No nie... No
Marta, aleś mi się naraziła, ale o tym to potem...
Najsamprzód (wszyscy rozumieją to słowo?) pochwały dla Phaldrobiów - to taka wspólna moja nazwa dla gatunków storczyków tu pokazywanych. Pięknie się to ogląda, bo i modele super, nie kapryśne i podwyżki nie żądają za pozowanie, trochę naturalnego tła, no i efekt 'bomba', ale to trzeba umieć zebrać do kupy i ładnie pokazać. Marta to
'umi-umie'?, no nie...
potrafi ma być...
Do mnie najbardziej przemawia ten '101 Dalmatyńczyków' (to taka moja robocza nazwa), nie dlatego, że chcę być orginalny, ale te wszystkie nieregularne ciapki na tych czy innych kwiatkach zawsze mnie frapowały.
No dość wnikania w szczegóły, bo jeszcze wprowadzę Wam rewolucję w nazewnictwie i będzie kłopot.
A teraz bura, Marta czekałem dzień, dwa, trzy, a wszyscy wiedzą, że jak się czeka to wieczność i nic. Muszę Wam zdradzić, że Marcie zakwitło piękne 'Hippeastrum' i nigdzie go nie pokazuje, toż to
zbrodnia... Może się obawia, że zmanieruje i wypaczy orientację wszystkich 'storczykozakręconych'?
No teraz to już nie masz wyjścia, musisz go pokazać, bo jak nie...
Mam na piśmie Twoją zgodę na publikację zdjęć, więc nawet do sądu mnie nie będziesz mogła podać jak ja to zrobię
A co do prezentu - to nie ja, choć też ją bardzo lubię,
Ktoś musi
bardziej...
Ps. Joasiu dzięki za pochwały odnośnie 'Cymbidium', prawie urosły mi skrzydła