Storczyki dewuka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Piekny ten nowy nabytek ;:216 , a paphopedila maja śliczne paczusie ;:1 .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Obrazek Obrazek
Moje Cambrie tak jak Wasze wchodzą w kwitnienie.
Jedna z nich kwitła na wiosnę a kolorek drugiej jest nieznany, chociaż zaczynam podejrzewać, że będą takie same. :roll:
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Bardzo ładne!!!Będzie gąszcz kwiatów!!!
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dorotko - ależ bogate pędy i super kolorki. Będzie wkrótce prawdziwe cudo całe w kwiatach :!:
Czy dobrze zrozumiałam, że to drugie kwitnienie od wiosny ??? Moje się wysiliły po roku pielęgnacji i oczekiwania...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Dorotko Twoje cambrie to szok ;:154 piękne, a jakie obfite kwitnienie ;:138 ;:138 ;:138 moja została przeze mnie zalana, bo nie sprawdziłam, a w środku byłą gąbka i niby sucho, a wewnątrz wciąż było mokro ;:155 teraz sobie wraca chyba do zdrowia ;:147 najważniejsze, że żyje ;:225 a paphiopedilum to Ci dopiero zrobiło rewelacyjną niespodziankę ;:26 ;:48 jesteś Wielka ;:180
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, Soniu - Jak zawsze uśmiałam się ze swojej wielkości. :wink: Ja staram się eliminować gąbkę ale wiadomo, że nie zawsze jest to możliwe.
Art - rzeczywiście, jedna z Cambrii kwitła jednym pędem na wiosnę. A te pędy to zasługa wakacji na tarasie i przechłodzenia. :)
Chcę Wam powiedzieć, że pocichutku, pocichutku i dobiłam do 50 storczyków. :lol: Mam w kolekcji 4 Cambrie, Encyklię, Oncidum, 2 Dendrobia nobile, 5 sabotków, Dendrobium bigibum, reszta to falenopsisy. W tej chwili kwitnie 11 roślin a do kwitnienia szykuje się ...29 nowych pędów i pędów puszczonych z oczek lub przedłużenia. Pędy są "moje", bo radość z kupienia kwitnącego storczyka jest wielka ale doprowadzenie do kwitnięcia przekwitniętej rośliny z przeceny jest o wiele większa. :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to mnie powaliłaś kompletnie :!: nie dość że 29 pędów :shock: to jeszcze....50 storczyków :shock: :twisted: :lol:
Kurcze Dorotko, i zazdroszczę :oops: i gratuluję, masz do nich rękę a one Ci się odwdzieczają :wink:
A cambrie niesamowite, moja mimo wakacji na tarasie jakoś nie kwapi się by zakwitnąc, a zeszłoroczny przyrost niezbyt duży, niedługo ten najmłodszy go dogoni :roll: to chyba dlatego ze była przelana i dochodziła do siebie przez ten czas, mam nadzieję że w przyszłym roku mnie uszczęśliwi kwiatami :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Asiu, Asiu - tak piszesz jakby u Ciebie nic się nie działo. :lol:
U moich Cambrii pseudobulwy są słusznych rozmiarów a co ważne, rosną nowe. :lol:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko ,chylę czoło ku Tobie i Twoim storczykom, 29 szt. to imponująca liczba, ale musisz być szczęśliwa :D na święta będzie przyjemnie i kolorowo.Cambie mają bardzo ładny kolorek.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorotko ;:111 tyle kwitnień ;:111 moje mnie tak nie rozpieszczają, ale i tak narzekać na nie nie mogę ;:183 osiem już zakwitło, a kolejne 12 powoli wydłuża pędy i rosną pączki kwiatowe :heja a na 4 jest szansa, że wypuszczą coś z uśpionych oczek na pędach ;:183 i ;liczbowo to mam 48 ;:225
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko - dziękuję, że zajrzałaś.
Soniu - no to teraz nic nam nie pozostaje innego jak rywalizacja na śmierć i życie :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

dewuka pisze: Soniu - no to teraz nic nam nie pozostaje innego jak rywalizacja na śmierć i życie :wink:

;:191 stawiam na życie naszych storczyków ;:215 a tak w planach mam, by dwa oddać siostrze, bo kupiłam z przeceny i najprawdopodobniej takie juź mam, a siostra sie ucieszy z małego prezenciku ;:225
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu - podziwiam Twoją chęć dzielenia się, ja nie kupuję storczyków nawet jako prezenty dla znajomych, bo wiem, że nie wystarczy mi siły by je oddać :wink:
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

dewuka pisze:Soniu - podziwiam Twoją chęć dzielenia się, ja nie kupuję storczyków nawet jako prezenty dla znajomych, bo wiem, że nie wystarczy mi siły by je oddać :wink:
;:138 ;:138 ;:138 ;:138 Już to widzę, Dorotka ze łzami w oczach i trzęsącymi się łapkami wręcza jakiejś solenizantce storczyka.. To tak jak ja! :D:D:D:D Wolę kupić inną roślinkę :D:D:D
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Dorotko, wciąż wracam do zdjęcia Twojej kwitnącej Cambrii, tak mi się podoba.
Jeśli ta druga okaże się taka sama, to tylko efekt bedzie większy.
A co do ilości, to masz przy nich co robić :) ! U mnie, aż taka ilość jest nierealna do pomieszczenia, ale
powoli "urabiam" mojego M. do zrobienia na zamówienie specjalnego segmentu z półkami na storczyki (ze wskazaniem miejsca) :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”