Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

W tym roku chociaż w połowie jesteś zadowolona z różanych piękności widać to po częstych ich fotkach .To sama radość widzieć cudnie ukwiecone krzewy .U mnie coraz więcej gołych krzewów kwiaty prawie wszystkie ścięte jednak widać ,ze juz wypuszczaja nowe pędy kwiatowe ale to troche potrwa zanim znów nas oczaruja ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu , ależ pędzi Twój wątek , albo może to ja utknęłam w czasie :;230 , w każdym razie obejrzałam sobie z ogromną przyjemnością zaległe fotki i muszę przyznać , że jest naprawdę pięknie , a ilość roślin naprawdę imponująca , no i to oko do fotografowanych obiektów . ;:138 .Przydałby się deszcz .
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, tyle pięknych kwiatów na pięknych zdjęciach ;:oj a ja tu nie nadążam!
Trójsklepkę zżarły mi ślimaki wiosną, oby nie pojawiły się u Ciebie, bo to strasznie podstępne dziadostwo ;:14
Róże pięknie kwitną ;:108 Zdjęcia owadów podziwiam ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dobrze,ze nad ranem cit popadało.Chociaż trochę wszędzie podlało.
A mnie wyręczyło od podlewania i walki z komarami :roll:
JAKUCH Pomimo kilku róż miernot w tm roku moja są ładniejsze i bardzo , bardzo mnie to cieszy. :heja
A przekwitnięte pędy róż ścinasz nisko, czy tylko główki po róży ??
Bo ja tylko główki ścinałam.I nie wiem , czy dobrze ??
pela11-Elu; marta64-Marciu no. nie wiem, nie wiem.Ale czas na pewno pędzi.zobacz nie dawno była wiosna.A raz koniec czerwca.
Oj, roślin faktycznie mam sporo.Na niektórych rabatach trochę tłoczno. Kiedyś może coś pozmieniam.
Bardzo dziękuje za te wszystkie mile słowa pod adresem i moich roślin i mojej fotografii ogrodowej ;:196

Obrazek
Lilie sw.Antoniego, czy tez sw.Jozefa .
Obrazek
Mam je w dwóch miejscach.
Obrazek

Obrazek
Szałwia muszkatołowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje pierwsze stipy :D
Obrazek

Własne warzywka do obiadu
Obrazek
Ale i sezon przetwórczy tez już jest rozpoczęty
Ogóreczki małosolne nastawione i szczaw na zimę :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
Ty chyba używasz jakiegoś dopalacza. ;:oj
Jak Ty z tym wszystkim nadążasz ?
Dodatkowe areały, mnóstwo roślin, rodzinka i jeszcze taka aktywność na forum. ;:oj
Jestem pełna podziwu dla Twojej energii. ;:215
Piękne zdjęcia robisz. ;:138
Chwalisz różę Elmshorm. U mnie dopiero w tym roku zaczęła dobrze się rozwijać i też w końcu mogę ją pochwalić.
Może akurat trafiłam jej z odżywką a i aura jej sprzyja ?
Podziwiam Twoją hortensję dębolistną. Wiesz, jaka to odmiana ?
Chyba moja będzie taka sama, bo ma podobne kwiaty i liście.
Nie spotkałam takiego motyla. Pięknie Ci pozował. ;:173
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, warzywkom najwyraźniej służy upalna pogoda i Twoje podlewanie :D ogóraski mniam ;:92 Białe lilie piękne, moim coś w tym roku nie poszło, ale że czosnek dopiero ;:oj Do szałwi też mi się dobrały ślimaki, że o funkiach nie wspomnę! Twoje takie piękne mają liściorki!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,warzywka tak szybko masz swoje ,smakowicie wyglądają ogóreczki małosolne ,a szczaw i ja na zimę robię ,bo czasem uwielbiamy na odmianę zupkę szczawiową ,ogród cudownie ci kwitnie ,róże ,szałwie no i cudnie pachnące lilie . Józefa ,u mnie coś nie chcą rosnąć ,pozdrawiam ;:168 i zazdroszczę troszkę deszczyku ,u mnie totalna susza :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, urocze te białe lilie. Pewnie też mocno pachną. Miałam kiedyś tę odmianę ale zginęła. Czy odczyn gleby nie pasował czy nornica się poczęstowała, tego nie wiem. Ogóreczki jak malowane, a najfajniejsze jest to, że Twoimi zbiorami nie częstują się ślimole, tylko rodzinka się ucieszy przy obiedzie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu Ty już swoje ogóreczki zbierasz ;:oj , ja się opóźniłam z siewem w tym roku i będę miała dużo później swoje, muszę na razie raczyć się kupnymi. Hostowisko wygląda cudownie ;:215 ;:215 ;:215 róże kwitną jeszcze na całego, ja swoje już musiałam przyciąć, już przekwitły, susza i gorączka pomogły im ;:185 Cały ogród Twój Aniu to jak w bajce, pięknie jest ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu 'robaczki' na Twoich zdjęciach są piękne, z wszystkimi detalami ;:215
Róże zachwycają ale ten las za ogrodzeniem jeszcze bardziej ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu własne ogórki no super z moimi jeszcze muszę hoho ,bo nawet nie zaczęły kwitnąć. Co do ścinania róż napisałam Ci u mnie ja ścinam niżej nie chcę wysokich róż bo zasłaniałyby jedna drugą.Najlepiej ścinać [kiedyś pisała Grażynka kogra ]dopiero wtedy jak widać wypustki na nowe pędy ,wtedy łatwiej już ciąć, bo wiadomo w którym miejscu wyrośnie nowy pęd
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Witaj Aniu ;:3
Piękne Twoje wszystkie roślinki ale róże najładniejsze no i oczywiście motylek bajeczny. :tan
Przetwory na zimę będą w sam raz.
Życzę sobie i wszystkim deszczu , u mnie sucho a woda potrzebna naszym pięknościom.
Już zaczęły kwitnąć hortensje bukietowe a one są też potrzebują dużo wody.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis05-Krysiu Hee, hee wystarczy mi moja działka, ogród, rośliny, kwiatuszki. ,to prawdziwy dopalacz do życia. ;:108
Czasami pracuje na wysokich obrotach.a czasami coś tam coś tam aby do przodu ;:306
Bardzo ci dziękuję za pochwale mojej fotografii, to bardzo budujące. ;:196
Dla mnie Roza Elshorn jest cudna.To jedna z moich najbardziej ulubionych róż ;:167
Z hortensji debolistnej tez jestem zadowolona.Ale nie wiem co to z odmiana.Dostałam ja jako hortensja debolistna i tyle. ;:173
U twojej tez potem kwiaty różowieją ??U mojej tak.I tez wydaje mi się,ze twoja jest podobna do mojej.Czy tez odwrotnie. :D
Ja tez jeszcze nie widzialam wcześniej tego motyla- Mieniaka tęczowiec .On nie żywi sie pyłkiem kwiatowym.I żyje przy i w lasach.I chyba z mojego lasku przyleciał do mnie.To rzadko spotykany motyl. ;:173
marta64-Marciu Warzywka znasza jakoś te upały,Codziennie nie podlewam.Tylko wonczas jak muszę.Ostatnio co 2, 3 dzień.
Ten czosnek jaks gapa :;230 , zreflektował się,ze jeszcze nie kwitł.Ale mam jeszcze inne co w lipcu będą kwitły.
Oj szkoda ,ze ślimaki podjadają ci roślinki. ;:134 U mnie ich nie ma.i niech tak zostanie. :wink:
koziorozec-Marciu Warzywnik został przeniesiony w inne miejsce.Jest na słońcu, a nie pod drzewami, jak wcześniej było.Fakt jest większy. Rośnie dobrze i cieszy i smakuje.Bo swoje. to najlepsze. Dzis wieczorem jeszcze podebrałam ogoreczkow i jutro będę robiła pierwsze słoiczki na zimę. Jak i inne przetwory pewnie sukcesywnie wejdą.
dużo kwitnień jest, lato bogate, a różnych lilii i liliowców będzie z dnia na dien przybywać w kwitnieniu.
Deszczyk miałam nad ranem z 15 minut.Dobre i to dziś nie musiałam podlewać.ale to za mało.wiąż sucho.

Ogórecznik obok lubczyku w zielniku
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jezowki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja debolistna
Obrazek
Obrazek
Na pozostale posty odpowiem juz jutro. Idę ;:41
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudnie kwitnie dębolistna, jednak wolę ja podziwiać w jesiennej szacie wygląda wtedy zjawiskowo zwłaszcza w promieniach słońca.Aniu masz spory krzaczor ogórecznika to okropny wodopij kradnie wodę wszystkim w koło siebie jednak jest bardzo urodziwy do fotografowania.U Ciebie było chociaż 15 minut deszczu ,u mnie dalej wężowy aerobic.Udanego weekendu
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie .. ;:196
Przyjemny dzień.Upały ustąpiły.Tylko sucho.Deszczu zero. Znowu podlewanie wieczorem sobie urządzałam. :roll:
Clematis Etoile Violette
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kania-Kasiu Tak te lilie sa wyjątkowe. i piękne i cudnie pachną. Mi tez kilka innych lilii gdzieś wcięło.ale podejrzewam,ze komuś posmakowały.. :evil: Ale dobrze,ze jest ich sporo.
Sezon ogoreczkowy rozpoczęty,Ślimaków nie mam.I niech tak zostanie. ;:173

Obrazek
Blekitny anioł
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Iwonko 0042 Ogóreczki swoje sa takie pyszne.Mniam.W tm roku az za dużo mi ich wzeszło.Oddalam trochę sąsiadom, bo za gęsto ich było. A le tearz co dwa dni zbieranie i przerabianie.
Dziękuje za pochwale hostowiska. Ja już niektore róże tez przycielam.Ale jeszcze trochę ich kwitnie.
Dziękuję za pochwale mojego ogrodu. ;:196

Obrazek

mar33-Marysiu Lubie patrzeć na owady w ogrodzie i robić im fotki.Na nich widać więcej.Bardziej szcegolowo jak wglądają. ;:108
Róże w tym roku mnie cieszą.bo sa ładniejsze.
Las za ogrodzeniem jest.I kawałek nawet naszego lasku jest.
Ogrodzenie na jesieni będzie zdjęte.Brak czasu na wszystko co chcialoby się zrobić. :D
Powojnik Blekitny anioł
Obrazek

Obrazek
Obrazek

JAKUCH-Jadziu Własne ogórki już cieszą i wydaje mi się ,ze takie pyszne.
O, dziękuje ci bardzo, bardzo za te informacje o przycinaniu róż. ;:196 chyba za wcześnie je przycinałam.
To teraz poczekam.Jutro muszę tez poprzycinać szałwie i chyba kilka przesądzić.
Hortensja debolistna urosła szybko.Bardzo mnie cieszy.Juz dawno skradła moje serce.I nie tylko jesienią.
Ogórecznik urodziwy,Ale chyba go usunę, bo rozpanoszył się i wchodzi mi na paprykę.I jeszcze piszesz,ze wypija wodę innym roślinkom .O nie, to ja już wole warzywka. ;:108
Mam sie w tym roku z tym podlewaniem ;:192

Liliowce ;:167

Obrazek
Obrazek

ewita44-Ewo Dziękuję w imieniu roślinek. ;:196
Lubie podglądać motylki, owady buszujące po kwiatuszkach.
Przetworów na zimę jeszcze będziemy robić i robić.
O tak deszczu potrzeba dużo.I u mnie sucho.Ja co drugi dzień podlewam.Ale tylko na rabatach.miejscami trawa mi wysycha. :roll:
Obrazek

Obrazek

Penstemon- mam go od niedawna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”