Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Lucynko ja też już się z deszczu nie cieszę, bo chcę iść na działkę. W domu mnie nosi :;230
Tulipanek w "wiórkach kokosowych" smakowity ;:306
Spokojnej nocy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witam ponownie!

Dorotko [korzo_m] - będzie makowo! ;:303
A ja wiem skąd inąd, że już się pozbyłaś chwastów! ;:63
Teraz już będziesz czekała na następne. ;:7 Po deszczach szybko narosną. ;:306

Ewelinko - spokojnie, nie tylko Twoja doba zrobiła się zbyt krótka. ;:185 Moja też, a i sił czasami brakuje na otwarcie laptoka. ;:224
Dziękuję za miłe słowa. ;:196 Kota najbezpieczniej czuje się na najwyższym pięterku drapaka, tam Mikrus jej nie sięgnie. ;:333
Migdałek sąsiada to piękny krzaczek. ;:215 Swojego formuję w drzewko, co pozwoli mi zaoszczędzić trochę miejsca. ;:108
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Kasiu [100780] - barometr idzie na pogodę, więc wybędziesz na działeczkę. ;:215
U mnie najładniej ma być w sobotę i niedzielę, choć jutro też nie najgorzej będzie. ;:303
Cudne określenie dla tulipanka z postrzępionymi płateczkami, ;:138 dziękuję ;:180 i dziękuję za nocne życzenie, które odwzajemniam. ;:167 ;:196

ObrazekLeycesteria wypuszcza. Żyje!!!

ObrazekPiwonia majowa ma dużo pąków.

ObrazekJedna żurawka zapączkowana.

ObrazekNajbardziej dorodna z moich host.

Dobrej nocy, kolorowych snów. ;:4 ;:4

Obrazek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale wielkie hosty ;:oj U mnie dopiero kły wychodzą i to w jednej tylko :D Codziennie chodzę z nosem przy ziemi. Mąż dziś podejrzewał, że zgubiłam kluczyki od auta ;:306 "Pewnie znowu zgubiłaś kluczyki" :roll: Raz mi się zdarzyło... I teraz będzie się za mną ciągnęło :lol: a ja wypatrywałam host. Kolorowo u Ciebie Lucynko. Przepięknie. Pozdrowienia dla Inwentarza ;:168 ;:167
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

super już pączkują żurawki
pozdrawiam i pozdrowienia od Rudzika

Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Oj nie wiesz co m?wisz Lucynko. U mnie jest wersja Hard. Nawet Extreme Hard. Moje chwasty to doskonały system podziemny wyrastająco na nowo jak tylko mu się coś ruszy. Ostatnio nawet odkryłam,że chwast zarosły mi kawał dykty położonej w plewionym w tamtym roku kawałku. I to tak że korzeniami przerosły przez grubą warstwę. Szok. U mnie to cięźka walka.
Ale nie zaszkodziłoby mi być Twoją sąsiadką ,byłoby mi bardzo miło mieć blisko taką super os?bkę.

Masz piękną pigwę (znaczy się pigwowiec). Orientujesz się może co to za odmiana? Ja mam czerwono-r?żową i oststnio znalazłam krzak w takim kolorze jak Tw?j a nawet bardziej łososiowym. Zastanawiam się czy to przypadek czy może dwa r?żne gatunki...
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko już napisałam dla Lidzi,nie teraz.Nie mam weny do pisania.Czasu też nie.Wstawianie zdjęć też mi trochę czasu zajmuje,a ja jestem
za nerwowa jak mi coś nie wychodzi.
Deszczu nalało,padał też grad,teraz świeci słońce.
Lucynko odrzuć ten drugi nałóg.Ja na szczęście nigdy się nie nauczyłam.Pamiętam jak koleżanki chowały u mnie w biurku,ale to i tak nic nie
dało.
Książki też czytałam pasjami od najmłodszych lat,teraz trochę mniej tym bardziej,że w bibliotece nie ma za bardzo fajnych pozycji pod mój
gust.,zresztą chyba mam doła lub depresję bo nic mi się nie chce,myślę sobie po co to wszystko. ;:124

Pozdrawiam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Jest dwudziesta, przed kwadransem wróciłam z działki, na której spędziłam calusieńki dzionek. Na początku było dość chłodno, ale słonecznie. W miarę upływu czasu robiło się coraz cieplej, a najcieplejsze powietrze stało się tuz przed powrotem. Uwierzyłam w prognozę, która zapowiada na jutro i niedzielę po 22*. Bardzo mnie to cieszy.
Dzisiaj powolutku sobie działałam. Trochę przesadzałam, trochę sadziłam, odrobinę siałam i wyrywałam chwasty, które tu i ówdzie zaczęły szczerzyć kły. Wyrzuciłam dwie róże, które nie dawały oznak życia i poplotkowałam z sąsiadkami.

Moniczko - jedna hosta taka wyrywna, pozostałe jeszcze malutkie, a nawet mało widoczne i też z nosem przy ziemi się ich wypatruje. ;:108
Coraz więcej kolorków się pokazuje, co mnie ogromnie cieszy, ;:333 bo nie lubię pustych rabat.
Dzięki wielkie za miłe słowa, ;:196 a 'inwentarz' został dowartościowany.

Mariolko - słodziutki Rudzik! ;:168 Mizianko mu się należy. ;:63

Majeczko - kochana jesteś. ;:196 A swoją drogą szkoda, że mieszkasz daleko. Z przyjemnością poplewiłabym z Tobą. :tan
Ten pigwowiec nie jest moim osobistym, a wspólnym sąsiedzkim. Sprawa ma się tak, że sąsiad posadził pigwowce za siatką, na alejce i oświadczył, że owoce należą do nich i do nas. ;:63 Tak więc mimo że nie mam własnego pigwowca, zawsze mam dużo owoców. Niestety, nie znam jego odmiany. ;:185

Danusiu [danuta z] - szkoda. ;:174 Musisz uzbroić się w cierpliwość i próbować. ;:303
Ja z kolei mam tak, że jeśli coś mi się nie udaje, to z uporem maniaka tak długo kombinuję, aż się uda. ;:7 Natomiast jeśli uznam na wstępie, że czegoś nie muszę, to sobie od zaraz odpuszczam. ;:224
Nie będę odrzucać tego nałogu, na coś przecież muszę umrzeć, :;230 a mam trochę przyjemności. ;:138
Nie daj się chandrze, wyjdź z doła, pogoń depresję. ;:134 Jest piękna wiosna, śpiewają ptaszki, kwitną roślinki, popatrz, jakie piękne jest życie na planecie Ziemia! ;:33
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Pięknie kwitną jabłonie.
Obrazek

Obrazek

ObrazekZaczyna swój pokaz 'Franceska'.

ObrazekEpimedium 'Lilafee'.

ObrazekNajdłużej kwitnący tulipan.

Obudziły się kolejne pierwiosnki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekBiałe serduszka cieszą oczy, różowe i czerwone jeszcze śpią.

ObrazekRozkręca się pełnik europejski.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

O kurczaki ;:oj Pierwszy raz widzę pełnika ;:167 To będzie miłość od pierwszego wejrzenia ;:306 Nie spotkałam nigdzie. Muszę się rozejrzeć. Właśnie się doczytałam, że na wysiane z nasion trzeba dłuuugo czekać. A ja z tych niecierpliwych ;:65
Ta lista zachcianek znowu rozrasta mi się nieskończenie ;:173 Nawet prowadzę zeszyt, żeby o niczym nie zapomnieć  ;:306
Zazdroszczę serduszek. Mi zginęły... Miałam tylko białą i różową. Czerwona jest śliczna :)
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanki cudne.
Mną chodzi krok w krok.Ale jakbym miała aparat ciągle zamiast pazurków i sekatora to więcej byłoby fajniejszych zdjęć kociaka :):)
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No właśnie jak się na coś uprę to nie ma mocnych,robię to do skutku.
Ta pogoda tak żle na mnie wpływa,zimno i ciągle pada,brrrr. ;:222 :evil:
Lucynko na razie jeszcze się zastanawiam. Lidzia pisała,że mi pomorze.

Życzę zdrówka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko !
Moje narcyzy już zasychają, jeszcze tylko pełne żółte dzielnie się trzymają, ale nawet tulipany kończą popis. Dziwi mnie to że tyle roślin Ci wymarzło, a siewki wielu żyją, podczas gdy u mnie żadnych z tych roślin od lat się nie wysiewa. Kiedyś zwykły kosmos się siał ale teraz ;:185 Może nagietek pokaże się w polu, ale chryzantemy to siane nawet na wiosnę nie wychodzą :;230 coś musi być w składzie mojej gleby.
Pierwiosnki u mnie już tez mniej urodziwe ale tak jak u Ciebie drzewa owocowe i bzy szaleją :D
Życzę Ci pogodnego i ciepłego weekendu, bo działka wzywa! baw się dobrze ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

;:138 ;:138 ;:138 Lucynko wiosna u ciebie w rozkwicie, a tak się martwiłam, że do mnie wysłałaś pół ogrodu, a drugie pół zima ci uśmierciła ;:131 Jednak patrząc na fotki kamień spadł mi z serca ... ;:3 się rozkręca majówka ma by cieplutka. na mojej szerokści deszcz to pożądane zjawisko tej nietypowej wiosny ;:333 Pozdrowienia dla Was i głaski dla sierściuchów ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko będzie makowo, gorzej jak mnie z góry namierzą i zrobią jakąś anty akcję ;:306 jeszcze mogą pomyśleć, że mam nielegalne uprawy.
Jednak zaczęłaś chwasty mieć, dobrze że się poprawiłaś ;:306
U mnie też jedna róża do wyrzucenia, myślałam że odbije ale nic z tego.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Piękny niemal letni dzionek poszedł spać, ale wieczór też jest ciepły.
Trochę podziałałam na działce, co by stare kości rozruszać i wygrzać na słoneczku, które nie leniło się przez cały dzień.
Jutro ma być jeszcze cieplej, więc po spełnieniu obowiązku duchowego książkę do plecaka i na działkę! Tym razem wyłącznie leniuchować.

Moniczko - pełnik jest śliczny, a ponieważ szybko nabiera masy i tworzy ładną kępkę z dużą ilością kwiecia, to i moje serce podbił dawno temu. ;:303 Ma jednak jedną wadę, jest bowiem przysmakiem ślimaków i od wczesnej wiosny podsypuję mu niebieski granulki niszczące te szkodniki. ;:108
Serduszka sieją się, szczególnie różowe, natomiast czerwone mam od ubiegłej wiosny i jak dotąd siewek nie widzę. :roll:

ObrazekKwitnie już tylko biała sasanka.

Aniu [anabuko] - moje tulipanki dopiero tak naprawdę zaczęły pokaz, a ponieważ malutko ich przeżyło, to tym bardziej cieszą. :tan
Moja Misiulka też pilnuje mnie na działce i - co mnie bardzo cieszy - nauczyła się chodzić ścieżkami. Czasami zdarzy się jej wskoczyć na rabatkę, ale coraz rzadziej. ;:333

Obrazek

Danusiu [danuta z] - mam nadzieję, że dzisiaj już miałaś cieplej, a jutro będzie jeszcze lepiej, to pewnie i nastrój Ci się poprawia. W każdym razie życzę Ci dużo ;:3
Skorzystaj z pomocy Lidki i załóż swój wątek. Jak już zaczniesz, to zapewniam Cię, że spokojnie sobie poradzisz, to żadna filozofia. ;:108
Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:167

ObrazekFloksy szydlaste kolejno rozwijają pączki.

Marysiu [Maska[ - kochana, moje rośliny głównie wygniły. Dzisiaj zajrzałam do szkarłatek amerykańskich i nawet sobie nie wyobrażasz, jaką wstrętną zgniliznę wykopałam. ;:oj Ani jedna się nie uchowała, a było ich cztery.
Narcyzy, tulipany tudzież szereg innych roślin też wygniły, powyciągałam już wszystkie i poprawiłam strukturę gleby, ale jeśli będzie mokro, to i tak nic to nie da, bo moja działka jest położona nisko i woda z wyżej położonych spływa na nią. ;:223
A siewek mam ogromne ilości. Najwięcej astrów i kosmosów. Będę wyrzucała, bo dla ilu kosmosów można znaleźć miejsce na małej działce?
Moje pierwiosnki jakoś tak powoli i po kolei zakwitają. Jedne przekwitają, inne dopiero zaczynają.
Pierwszy dzień weekendu zgodny z Twoim życzeniem i zanosi się na taki sam następny, a nawet dni kolejne. Dziękuję. ;:167 ;:196
Zakwita mój dębik ośmiopłatkowy. Ciekawa jestem, czy Twój ma się dobrze.

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - spokojnie, nawet gdyby to drugie pół zima uśmierciła, to przecież to pierwsze pół uratowałoby się u Ciebie. ;:11
Mnie cieszy słoneczna pogoda, ponieważ ciągle ziemia mokra. Już wolę tańczyć z wężem, niż martwić się o kolejne nie zgniłe jeszcze roślinki. ;:108
Zarówno pozdrówki, jak też głaski odwzajemniam ;:167 i oczywiście pięknie za nie dziękuję. ;:196
P.s. Śliczniutki awatarek. Taki cieplutki. ;:168

Obrazek

Dorotko [korzo_m] - to musisz uważać i w razie czego do tajnego schronu biegusiem. :;230
Już nie mam chwastów! Ani jednego! Teraz czekam na następne. :tan

Obrazek

Co jeszcze kwitnie...

ObrazekTen floksik dopiero zaczyna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec pierzaste "szkudniki".

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jakie tam szkudniki ;:173 przecie one pielą, szukają insektów, nawożą :lol: Samo dobro ;:215
Piękne kwitnienia - szczególnie ten zielony tulipan ;:oj niespotykany :)
;:168 Miłego weekendu Lucynko :wit
Ogródkowo
Doniczkowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”