Zakątki na Dębowym
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
W tym roku chociaż w połowie jesteś zadowolona z różanych piękności widać to po częstych ich fotkach .To sama radość widzieć cudnie ukwiecone krzewy .U mnie coraz więcej gołych krzewów kwiaty prawie wszystkie ścięte jednak widać ,ze juz wypuszczaja nowe pędy kwiatowe ale to troche potrwa zanim znów nas oczaruja 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu , ależ pędzi Twój wątek , albo może to ja utknęłam w czasie
, w każdym razie obejrzałam sobie z ogromną przyjemnością zaległe fotki i muszę przyznać , że jest naprawdę pięknie , a ilość roślin naprawdę imponująca , no i to oko do fotografowanych obiektów .
.Przydałby się deszcz .

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, tyle pięknych kwiatów na pięknych zdjęciach
a ja tu nie nadążam!
Trójsklepkę zżarły mi ślimaki wiosną, oby nie pojawiły się u Ciebie, bo to strasznie podstępne dziadostwo
Róże pięknie kwitną
Zdjęcia owadów podziwiam 

Trójsklepkę zżarły mi ślimaki wiosną, oby nie pojawiły się u Ciebie, bo to strasznie podstępne dziadostwo

Róże pięknie kwitną

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dobrze,ze nad ranem cit popadało.Chociaż trochę wszędzie podlało.
A mnie wyręczyło od podlewania i walki z komarami
JAKUCH Pomimo kilku róż miernot w tm roku moja są ładniejsze i bardzo , bardzo mnie to cieszy.
A przekwitnięte pędy róż ścinasz nisko, czy tylko główki po róży ??
Bo ja tylko główki ścinałam.I nie wiem , czy dobrze ??
pela11-Elu; marta64-Marciu no. nie wiem, nie wiem.Ale czas na pewno pędzi.zobacz nie dawno była wiosna.A raz koniec czerwca.
Oj, roślin faktycznie mam sporo.Na niektórych rabatach trochę tłoczno. Kiedyś może coś pozmieniam.
Bardzo dziękuje za te wszystkie mile słowa pod adresem i moich roślin i mojej fotografii ogrodowej

Lilie sw.Antoniego, czy tez sw.Jozefa .

Mam je w dwóch miejscach.

Szałwia muszkatołowa

Moje pierwsze stipy

Własne warzywka do obiadu

Ale i sezon przetwórczy tez już jest rozpoczęty
Ogóreczki małosolne nastawione i szczaw na zimę

A mnie wyręczyło od podlewania i walki z komarami

JAKUCH Pomimo kilku róż miernot w tm roku moja są ładniejsze i bardzo , bardzo mnie to cieszy.

A przekwitnięte pędy róż ścinasz nisko, czy tylko główki po róży ??
Bo ja tylko główki ścinałam.I nie wiem , czy dobrze ??
pela11-Elu; marta64-Marciu no. nie wiem, nie wiem.Ale czas na pewno pędzi.zobacz nie dawno była wiosna.A raz koniec czerwca.
Oj, roślin faktycznie mam sporo.Na niektórych rabatach trochę tłoczno. Kiedyś może coś pozmieniam.
Bardzo dziękuje za te wszystkie mile słowa pod adresem i moich roślin i mojej fotografii ogrodowej

Lilie sw.Antoniego, czy tez sw.Jozefa .

Mam je w dwóch miejscach.

Szałwia muszkatołowa

Moje pierwsze stipy

Własne warzywka do obiadu

Ale i sezon przetwórczy tez już jest rozpoczęty
Ogóreczki małosolne nastawione i szczaw na zimę

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
Ty chyba używasz jakiegoś dopalacza.
Jak Ty z tym wszystkim nadążasz ?
Dodatkowe areały, mnóstwo roślin, rodzinka i jeszcze taka aktywność na forum.
Jestem pełna podziwu dla Twojej energii.
Piękne zdjęcia robisz.
Chwalisz różę Elmshorm. U mnie dopiero w tym roku zaczęła dobrze się rozwijać i też w końcu mogę ją pochwalić.
Może akurat trafiłam jej z odżywką a i aura jej sprzyja ?
Podziwiam Twoją hortensję dębolistną. Wiesz, jaka to odmiana ?
Chyba moja będzie taka sama, bo ma podobne kwiaty i liście.
Nie spotkałam takiego motyla. Pięknie Ci pozował.
Miłego dnia

Ty chyba używasz jakiegoś dopalacza.

Jak Ty z tym wszystkim nadążasz ?
Dodatkowe areały, mnóstwo roślin, rodzinka i jeszcze taka aktywność na forum.

Jestem pełna podziwu dla Twojej energii.

Piękne zdjęcia robisz.

Chwalisz różę Elmshorm. U mnie dopiero w tym roku zaczęła dobrze się rozwijać i też w końcu mogę ją pochwalić.
Może akurat trafiłam jej z odżywką a i aura jej sprzyja ?
Podziwiam Twoją hortensję dębolistną. Wiesz, jaka to odmiana ?
Chyba moja będzie taka sama, bo ma podobne kwiaty i liście.
Nie spotkałam takiego motyla. Pięknie Ci pozował.

Miłego dnia

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, warzywkom najwyraźniej służy upalna pogoda i Twoje podlewanie
ogóraski mniam
Białe lilie piękne, moim coś w tym roku nie poszło, ale że czosnek dopiero
Do szałwi też mi się dobrały ślimaki, że o funkiach nie wspomnę! Twoje takie piękne mają liściorki!

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,warzywka tak szybko masz swoje ,smakowicie wyglądają ogóreczki małosolne ,a szczaw i ja na zimę robię ,bo czasem uwielbiamy na odmianę zupkę szczawiową ,ogród cudownie ci kwitnie ,róże ,szałwie no i cudnie pachnące lilie . Józefa ,u mnie coś nie chcą rosnąć ,pozdrawiam
i zazdroszczę troszkę deszczyku ,u mnie totalna susza 

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, urocze te białe lilie. Pewnie też mocno pachną. Miałam kiedyś tę odmianę ale zginęła. Czy odczyn gleby nie pasował czy nornica się poczęstowała, tego nie wiem. Ogóreczki jak malowane, a najfajniejsze jest to, że Twoimi zbiorami nie częstują się ślimole, tylko rodzinka się ucieszy przy obiedzie
.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu Ty już swoje ogóreczki zbierasz
, ja się opóźniłam z siewem w tym roku i będę miała dużo później swoje, muszę na razie raczyć się kupnymi. Hostowisko wygląda cudownie
róże kwitną jeszcze na całego, ja swoje już musiałam przyciąć, już przekwitły, susza i gorączka pomogły im
Cały ogród Twój Aniu to jak w bajce, pięknie jest

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Aniu 'robaczki' na Twoich zdjęciach są piękne, z wszystkimi detalami
Róże zachwycają ale ten las za ogrodzeniem jeszcze bardziej

Róże zachwycają ale ten las za ogrodzeniem jeszcze bardziej

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- JAKUCH
Aniu własne ogórki no super z moimi jeszcze muszę hoho ,bo nawet nie zaczęły kwitnąć. Co do ścinania róż napisałam Ci u mnie ja ścinam niżej nie chcę wysokich róż bo zasłaniałyby jedna drugą.Najlepiej ścinać [kiedyś pisała Grażynka kogra ]dopiero wtedy jak widać wypustki na nowe pędy ,wtedy łatwiej już ciąć, bo wiadomo w którym miejscu wyrośnie nowy pęd
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witaj Aniu
Piękne Twoje wszystkie roślinki ale róże najładniejsze no i oczywiście motylek bajeczny.
Przetwory na zimę będą w sam raz.
Życzę sobie i wszystkim deszczu , u mnie sucho a woda potrzebna naszym pięknościom.
Już zaczęły kwitnąć hortensje bukietowe a one są też potrzebują dużo wody.

Piękne Twoje wszystkie roślinki ale róże najładniejsze no i oczywiście motylek bajeczny.

Przetwory na zimę będą w sam raz.
Życzę sobie i wszystkim deszczu , u mnie sucho a woda potrzebna naszym pięknościom.
Już zaczęły kwitnąć hortensje bukietowe a one są też potrzebują dużo wody.
- anabuko1
Ignis05-Krysiu Hee, hee wystarczy mi moja działka, ogród, rośliny, kwiatuszki. ,to prawdziwy dopalacz do życia.
Czasami pracuje na wysokich obrotach.a czasami coś tam coś tam aby do przodu
Bardzo ci dziękuję za pochwale mojej fotografii, to bardzo budujące.
Dla mnie Roza Elshorn jest cudna.To jedna z moich najbardziej ulubionych róż
Z hortensji debolistnej tez jestem zadowolona.Ale nie wiem co to z odmiana.Dostałam ja jako hortensja debolistna i tyle.
U twojej tez potem kwiaty różowieją ??U mojej tak.I tez wydaje mi się,ze twoja jest podobna do mojej.Czy tez odwrotnie.
Ja tez jeszcze nie widzialam wcześniej tego motyla- Mieniaka tęczowiec .On nie żywi sie pyłkiem kwiatowym.I żyje przy i w lasach.I chyba z mojego lasku przyleciał do mnie.To rzadko spotykany motyl.
marta64-Marciu Warzywka znasza jakoś te upały,Codziennie nie podlewam.Tylko wonczas jak muszę.Ostatnio co 2, 3 dzień.
Ten czosnek jaks gapa
, zreflektował się,ze jeszcze nie kwitł.Ale mam jeszcze inne co w lipcu będą kwitły.
Oj szkoda ,ze ślimaki podjadają ci roślinki.
U mnie ich nie ma.i niech tak zostanie.
koziorozec-Marciu Warzywnik został przeniesiony w inne miejsce.Jest na słońcu, a nie pod drzewami, jak wcześniej było.Fakt jest większy. Rośnie dobrze i cieszy i smakuje.Bo swoje. to najlepsze. Dzis wieczorem jeszcze podebrałam ogoreczkow i jutro będę robiła pierwsze słoiczki na zimę. Jak i inne przetwory pewnie sukcesywnie wejdą.
dużo kwitnień jest, lato bogate, a różnych lilii i liliowców będzie z dnia na dien przybywać w kwitnieniu.
Deszczyk miałam nad ranem z 15 minut.Dobre i to dziś nie musiałam podlewać.ale to za mało.wiąż sucho.
Ogórecznik obok lubczyku w zielniku

Jezowki

Hortensja debolistna

Na pozostale posty odpowiem juz jutro. Idę

Czasami pracuje na wysokich obrotach.a czasami coś tam coś tam aby do przodu

Bardzo ci dziękuję za pochwale mojej fotografii, to bardzo budujące.

Dla mnie Roza Elshorn jest cudna.To jedna z moich najbardziej ulubionych róż

Z hortensji debolistnej tez jestem zadowolona.Ale nie wiem co to z odmiana.Dostałam ja jako hortensja debolistna i tyle.

U twojej tez potem kwiaty różowieją ??U mojej tak.I tez wydaje mi się,ze twoja jest podobna do mojej.Czy tez odwrotnie.

Ja tez jeszcze nie widzialam wcześniej tego motyla- Mieniaka tęczowiec .On nie żywi sie pyłkiem kwiatowym.I żyje przy i w lasach.I chyba z mojego lasku przyleciał do mnie.To rzadko spotykany motyl.

marta64-Marciu Warzywka znasza jakoś te upały,Codziennie nie podlewam.Tylko wonczas jak muszę.Ostatnio co 2, 3 dzień.
Ten czosnek jaks gapa

Oj szkoda ,ze ślimaki podjadają ci roślinki.

koziorozec-Marciu Warzywnik został przeniesiony w inne miejsce.Jest na słońcu, a nie pod drzewami, jak wcześniej było.Fakt jest większy. Rośnie dobrze i cieszy i smakuje.Bo swoje. to najlepsze. Dzis wieczorem jeszcze podebrałam ogoreczkow i jutro będę robiła pierwsze słoiczki na zimę. Jak i inne przetwory pewnie sukcesywnie wejdą.
dużo kwitnień jest, lato bogate, a różnych lilii i liliowców będzie z dnia na dien przybywać w kwitnieniu.
Deszczyk miałam nad ranem z 15 minut.Dobre i to dziś nie musiałam podlewać.ale to za mało.wiąż sucho.
Ogórecznik obok lubczyku w zielniku

Jezowki

Hortensja debolistna

Na pozostale posty odpowiem juz jutro. Idę

- JAKUCH
Cudnie kwitnie dębolistna, jednak wolę ja podziwiać w jesiennej szacie wygląda wtedy zjawiskowo zwłaszcza w promieniach słońca.Aniu masz spory krzaczor ogórecznika to okropny wodopij kradnie wodę wszystkim w koło siebie jednak jest bardzo urodziwy do fotografowania.U Ciebie było chociaż 15 minut deszczu ,u mnie dalej wężowy aerobic.Udanego weekendu
- anabuko1
Witajcie ..
Przyjemny dzień.Upały ustąpiły.Tylko sucho.Deszczu zero. Znowu podlewanie wieczorem sobie urządzałam.
Clematis Etoile Violette

kania-Kasiu Tak te lilie sa wyjątkowe. i piękne i cudnie pachną. Mi tez kilka innych lilii gdzieś wcięło.ale podejrzewam,ze komuś posmakowały..
Ale dobrze,ze jest ich sporo.
Sezon ogoreczkowy rozpoczęty,Ślimaków nie mam.I niech tak zostanie.

Blekitny anioł

Iwonko 0042 Ogóreczki swoje sa takie pyszne.Mniam.W tm roku az za dużo mi ich wzeszło.Oddalam trochę sąsiadom, bo za gęsto ich było. A le tearz co dwa dni zbieranie i przerabianie.
Dziękuje za pochwale hostowiska. Ja już niektore róże tez przycielam.Ale jeszcze trochę ich kwitnie.
Dziękuję za pochwale mojego ogrodu.

mar33-Marysiu Lubie patrzeć na owady w ogrodzie i robić im fotki.Na nich widać więcej.Bardziej szcegolowo jak wglądają.
Róże w tym roku mnie cieszą.bo sa ładniejsze.
Las za ogrodzeniem jest.I kawałek nawet naszego lasku jest.
Ogrodzenie na jesieni będzie zdjęte.Brak czasu na wszystko co chcialoby się zrobić.
Powojnik Blekitny anioł

JAKUCH-Jadziu Własne ogórki już cieszą i wydaje mi się ,ze takie pyszne.
O, dziękuje ci bardzo, bardzo za te informacje o przycinaniu róż.
chyba za wcześnie je przycinałam.
To teraz poczekam.Jutro muszę tez poprzycinać szałwie i chyba kilka przesądzić.
Hortensja debolistna urosła szybko.Bardzo mnie cieszy.Juz dawno skradła moje serce.I nie tylko jesienią.
Ogórecznik urodziwy,Ale chyba go usunę, bo rozpanoszył się i wchodzi mi na paprykę.I jeszcze piszesz,ze wypija wodę innym roślinkom .O nie, to ja już wole warzywka.
Mam sie w tym roku z tym podlewaniem
Liliowce

ewita44-Ewo Dziękuję w imieniu roślinek.
Lubie podglądać motylki, owady buszujące po kwiatuszkach.
Przetworów na zimę jeszcze będziemy robić i robić.
O tak deszczu potrzeba dużo.I u mnie sucho.Ja co drugi dzień podlewam.Ale tylko na rabatach.miejscami trawa mi wysycha.

Penstemon- mam go od niedawna.

Przyjemny dzień.Upały ustąpiły.Tylko sucho.Deszczu zero. Znowu podlewanie wieczorem sobie urządzałam.

Clematis Etoile Violette

kania-Kasiu Tak te lilie sa wyjątkowe. i piękne i cudnie pachną. Mi tez kilka innych lilii gdzieś wcięło.ale podejrzewam,ze komuś posmakowały..

Sezon ogoreczkowy rozpoczęty,Ślimaków nie mam.I niech tak zostanie.

Blekitny anioł

Iwonko 0042 Ogóreczki swoje sa takie pyszne.Mniam.W tm roku az za dużo mi ich wzeszło.Oddalam trochę sąsiadom, bo za gęsto ich było. A le tearz co dwa dni zbieranie i przerabianie.
Dziękuje za pochwale hostowiska. Ja już niektore róże tez przycielam.Ale jeszcze trochę ich kwitnie.
Dziękuję za pochwale mojego ogrodu.

mar33-Marysiu Lubie patrzeć na owady w ogrodzie i robić im fotki.Na nich widać więcej.Bardziej szcegolowo jak wglądają.

Róże w tym roku mnie cieszą.bo sa ładniejsze.
Las za ogrodzeniem jest.I kawałek nawet naszego lasku jest.
Ogrodzenie na jesieni będzie zdjęte.Brak czasu na wszystko co chcialoby się zrobić.

Powojnik Blekitny anioł

JAKUCH-Jadziu Własne ogórki już cieszą i wydaje mi się ,ze takie pyszne.
O, dziękuje ci bardzo, bardzo za te informacje o przycinaniu róż.

To teraz poczekam.Jutro muszę tez poprzycinać szałwie i chyba kilka przesądzić.
Hortensja debolistna urosła szybko.Bardzo mnie cieszy.Juz dawno skradła moje serce.I nie tylko jesienią.
Ogórecznik urodziwy,Ale chyba go usunę, bo rozpanoszył się i wchodzi mi na paprykę.I jeszcze piszesz,ze wypija wodę innym roślinkom .O nie, to ja już wole warzywka.

Mam sie w tym roku z tym podlewaniem

Liliowce

ewita44-Ewo Dziękuję w imieniu roślinek.

Lubie podglądać motylki, owady buszujące po kwiatuszkach.
Przetworów na zimę jeszcze będziemy robić i robić.
O tak deszczu potrzeba dużo.I u mnie sucho.Ja co drugi dzień podlewam.Ale tylko na rabatach.miejscami trawa mi wysycha.

Penstemon- mam go od niedawna.