Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Koniec końców jednak nie dwadzieścia a piętnaście. Oprócz sasanek zainwestowałem również w dwa chabry, dwie lepnice, dwie ślazówki, łubin drzewiasty, popłoch czy naradkę. Co z tego wyjdzie ? nie wiadomo, bo rośliny jednak spędziły w paczce niemal tydzień, a po wysadzeniu dostały od razu w łeb przymrozkiem? Na razie wyglądają kiepsko, ale nie umierająco?

A z wirusem przerąbane. A skutki ekonomiczne zamykania wszystkiego (włącznie z ludźmi) chyba będą gorsze od samej epidemii?

Pozdrawiam!
LOKI
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to się napracowaliście,ale jak wszystko przyżyje to dopiero będzie ładnie.
Ja na działkę jeszcze nie dojechałam,więc nie wiem co tam się dzieje. ;:145 ;:222

Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, cieszę się, ze wróciłaś i ostro działasz.Sprzyjająca pogoda, mimo, że chwilowa umożliwiła
działanie w ogrodzie.
Miejmy nadzieję, że "przesadzeńce" - zaakceptują nowe miejsca.Trzymam kciuki :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Na Dębowym nawet złote motyle fruwają ;:306
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iwonko0042 Ostatnie dni były ładne, wiosenne. Jeszcze wczoraj ciepełko.Nawet z krótkim rękawem pochodziłam .
A dziś już mam krajobraz zimowy.I nie chce mi się robić takich zdjęć.
Dobrze,że mamy ogrody , działki, mamy gdzie pochodzić,po-obcować z naturą .Zająć głowę czymś przyjemnym. :wink:
PEPSI-Małgosiu; JAKUCH-Jadziu , marta64-Martuś ,ewita44-Ewuś ;tulipanka-Wiolu,Ignis05-Krysiu ;:196
Trzeba pracować w ogrodzie aby głowy zająć.Czas nietypowy stresujący , bardzo niepokojący. . :cry:
Ale trzeba mieć nadzieję,że będzie dobre i uważać i przestrzegać zaleceń.
A co komu pisane ..to tylko Pan Bóg wie. Ale lekkomyślnym nie można być.

Nowa rabata jeszcze nie w pełni ukończona może na ten weekend ją ukończę.
Nie wiem czy jestem odważna z tym przesadzeniem magnolii czy szalona.Czy jej nie zmarnowałam. Ale trudno jak będzie to będzie.Aby jeszcze dredzik też się przyjął . Czasami nie przewidzimy wszystkiego jak co nam porośnie.Z bylinami jest łatwiej w przesadzaniu.
Trzymajcie dalej kciuki aby się udało.
A na pniu mam Bonice 82 .Aby nie zmarzła. bo pedziki miała rozwinięte.Coś tam na nią zarzuciłam, ale nie wiem czy wystarczająco i dobrze.
A małe w doniczkach zabrałam do ganku na ten znowu zimowy czas.
Oj tak, tak w bardzo nieciekawych czasach przyszło nam przywitać tegoroczną wiosnę i w niej być. .
Ale i takie trochę smutne święta się zapowiadają.Inne. :roll:
Oczywiście, jak róze zakwitną to je pokaże.

Ciemiernik cuchnący wygląda bardzo ładnie. Wczorajsze wiosenne zdjęcia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dziś jest tak
Obrazek

cyma2704-Soniu Bardzo podobają mi się te klony palmowe.A to piszesz o nich to trochę niepokojące.A u mnie otwarta przestrzeń. oj Ale raz spróbuję z nimi .
Lilak mój zmienił miejsce. Duży, nie wiem jak to zniesie.
Oj to złe,że karczownik ci się zakradł.Bardzo złe. Może Palibin da się uratować ?
any57-Andrzeju To życzę wytrwałości w tym przyglądaniu się zakupom ogrodników.
Wprawdzie ja ostatnio też nie kupiłam nic.Ale w planach mam kupno.
Takie umilacze jak najbardziej w tym trudnym czasie wskazane. Nie tylko dla nas, ale i dla tych , którzy to wyhodowali.
Obrazek
Zaraz odpowiem dalej.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko1 Ano się porwałam z tymi dużymi przesadzeniami.Jak magnolia, tuja-dredzik , liliak.Oby tylko chociaż magnolia i dredzik się przyjęły.
Ja swojego dredzika nigdy nie przycinałam.On tak sam rośnie. Jak trafisz to kupuj.Wygląda efektownie .Ale na pniu.Bo takie prosto w ziemi to już nie takie ładne.
Jak mój padnie, tfu, tfu, to go odkupię.
Oj u mnie była wiosna i zima.Potem cały tydzień fajny, wiosenny.Wczoraj ciepełko luzik.A dziś rano znowu mam zimowy krajobraz.I na -1.Tak do środy ma być .No nic przetrwamy.
Dziękuję i zdróweczka tobie życzę. ;:196
plocczanka-Lucynko Trochę prac zrobione. trochę niedokończone. Ale myślę,że jak ciepło powróci to i resztę prac wykonam.A i w warzywniku na koniec tygodnia chcę już wysiać pietruszkę, szpinak czy siedmiolatkę i sałatę. Chyba można ??
Dziękuję za miłe słowa i zdrówka życzę. ;:196
Danutko z Popracowałam trochę.ale dużo przede mną.
Oj szkoda,że nie dojechać na swoją działeczkę.Ja na swojej jestem, mieszkam prawie cały czas.Raz na tydzień jadę do miasta.
Ale maź częściej, pracować w tych trudnych czasach też trzeba.
Locutus-Loki 15 to też duuużo. ;:108 O i jeszcze inne roślinki. no brawo.Będzie pięknuej i zajęcie z sadzeniem i pielęgnowaniem.
Odżyły roślinki ??
Moja róża na pniu chyba też w łeb dostała.Bo posrałam się z jej posadzeniem.Oj :roll:
To prawda bardzo nieciekawy czas z tym koronawirusem i teraz i ekonomicznie przed nami. :cry:
Ale aby w spokoju i zdrowiu.Czego i tobie życzę.
lanceta-Lodziu Trochę podziałam ogrodowo. Głowę i ręce trzeba czymś zajmować w tym trudnym czasie.
Ale jak się ociepli to dalej będę działać. Teraz mam jakieś zimowe widoczki.A jeszcze wczoraj yła piękna wiosna.
Oj bardzo chciałbym aby magnolia i dredzik się przyjął na nowym miejscu.
A jeszcze i lilaka przesadziłam i 2 budleje i 2 trawy i borówkę i róże i powojnik. ech :roll:
Dziękuję i pozdrawiam ;:196

mąż kupił mi takie podpórki. Cóż trzeba później jakieś roślinki do nich posadzić.
Kupiłam nasionka wilca.Może gdzieś w kwietniu posadzę je do gruntu ?
Obrazek
I taki kwiatuszek przybył
Obrazek
Obrazek
Dziś
Obrazek
Mój pierwszy tegoroczny wczorajszy bukiecik tarasowy. I Fiona na kolanach mi siedzi. :D
Obrazek
Obrazek
Dalej stoi.Ale dzisiaj w takiej aurze.
Obrazek

Taki wianuszek, to zrobiłam wianuszek. zrobiłam .Już na jesieni takie koło uplotłam z jakiegoś pnącego zielka.
A tearz doszły dekoracje.I deko go na biało podmalowałam. :)
Chociaż te święta zapowiadają się zupełnie inne. Na pewno nie z pełną rodziną.Moi synowie wiem ,że już nie przyjadą.Jeden w Holandii, pracuje wiąz..
Kraj pełen zagrożenia.Drugi w Holandii tak samo.Ale póki co są zdrowi i pracują. Dobre ,że córcia jest z nami.Uczelnia zawieszona ,Wszystko internetowo.
Trudny mamy czas wszyscy. A raczki trzeba czymś zająć .

Obrazek
Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Aniu wieniec piękny.A tam na tym zdjęciu z aparatem to Ty jesteś.Pomysłowe zdjęcie. :D .Dla tej biednej dziewczynki to chyba zimno w nóżki?butki by się przydały. ;:306
Jednak mąż będzie musiał pojechać wreszcie na działkę powkręcać krany ,ponieważ 5 jest próbny rozruch pompy,a 13 już na stałe będzie woda czyli do zimy.
Piękne podpórki.Mogą pasować do groszku pachnącego. ;:224
Ten bukiecik to ten wyżej,czy niżej.?Ładny bukiecik i bazie już kwitną.

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu wianek przepiękny wykonałaś. Dzisiejszy poranny śnieg nas zaskoczył, na pewno taka cienka warstwa długo się nie utrzyma.
Nowe dekoracje bardzo ładne, a kwiat ze śniegiem super wygląda.
Masz rację te święta będą wyjątkowe, musimy to wszystko przyjąć z dużą pokorą i nadzieją będzie lepiej, tylko trzeba czasu i cierpliwości.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Aniu u mnie też dziś zimno i przymroziło ,martwię się , czy to wszystko przetrwa , bo już było w większości rozwinięte , moje dwie piwonie miały paki , dziś leżały, chyba nic z kwitnienia nie będzie , a i róże nowo posadzone , zobaczymy jak to przetrwają , obyśmy my byli zdrowi czego i Tobie z Rodziną życzę ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widzę Aniu,że ogród już obudzony wiosennie nawet ozdoby wróciły już na miejsce a i dla nowych znalazło się miejsce! ;:333 Ja bym tego motyla widziała raczej w poziomie lub pod kątem jeżeli mogę się wtrącić ;:131 ...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ale dużo u Ciebie tych elementów dekoracyjnych. Ten kwiatuszek bardzo fajny, sama bym takiego przygarnęła gdybym gdzieś spotkała.
Wianek też bardzo ładny Ci wyszedł. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu jak właścicielka Dębowego ma złote ręce i serce to i motyle w tym kolorze przyfruwają ;:108 Taha huśtawka pogodowa u nas juz wieczorem było biało do rana potem słoneczko to stopiło ,jednak chłodno.Cóż też święta będą inne niż wszystkie mniej w rodzinnym gronie może trzeba będzie się przestawić ;:174 Dobrze ,że chociaż telefony działają i łącza internetowe to można sie widzieć ;:196 Zdróweczka Aniu uważajcie na siebie ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu złoty motyl zimy się nie przestraszył. ;:138 Wianek wyjątkowo piękny. ;:oj Zmotywowałaś mnie, jutro nadal zimno, to wianek zrobię, jakieś ozdoby chyba znajdę.
Wypowiedziałam walkę gryzoniom, granulki w położonych płasko słoikach, o dziwo, smakuja gryzoniom. Palibin obsypałam mocno ziemią i ustabilizowałam, mam nadzieję, że uratuję. ;:218
Zdrowia i spokojnego czekania na ciepłe dni. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu przegapiłam moment że wróciłaś do siebie i widzę że tęsknota za ogrodem nagromadziła w Tobie masę siły i energii!
Trzymam kciuki za przesadzane rośliny, żeby się przyjęły. Śliczna ta ozdoba z rdzy i ja planuję w tym roku rdzę do ogrodu wprowadzić, tylko jeszcze myślę nad tym gdzie! Podoba mi się z trawami :D Złoty motyl też ciekawy!
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Aniu :wit Dużo sie u Ciebie dzieje, nowe zakupy, róże fajne odmiany ;:oj Czytałam o przesadzeniach... oj, to dużo pracy. Nie widziałam gdzie magnolię teraz usytuowałaś ? Trzymam kciuki, żeby się przyjęła i pieknie w tym sezonie zakwitła ;:3
Wcześniejsza kolekcja lilii , Aniu wspaniała. Nakręciłam się i chyba dzisiaj pobuszuję w necie.Parę sztuk kupiłam, już nawet zasadziłam, ale jak poczytałam u Ciebie, że jesteś tak bardzo zadowolona z nich i w zasadzie wszędzie się sprawdzają, to pomyślałam, że powiększe ilość tegorocznych nasadzeń.
Nie doczytałam Aniu, gdzie posadzisz róże. np. Bouquet Barfait, to chyba krzaczasta róża ?
Twoje Aniołki, wianiuszek cudne ! Zdolna kobitka Jesteś ;:180 ;:180
Prezenty od M wspaniałe ;:333
Dużo zdrówka życzę i żeby to wariactwo zarazy wreszcie dało nam spokój.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, wiosna nam zrobiła zimowego psikusa, ale ten rudy kwiat wygląda pięknie w śniegowych dekoracjach ;:215 i na pewno nie zmarznie, ale motyle musiały się schować. Miejmy nadzieję, że to już koniec spóźnionej zimy i ogród będzie rozkwitał bez przeszkód :tan
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”