśnie pełny bodziszek) ale chyba przy konkurencji ofert z PNOS-u i Państwa Chodun, nie ma szans u mnie w tym roku ;) I właśnie nie robiłam u nich zakupów, a spotkałam się z różnymi opiniami :/

- bogusia177
Izuś ja ci spróbuję załatwić patyki budlei od sąsiadki ,bo od niej właśnie ją mam , jeżeli z przyczyn rodzinnych nie będę mogła przyjść do Halinki ,to wsadzę ją u mnie i to będzie Twoje aż do następnego spotkania :Pchatte pisze:Bogusiu, śliczne zdjęcia! Szczególnie to ze skalniaczka - cudownie kolorowe![]()
Cudna budleja! Skąd miałaś ten" patyk"? Ja dostałam od Babopielki "patyki" budlei i wisterii. Wisteia się przyjęła, oba "patyki", a budleja nie![]()
- bogusia177
Witam nowego gościa bardzo się cieszę maakito że będziesz wpadać ,proszę ,, furtka ,,zawsze jest otwartamaakita pisze:Witaj Bogusiu, ładny masz ogród, będę do Ciebie czasem wpadać.
Jak duża jest ta gailardia oścista?
Moja gailardia oścista nie jest duża ,ma jakieś 20 cm wysokość a może nawet nie ,mam ją na skalniaku ,bardzo ją lubię bo długo i pięknie kwitnie ,no i co ja lubię ,--że jest bylinką :P
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Bogusia, kiedyś sadzonki były w doniczkach, ale słabo zabezpieczone.
Teraz są w doniczkach i jeszcze w takich specjalnych plastikowych osłonkach.
A czas oczekiwania na przesyłki to zależy, ja jestem starą i stałą klientką.
Już chyba z 12 lat u nich kupuję.
Przesyłki wysyłane są w/g numerów CN. i chyba w/g daty zamówienia.
Nie wiem dokładnie, ale ja zamawiam teraz przez internet, jest łatwiej i szybciej.
A opinie rzeczywiście są podzielone, ja nie narzekam.
Może dlatego, że przez all. mi się dostały "cienkie" sadzonki ?
Nie wiem dokładnie, ale ja zamawiam teraz przez internet, jest łatwiej i szybciej.
- bogusia177
Pewnie że mogę Ci nazbierać byłam dziś zobaczyć ,chyba 2 kwiatki już miały nasiona ,ale jutro się lepiej przyjrzę i pozbieram ,podaj swoje namiary na pwmaakita pisze:A mogłabym prosić o nasionkaUwielbiam gailardie, a mam tylko te duże, mogę dać w zamian (tylko one lubią się wywracać). Nie chce kupować nasion, bo ta moja duża też miała być niska i tak to już jest z tymi zakupami.
- bogusia177
Też dziś oglądałam firmę przez internet i tak też zamówięGabriela pisze:Bogusia, kiedyś sadzonki były w doniczkach, ale słabo zabezpieczone.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Tak, jak zobaczyłam dzisiaj ceny cebulek Florexpolu, to trochę się przeraziłam, a do tego w PNOS-ie większy asortyment i jakoś do tej firmy mam większe zaufanie, chociażby po zakupach ich produktów w normalnym ogrodniczym:) Ale to tylko moja opinia ;)bogusia177 pisze:Aluś mówisz ,że z PNOS-u są lepsze oferty a może i tańszealana pisze:Bogusiu, ale sympatycznie wygląda ten powojnik, jakby chciał coś zobaczyć![]()
Ja również dzisiaj dostałam katalog z Florexpolujest kilka pozycji, których wcześniej nie spotkałam (o właśnie pełny bodziszek) ale chyba przy konkurencji ofert z PNOS-u i Państwa Chodun, nie ma szans u mnie w tym roku ;) I właśnie nie robiłam u nich zakupów, a spotkałam się z różnymi opiniami :/
Pozdrawiam, Alicja
- bogusia177