Zakątki na Dębowym 2
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zakątki na Dębowym 2
Koniec końców jednak nie dwadzieścia a piętnaście. Oprócz sasanek zainwestowałem również w dwa chabry, dwie lepnice, dwie ślazówki, łubin drzewiasty, popłoch czy naradkę. Co z tego wyjdzie ? nie wiadomo, bo rośliny jednak spędziły w paczce niemal tydzień, a po wysadzeniu dostały od razu w łeb przymrozkiem? Na razie wyglądają kiepsko, ale nie umierająco?
A z wirusem przerąbane. A skutki ekonomiczne zamykania wszystkiego (włącznie z ludźmi) chyba będą gorsze od samej epidemii?
Pozdrawiam!
LOKI
A z wirusem przerąbane. A skutki ekonomiczne zamykania wszystkiego (włącznie z ludźmi) chyba będą gorsze od samej epidemii?
Pozdrawiam!
LOKI
No to się napracowaliście,ale jak wszystko przyżyje to dopiero będzie ładnie.
Ja na działkę jeszcze nie dojechałam,więc nie wiem co tam się dzieje.
Miłego dnia.
Ja na działkę jeszcze nie dojechałam,więc nie wiem co tam się dzieje.

Miłego dnia.

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, cieszę się, ze wróciłaś i ostro działasz.Sprzyjająca pogoda, mimo, że chwilowa umożliwiła
działanie w ogrodzie.
Miejmy nadzieję, że "przesadzeńce" - zaakceptują nowe miejsca.Trzymam kciuki
działanie w ogrodzie.
Miejmy nadzieję, że "przesadzeńce" - zaakceptują nowe miejsca.Trzymam kciuki

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Na Dębowym nawet złote motyle fruwają

Iwonko0042 Ostatnie dni były ładne, wiosenne. Jeszcze wczoraj ciepełko.Nawet z krótkim rękawem pochodziłam .
A dziś już mam krajobraz zimowy.I nie chce mi się robić takich zdjęć.
Dobrze,że mamy ogrody , działki, mamy gdzie pochodzić,po-obcować z naturą .Zająć głowę czymś przyjemnym.
PEPSI-Małgosiu; JAKUCH-Jadziu , marta64-Martuś ,ewita44-Ewuś ;tulipanka-Wiolu,Ignis05-Krysiu
Trzeba pracować w ogrodzie aby głowy zająć.Czas nietypowy stresujący , bardzo niepokojący. .
Ale trzeba mieć nadzieję,że będzie dobre i uważać i przestrzegać zaleceń.
A co komu pisane ..to tylko Pan Bóg wie. Ale lekkomyślnym nie można być.
Nowa rabata jeszcze nie w pełni ukończona może na ten weekend ją ukończę.
Nie wiem czy jestem odważna z tym przesadzeniem magnolii czy szalona.Czy jej nie zmarnowałam. Ale trudno jak będzie to będzie.Aby jeszcze dredzik też się przyjął . Czasami nie przewidzimy wszystkiego jak co nam porośnie.Z bylinami jest łatwiej w przesadzaniu.
Trzymajcie dalej kciuki aby się udało.
A na pniu mam Bonice 82 .Aby nie zmarzła. bo pedziki miała rozwinięte.Coś tam na nią zarzuciłam, ale nie wiem czy wystarczająco i dobrze.
A małe w doniczkach zabrałam do ganku na ten znowu zimowy czas.
Oj tak, tak w bardzo nieciekawych czasach przyszło nam przywitać tegoroczną wiosnę i w niej być. .
Ale i takie trochę smutne święta się zapowiadają.Inne.
Oczywiście, jak róze zakwitną to je pokaże.
Ciemiernik cuchnący wygląda bardzo ładnie. Wczorajsze wiosenne zdjęcia.

Dziś jest tak

cyma2704-Soniu Bardzo podobają mi się te klony palmowe.A to piszesz o nich to trochę niepokojące.A u mnie otwarta przestrzeń. oj Ale raz spróbuję z nimi .
Lilak mój zmienił miejsce. Duży, nie wiem jak to zniesie.
Oj to złe,że karczownik ci się zakradł.Bardzo złe. Może Palibin da się uratować ?
any57-Andrzeju To życzę wytrwałości w tym przyglądaniu się zakupom ogrodników.
Wprawdzie ja ostatnio też nie kupiłam nic.Ale w planach mam kupno.
Takie umilacze jak najbardziej w tym trudnym czasie wskazane. Nie tylko dla nas, ale i dla tych , którzy to wyhodowali.

Zaraz odpowiem dalej.

Iwonko0042 Ostatnie dni były ładne, wiosenne. Jeszcze wczoraj ciepełko.Nawet z krótkim rękawem pochodziłam .
A dziś już mam krajobraz zimowy.I nie chce mi się robić takich zdjęć.
Dobrze,że mamy ogrody , działki, mamy gdzie pochodzić,po-obcować z naturą .Zająć głowę czymś przyjemnym.

PEPSI-Małgosiu; JAKUCH-Jadziu , marta64-Martuś ,ewita44-Ewuś ;tulipanka-Wiolu,Ignis05-Krysiu

Trzeba pracować w ogrodzie aby głowy zająć.Czas nietypowy stresujący , bardzo niepokojący. .

Ale trzeba mieć nadzieję,że będzie dobre i uważać i przestrzegać zaleceń.
A co komu pisane ..to tylko Pan Bóg wie. Ale lekkomyślnym nie można być.
Nowa rabata jeszcze nie w pełni ukończona może na ten weekend ją ukończę.
Nie wiem czy jestem odważna z tym przesadzeniem magnolii czy szalona.Czy jej nie zmarnowałam. Ale trudno jak będzie to będzie.Aby jeszcze dredzik też się przyjął . Czasami nie przewidzimy wszystkiego jak co nam porośnie.Z bylinami jest łatwiej w przesadzaniu.
Trzymajcie dalej kciuki aby się udało.
A na pniu mam Bonice 82 .Aby nie zmarzła. bo pedziki miała rozwinięte.Coś tam na nią zarzuciłam, ale nie wiem czy wystarczająco i dobrze.
A małe w doniczkach zabrałam do ganku na ten znowu zimowy czas.
Oj tak, tak w bardzo nieciekawych czasach przyszło nam przywitać tegoroczną wiosnę i w niej być. .
Ale i takie trochę smutne święta się zapowiadają.Inne.

Oczywiście, jak róze zakwitną to je pokaże.
Ciemiernik cuchnący wygląda bardzo ładnie. Wczorajsze wiosenne zdjęcia.

Dziś jest tak

cyma2704-Soniu Bardzo podobają mi się te klony palmowe.A to piszesz o nich to trochę niepokojące.A u mnie otwarta przestrzeń. oj Ale raz spróbuję z nimi .
Lilak mój zmienił miejsce. Duży, nie wiem jak to zniesie.
Oj to złe,że karczownik ci się zakradł.Bardzo złe. Może Palibin da się uratować ?
any57-Andrzeju To życzę wytrwałości w tym przyglądaniu się zakupom ogrodników.
Wprawdzie ja ostatnio też nie kupiłam nic.Ale w planach mam kupno.
Takie umilacze jak najbardziej w tym trudnym czasie wskazane. Nie tylko dla nas, ale i dla tych , którzy to wyhodowali.

Zaraz odpowiem dalej.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Iwonko1 Ano się porwałam z tymi dużymi przesadzeniami.Jak magnolia, tuja-dredzik , liliak.Oby tylko chociaż magnolia i dredzik się przyjęły.
Ja swojego dredzika nigdy nie przycinałam.On tak sam rośnie. Jak trafisz to kupuj.Wygląda efektownie .Ale na pniu.Bo takie prosto w ziemi to już nie takie ładne.
Jak mój padnie, tfu, tfu, to go odkupię.
Oj u mnie była wiosna i zima.Potem cały tydzień fajny, wiosenny.Wczoraj ciepełko luzik.A dziś rano znowu mam zimowy krajobraz.I na -1.Tak do środy ma być .No nic przetrwamy.
Dziękuję i zdróweczka tobie życzę.
plocczanka-Lucynko Trochę prac zrobione. trochę niedokończone. Ale myślę,że jak ciepło powróci to i resztę prac wykonam.A i w warzywniku na koniec tygodnia chcę już wysiać pietruszkę, szpinak czy siedmiolatkę i sałatę. Chyba można ??
Dziękuję za miłe słowa i zdrówka życzę.
Danutko z Popracowałam trochę.ale dużo przede mną.
Oj szkoda,że nie dojechać na swoją działeczkę.Ja na swojej jestem, mieszkam prawie cały czas.Raz na tydzień jadę do miasta.
Ale maź częściej, pracować w tych trudnych czasach też trzeba.
Locutus-Loki 15 to też duuużo.
O i jeszcze inne roślinki. no brawo.Będzie pięknuej i zajęcie z sadzeniem i pielęgnowaniem.
Odżyły roślinki ??
Moja róża na pniu chyba też w łeb dostała.Bo posrałam się z jej posadzeniem.Oj
To prawda bardzo nieciekawy czas z tym koronawirusem i teraz i ekonomicznie przed nami.
Ale aby w spokoju i zdrowiu.Czego i tobie życzę.
lanceta-Lodziu Trochę podziałam ogrodowo. Głowę i ręce trzeba czymś zajmować w tym trudnym czasie.
Ale jak się ociepli to dalej będę działać. Teraz mam jakieś zimowe widoczki.A jeszcze wczoraj yła piękna wiosna.
Oj bardzo chciałbym aby magnolia i dredzik się przyjął na nowym miejscu.
A jeszcze i lilaka przesadziłam i 2 budleje i 2 trawy i borówkę i róże i powojnik. ech
Dziękuję i pozdrawiam
mąż kupił mi takie podpórki. Cóż trzeba później jakieś roślinki do nich posadzić.
Kupiłam nasionka wilca.Może gdzieś w kwietniu posadzę je do gruntu ?

I taki kwiatuszek przybył

Dziś

Mój pierwszy tegoroczny wczorajszy bukiecik tarasowy. I Fiona na kolanach mi siedzi.

Dalej stoi.Ale dzisiaj w takiej aurze.

Taki wianuszek, to zrobiłam wianuszek. zrobiłam .Już na jesieni takie koło uplotłam z jakiegoś pnącego zielka.
A tearz doszły dekoracje.I deko go na biało podmalowałam.
Chociaż te święta zapowiadają się zupełnie inne. Na pewno nie z pełną rodziną.Moi synowie wiem ,że już nie przyjadą.Jeden w Holandii, pracuje wiąz..
Kraj pełen zagrożenia.Drugi w Holandii tak samo.Ale póki co są zdrowi i pracują. Dobre ,że córcia jest z nami.Uczelnia zawieszona ,Wszystko internetowo.
Trudny mamy czas wszyscy. A raczki trzeba czymś zająć .

Ja swojego dredzika nigdy nie przycinałam.On tak sam rośnie. Jak trafisz to kupuj.Wygląda efektownie .Ale na pniu.Bo takie prosto w ziemi to już nie takie ładne.
Jak mój padnie, tfu, tfu, to go odkupię.
Oj u mnie była wiosna i zima.Potem cały tydzień fajny, wiosenny.Wczoraj ciepełko luzik.A dziś rano znowu mam zimowy krajobraz.I na -1.Tak do środy ma być .No nic przetrwamy.
Dziękuję i zdróweczka tobie życzę.

plocczanka-Lucynko Trochę prac zrobione. trochę niedokończone. Ale myślę,że jak ciepło powróci to i resztę prac wykonam.A i w warzywniku na koniec tygodnia chcę już wysiać pietruszkę, szpinak czy siedmiolatkę i sałatę. Chyba można ??
Dziękuję za miłe słowa i zdrówka życzę.

Danutko z Popracowałam trochę.ale dużo przede mną.
Oj szkoda,że nie dojechać na swoją działeczkę.Ja na swojej jestem, mieszkam prawie cały czas.Raz na tydzień jadę do miasta.
Ale maź częściej, pracować w tych trudnych czasach też trzeba.
Locutus-Loki 15 to też duuużo.

Odżyły roślinki ??
Moja róża na pniu chyba też w łeb dostała.Bo posrałam się z jej posadzeniem.Oj

To prawda bardzo nieciekawy czas z tym koronawirusem i teraz i ekonomicznie przed nami.

Ale aby w spokoju i zdrowiu.Czego i tobie życzę.
lanceta-Lodziu Trochę podziałam ogrodowo. Głowę i ręce trzeba czymś zajmować w tym trudnym czasie.
Ale jak się ociepli to dalej będę działać. Teraz mam jakieś zimowe widoczki.A jeszcze wczoraj yła piękna wiosna.
Oj bardzo chciałbym aby magnolia i dredzik się przyjął na nowym miejscu.
A jeszcze i lilaka przesadziłam i 2 budleje i 2 trawy i borówkę i róże i powojnik. ech

Dziękuję i pozdrawiam

mąż kupił mi takie podpórki. Cóż trzeba później jakieś roślinki do nich posadzić.
Kupiłam nasionka wilca.Może gdzieś w kwietniu posadzę je do gruntu ?

I taki kwiatuszek przybył

Dziś

Mój pierwszy tegoroczny wczorajszy bukiecik tarasowy. I Fiona na kolanach mi siedzi.

Dalej stoi.Ale dzisiaj w takiej aurze.

Taki wianuszek, to zrobiłam wianuszek. zrobiłam .Już na jesieni takie koło uplotłam z jakiegoś pnącego zielka.
A tearz doszły dekoracje.I deko go na biało podmalowałam.

Chociaż te święta zapowiadają się zupełnie inne. Na pewno nie z pełną rodziną.Moi synowie wiem ,że już nie przyjadą.Jeden w Holandii, pracuje wiąz..
Kraj pełen zagrożenia.Drugi w Holandii tak samo.Ale póki co są zdrowi i pracują. Dobre ,że córcia jest z nami.Uczelnia zawieszona ,Wszystko internetowo.
Trudny mamy czas wszyscy. A raczki trzeba czymś zająć .

Aniu wieniec piękny.A tam na tym zdjęciu z aparatem to Ty jesteś.Pomysłowe zdjęcie.
.Dla tej biednej dziewczynki to chyba zimno w nóżki?butki by się przydały.
Jednak mąż będzie musiał pojechać wreszcie na działkę powkręcać krany ,ponieważ 5 jest próbny rozruch pompy,a 13 już na stałe będzie woda czyli do zimy.
Piękne podpórki.Mogą pasować do groszku pachnącego.
Ten bukiecik to ten wyżej,czy niżej.?Ładny bukiecik i bazie już kwitną.
Miłego dnia.

Jednak mąż będzie musiał pojechać wreszcie na działkę powkręcać krany ,ponieważ 5 jest próbny rozruch pompy,a 13 już na stałe będzie woda czyli do zimy.
Piękne podpórki.Mogą pasować do groszku pachnącego.

Ten bukiecik to ten wyżej,czy niżej.?Ładny bukiecik i bazie już kwitną.
Miłego dnia.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu wianek przepiękny wykonałaś. Dzisiejszy poranny śnieg nas zaskoczył, na pewno taka cienka warstwa długo się nie utrzyma.
Nowe dekoracje bardzo ładne, a kwiat ze śniegiem super wygląda.
Masz rację te święta będą wyjątkowe, musimy to wszystko przyjąć z dużą pokorą i nadzieją będzie lepiej, tylko trzeba czasu i cierpliwości.
Nowe dekoracje bardzo ładne, a kwiat ze śniegiem super wygląda.
Masz rację te święta będą wyjątkowe, musimy to wszystko przyjąć z dużą pokorą i nadzieją będzie lepiej, tylko trzeba czasu i cierpliwości.
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu u mnie też dziś zimno i przymroziło ,martwię się , czy to wszystko przetrwa , bo już było w większości rozwinięte , moje dwie piwonie miały paki , dziś leżały, chyba nic z kwitnienia nie będzie , a i róże nowo posadzone , zobaczymy jak to przetrwają , obyśmy my byli zdrowi czego i Tobie z Rodziną życzę 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Widzę Aniu,że ogród już obudzony wiosennie nawet ozdoby wróciły już na miejsce a i dla nowych znalazło się miejsce!
Ja bym tego motyla widziała raczej w poziomie lub pod kątem jeżeli mogę się wtrącić
...

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, ale dużo u Ciebie tych elementów dekoracyjnych. Ten kwiatuszek bardzo fajny, sama bym takiego przygarnęła gdybym gdzieś spotkała.
Wianek też bardzo ładny Ci wyszedł.
Wianek też bardzo ładny Ci wyszedł.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu jak właścicielka Dębowego ma złote ręce i serce to i motyle w tym kolorze przyfruwają
Taha huśtawka pogodowa u nas juz wieczorem było biało do rana potem słoneczko to stopiło ,jednak chłodno.Cóż też święta będą inne niż wszystkie mniej w rodzinnym gronie może trzeba będzie się przestawić
Dobrze ,że chociaż telefony działają i łącza internetowe to można sie widzieć
Zdróweczka Aniu uważajcie na siebie

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu złoty motyl zimy się nie przestraszył.
Wianek wyjątkowo piękny.
Zmotywowałaś mnie, jutro nadal zimno, to wianek zrobię, jakieś ozdoby chyba znajdę.
Wypowiedziałam walkę gryzoniom, granulki w położonych płasko słoikach, o dziwo, smakuja gryzoniom. Palibin obsypałam mocno ziemią i ustabilizowałam, mam nadzieję, że uratuję.
Zdrowia i spokojnego czekania na ciepłe dni.

Wypowiedziałam walkę gryzoniom, granulki w położonych płasko słoikach, o dziwo, smakuja gryzoniom. Palibin obsypałam mocno ziemią i ustabilizowałam, mam nadzieję, że uratuję.

Zdrowia i spokojnego czekania na ciepłe dni.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu przegapiłam moment że wróciłaś do siebie i widzę że tęsknota za ogrodem nagromadziła w Tobie masę siły i energii!
Trzymam kciuki za przesadzane rośliny, żeby się przyjęły. Śliczna ta ozdoba z rdzy i ja planuję w tym roku rdzę do ogrodu wprowadzić, tylko jeszcze myślę nad tym gdzie! Podoba mi się z trawami
Złoty motyl też ciekawy!
Trzymam kciuki za przesadzane rośliny, żeby się przyjęły. Śliczna ta ozdoba z rdzy i ja planuję w tym roku rdzę do ogrodu wprowadzić, tylko jeszcze myślę nad tym gdzie! Podoba mi się z trawami

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Witaj Aniu
Dużo sie u Ciebie dzieje, nowe zakupy, róże fajne odmiany
Czytałam o przesadzeniach... oj, to dużo pracy. Nie widziałam gdzie magnolię teraz usytuowałaś ? Trzymam kciuki, żeby się przyjęła i pieknie w tym sezonie zakwitła
Wcześniejsza kolekcja lilii , Aniu wspaniała. Nakręciłam się i chyba dzisiaj pobuszuję w necie.Parę sztuk kupiłam, już nawet zasadziłam, ale jak poczytałam u Ciebie, że jesteś tak bardzo zadowolona z nich i w zasadzie wszędzie się sprawdzają, to pomyślałam, że powiększe ilość tegorocznych nasadzeń.
Nie doczytałam Aniu, gdzie posadzisz róże. np. Bouquet Barfait, to chyba krzaczasta róża ?
Twoje Aniołki, wianiuszek cudne ! Zdolna kobitka Jesteś
Prezenty od M wspaniałe
Dużo zdrówka życzę i żeby to wariactwo zarazy wreszcie dało nam spokój.

Wcześniejsza kolekcja lilii , Aniu wspaniała. Nakręciłam się i chyba dzisiaj pobuszuję w necie.Parę sztuk kupiłam, już nawet zasadziłam, ale jak poczytałam u Ciebie, że jesteś tak bardzo zadowolona z nich i w zasadzie wszędzie się sprawdzają, to pomyślałam, że powiększe ilość tegorocznych nasadzeń.
Nie doczytałam Aniu, gdzie posadzisz róże. np. Bouquet Barfait, to chyba krzaczasta róża ?
Twoje Aniołki, wianiuszek cudne ! Zdolna kobitka Jesteś

Prezenty od M wspaniałe

Dużo zdrówka życzę i żeby to wariactwo zarazy wreszcie dało nam spokój.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, wiosna nam zrobiła zimowego psikusa, ale ten rudy kwiat wygląda pięknie w śniegowych dekoracjach
i na pewno nie zmarznie, ale motyle musiały się schować. Miejmy nadzieję, że to już koniec spóźnionej zimy i ogród będzie rozkwitał bez przeszkód 

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3