Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Wiosenne roślinki poczuły ciepełko i śpieszą zaprezentować się powtórnie jeszcze w tym sezonie. ;:oj .A niech tam...miło popatrzeć. ;:108 Ale już nadciągają przymrozki to już niewiele będziemy oglądać w ogródkach... ;:131
Miłego ;:3 tygodnia Lucynko! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko prymulko i u mnie kwitną w najlepsze :roll: Zwierzaczki słodziutkie a kicia taka czyściutka pozuje jak dama :lol: Miłego tygodnia cieszę się że pamiętasz o mnie ;:168 Ostatnio nie dostaję powiadomień, że ktoś do mnie zagląda :oops: taki forumowy chochlik :lol: Na chwilkę słoneczko u ciebie się schowa , ale jeszcze wróci ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Zgodnie z prognozą cały dzień był szary, ponury, potem jeszcze mglisty i dżdżysty, ale dość ciepły jak na listopad.
Spędziłam go przy zajęciach domowych, co mi zajęło ogromnie dużo czasu.
M podsumował krótko: "Głupiego robota lubi". Muszę przyznać mu rację, ale głośno tego nie powiem. ;:306

Marysiu [Maska] - no tak, zdjęcia z ostatnich dni. Coś nie coś kwitnie, choć większości trzeba wypatrywać z nosem przy ziemi. :lol:
Szczerze mówiąc to i ja mam ostatnio jakąś niechęć do pisania i tylko wewnętrzna obowiązkowość zmusza mnie do tej czynności. ;:108
Zwierzaczki wypieszczone do maximum, ;:168 noc przespana. ;:19 Dziękuję. ;:196

Tereniu [TerDob] - niestety, dzisiaj słońca nie miałam, ale prognozy mówią, że będzie jutro i pojutrze. Oby się sprawdziły!
Zwierzaki wygłaskane, ;:168 a dzień choć brzydki, to i tak niezły. Dziękuję. ;:196

Julio - chandra i mnie próbuje dopaść. ;:145 Bronię się, jak mogę i mobilizuję organizm do działania, ale ja nie pracuję już zawodowo, mam więc znacznie mniej obowiązków. ;:333
Wszyscy domownicy wygłaskani, mężuś też. Dziękuję. ;:196

Maryniu - właśnie przed kilkoma minutami przeglądałam 16-dniową prognozę pogody, z której wynika, że będzie ciepło jak dotąd. ;:63
Pięknie dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia życzę. ;:196

Ewuniu [ewarost] - kicia czysta, bo się dokładnie myje, ale po kilkugodzinnym uganianiu się po działkach nie raz mnie już wybrudziła podczas wsadzania do kontenerka. ;:306
Masz rację. ;:108 Słonko do mnie ma wrócić już od jutra. Na razie na dwa dni, ale może będzie tak dobre, że zechce zostać dłużej...
Dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia życzę. ;:196

Dla Was kilka listopadowych kolorków z działki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Lucynko cenie ludzi, którzy ciągle eksperymentują ... to znaczy,że mamy wciąż bardzo młode dusze. Nas to bawi i często z tej zabawy są nowe rośliny .
Jakiś czas temu szukałam białego płotka takiego jak pokazałaś na zdjęciu .
To sa gotowe kupione elementy i przy okazji z czego zrobione ?
Pozdrawiam z deszczowej Ostródy - u mnie bez deszczu było aż 2 dni, a mogło by nie padać do końca roku.
Stany alarmowe wszędzie gdzie są rzeki, jeziora i strumyki . Wygląda na to,że zostaniemy z ta woda na zimę ..
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko ja dla odmiany mialam dzisiaj piekny ciepły dzień .Być może ta ponurość od Ciebie dojdzie do mnie .
Zwierzaczki wygłaskaj :D
Zdrówka życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie podobnie było z pogodą. Dwa dni ze słoneczkiem, a dzisiaj kiedy wreszcie mogłam pojechać na działkę, ponuro, mglisto i raczej chłodno. Ale skoro miałam zaplanowane prace na działce, to pojechałam. I u mnie nieśmiało pokazały pączusie pierwiosnki od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . W końcu dotarłam również do Ciebie ;:196 . Widzę, że jesień nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa i cudnie kwitnie Ci sporo roślin ;:138 . O tej porze roku bardzo lubię przebarwiające się liście a na Twoich zdjęciach jest ich całkiem sporo :tan . Twoje zwierzęta pięknie Ci pozują ;:333 . Pomysł żeby sadzić chryzantemy po tulipanach i liliowcach bardzo fajny ;:333 . W przyszłości na pewno i u mnie nie zabraknie chryzantem bo póki co mam ich tylko kilka. Chciałabym jakieś takie bardziej kompaktowe a mam akurat same wyższe ;:131 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Pięknie utrwaliłaś gorące słoneczko, żeby tak zechciało dłużej nam poświecić. ;:3 ;:3
I Twoi Goście przy takiej pogodzie, zechcieli się jednak przewietrzyć a bałaś się, że dzień przesiedzicie w domku. ;:1 ;:33
Misia dostojna jak arystokratka z wdziękiem pozuje swojej pańci a piesia coś innego zaabsorbowało. ;:433
Dobrze im zrobił wypad na działeczkę, Wam zresztą również przydało się dotlenienie, bo już nadciąga jesienna plucha. ;:47 ;:47
Póki co, cieszcie się dobrodziejstwem natury i plusowych temperatur w zdrowiu i radości na zbliżające się Święta. ;:1 ;:79 ;:23
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko zmobilizowałaś mnie ta obowiązkowością i jestem ;:168
Dzień za mną szary, ale dość ciepły no i nie padało, mimo że prorokowali ;:222
Pokropiłam wszystkie owocowe...no nie wszystkie, bo mi spryskiwacz na końcu odmówił posłuszeństwa ale już chyba M coś pomógł i dokończę jutro jak nie będzie padać. Tak bym chciała mieć zdrowe owocujące drzewa owocowe :wink:
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru! ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cały szary dzień dzisiejszy poświęciłam sprawom urzędowym.
Nic mnie tak nie męczy, jak właśnie takie bieganie po urzędach.
Musiałam spokojnie odreagować i solidnie odpocząć, zwłaszcza psychicznie.

Krysiu [christinkrysia] - mój biały płotek składa się z gotowych elementów, niestety plastikowych, ale dość solidnych. ;:333 Stoi już pięć lat i póki co, nic złego się z nim nie dzieje. Kupiłam go u nas na ryneczku.
Ogromnie Ci współczuję nadmiaru wody. ;:196 U mnie też jest bardzo mokro, ale mimo wszystko rośliny w wodzie nie stoją, tylko w błocie, a i to nie wszystkie.

Alicjo - dzisiaj też dzień był ponury, ale nie bardzo mi to wadziło, ponieważ i tak większość czasu spędziłam w różnego rodzaju budynkach.
Zwierzątka wygłaskane, za dobre życzenia dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Iwonko1 - mam nadzieję, że do wiosny prymule odpoczną i buchną kwieciem. ;:303

Ewelinko - widzę, że wróciłaś pełna werwy. ;:63
Ogromnie lubię kolorowe jesienne liście. W tym roku, jako że przymrozków u mnie jeszcze nie było, barwią otoczenie wyjątkowo długo. ;:215
Moje chryzantemy też wysokie porosły, ale nic więcej obok nich nie kwitnie, to niech im będzie. ;:306
Dziękuję za dobre życzenie, może jutro ;:3 mi zaświeci.... Pozdrawiam cieplutko. ;:196

Stasiu - niestety, ;:3 nie zechciało. ;:174
Kicia chętnie mi pozuje, piesio bardzo tego nie lubi i dlatego robię mu zdjęcia zza węgła.
Bardzo Ci dziękuję za dobre słowa i z całego ;:167 odwzajemniam. ;:196

Marysiu [Maska] - cieszę się. :tan
U mnie takie czynności jak opryski drzew wykonuje M i niech to robi jak najdłużej, bo ja jeszcze tego nie potrafię. ;:171
Dziękuję i wzajemnie dobrego wieczoru oraz nocy życzę. ;:196

Troszeczkę kolorków z listopadowej działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie, jeśli ma się takie doświadczenia to inaczej zrobić nie można
Ja na razie nadal się trzymam mojej zasady, bo lubię taki nieład na zimowych rabatach
Przynajmniej coś na nich dzieje
W dodatku zostawiam schornienie stworzeniom.
Co ma być to bedzie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie kolejny dzień ponury.
Kolejna piękna chryzantemka.
Ja też sporo zostawiam na zimę jak jest..
czasami śnieżek i szron ma pole do popisu.
Pozdrawiam.
Aha.Mój mąż tez opryski robi dla drzew i krzewów. :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko tym razem u mnie ponuro, zimno i zachmurzone, ale że nie pada to grabie liście i naworze ziemie na nowy kawałeczek warzywnika ... trzeba pracować w rękawiczkach, bo ręce marzną ... mam nadzieję ze jeszcze będzie ciut cieple bo jeszcze jest troszkę zajęć ;:173 Kolorki jesienne na fotkach są piękne ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie bez słoneczka, pochmurno strasznie i odczuwalna zima ;:222
Piękne ujęte kolory ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W pogodzie bez zmian, więc działka w odstawce.
A żeby nie zgnuśnieć w czterech ścianach, poszłam do pewnego marketu podpatrzeć, na ile przeceniono chryzantemy.
Mocno się rozczarowałam, ponieważ ceny ciągle za wysokie. Mimo wszystko skusiły mnie dwie i nie wiadomo kiedy znalazły się w koszyku, a skoro już się w nim zagnieździły, to zlitowałam się nad nimi i przytargałam je do domu.
Nawet mi się podobają i liczę na to, że w mojej balkonowej loggi przezimują w miarę bezpiecznie.
Oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu [Margo] - bo to jest tak, że do ogródka przydomowego można w każdej wolnej chwili wyskoczyć i coś zrobić. Na działkę to już jest cała wyprawa i potrzeba więcej czasu zarezerwować, a nie zawsze jest to możliwe.
Poza tym ogród ma zdobić otoczenie domu przez cały rok, działka spełnia swoje zadanie wyłącznie w sezonie. ;:108

Aniu [anabuko] - miałyśmy jednakowo szare dni, jednak czego się spodziewać po listopadowej aurze... I tak jak dotąd nie jest najgorzej, choć dzisiaj już znacznie zimniej się zrobiło. ;:7
Jutro może słonko pokaże swoje świetliste oblicze, a kolejne dni mają u mnie być deszczowe i jeszcze zapowiadają kolejny orkan. ;:202

Ewuniu [ewarost] - u mnie tak samo: ciemne chmury niziutko nad ziemią i choć bezdeszczowo, to jednak nieprzyjemnie, no i znacznie już chłodniej na dworze. ;:222
Zastanawiam się, czy może zakopczykować już korzonki różane... ;:131 Póki jeszcze można wytrzymać na działce nieco dłużej. ;:218

Kasiu [Kasiula] - zdaje się, że mamy podobną aurę, ale przecież listopad zawsze był najbardziej nieprzychylnym miesiącem dla psychiki. ;:145 Jakoś trzeba go przeżyć, a później już poleci z górki. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”