Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Maryś co ja widzę ;:oj pierwszy na forum zimowit. Czyżby to był dobry czas dla niego...nie pospieszył się zbytnio?
Masz bardzo dużo mniej znanych roślin i fajnie je sobie zobaczyć tak prawie na żywo. :wink:
Ładnie popadało to teraz człowiek spokojniejszy i roślinki odżyją. :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit fajne te maczki ceramiczne ;:215 , no takie poidełka dla ptaków, ta datura miniaturowa świetna, ładny kolor, tylko, że do przechowania, szkoda, bo już bym szukała takiej ;:306 dobrego wekendu Marysiu :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu tak to paulownia ;:333 ja też muszę na nowej działce posadzić bo to piękne drzewko i z liści i kwiaty .
Wybieraj i pisz żebym miała czas naszykować :D
Czy to powojnik Kasandra taki śliczny ?? ten niebieski .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,świetnie prezentują się maczki ,a aster o żółtych kwiatach taki niespotykany,piękny chyba będzie ,no i cudowne ujęcie Kosmosu i Gaury za nim ,ta lekkość , zwiewność i prostota tych roślin jest wyjątkowa,pozdrawiam i pięknych snów, ;:196 tak się cieszę ,że mnie odwiedziłaś ;:168
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

No i doczekałaś owoców na ciemiężyku. Prawda, jaka ogromna różnica pomiędzy maleńkimi kwiatkami, a wielkimi strąkami. Ciekawa jestem, czy nasiona zdążą dojrzeć.
Kwiecia masz w ogrodzie jeszcze sporo, u mnie już kolory, oprócz żółtego, nikną. Jeszcze tylko astry pokolorują rabaty. W wielu forumowych ogrodach widziałam już kwitnące zimowity, u mnie jeszcze nie wyszły.
Ceramiczne ozdoby, szczególnie maki, gustowne i piękne. U nas pogoda już całkiem jesienna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Takie wielkie ogrody to bardzo fajna sprawa ;:108 . Ja też planuję spotkanie z pewną osobą z forum i mam nadzieję, że wypali ;:131 . O tak, zrobiło się jesiennie i zimno ;:303 . Jeszcze dwa dni temu na spacerze grzało w moje plecy a teraz ?? No cóż, taka kolej rzeczy. U mnie pada dopiero od dzisiaj ale w sumie to dobrze bo ziemia sucha. W Twoim ogrodzie nadal kolorowo ;:138 . Kępy dzielżanów robią wrażenie ;:108 . Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę :wit .
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu, trudne dni pomału mijają , staram się zająć wolne chwile komputerem. ;:131 Zaglądam do Was na FO, podziwiam ciekawe rośliny które chciała bym mieć i to mi daje radość. :lol: Dziękuje za wsparcie, miłej niedzieli ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ten z żółtymi kwiatami, to rozchodnik? Niezwykle wygląda ;:63
A ta miniaturowa datura, to chyba miniaturowa tylko z kwiatów? Bo jak czytałam, to może mieć nawet 2.5 metra? Kwiaki ma ładne, ale tyle metrów, to już prawie drzewo ;:oj No, może spory krzak.
Twoja Cassandra ma ciemne kwiaty, prawie granatowe. Moja jest bardziej błękitna.
Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Och, jak zimowity , marcinki się pojawiają , to już jesienią pachnie ;)
Mieczyki piękne ;:173
Dobrej niedzieli.
U mnie pada :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam niedzielnie!

Całą noc lało i poranny spacer do kur odbywałam ślizgiem Obrazekpod parasolem. Zawsze jakoś chodzenie po ogrodzie pod parasolem mnie śmieszy...to tak jakbym chodziła po ogrodzie w szpilkach :;230

Elżbietko w ogrodach które odwiedzam widywałam już zimowity i zaczęłam wypatrywać swoich. Znalazłam częściowo wygryzione przez ślimaki ;:oj Niestety moje kaczki czekają aż podam im ślimaki do stołu, a znajduję szczególnie po deszczach wiele tłustych okazów i niestety przesadzając roślin sporo zniesionych jaj! te wykopuje z całą grudą robiąc kurom frajdę. Elu! bo ja lubię takie oryginalne maleństwa, albo te małomodne Obrazek

Iwonko 0042 maczków pewnie będzie więcej, bo kupując w pracowni są po przystępnej cenie ;:215 Niestety w tym sezonie przybyło mi dużo roślin do przechowywania ;:131 Miłej niedzieli!

Tereniu właśnie widziałam coś podobnego u Michała i postanowiłam Ciebie zapytać! niestety muszę ją przesadzić, bo nie wiedząc co sadzę posadziłam koło brzoskwini :wink: Cassandrę mam do wykopania i może da się podzielić dla Michała i Ciebie a jak nie zbiorę nasiona bo ja łatwo rozmnożyć i kwitnie nawet w pierwszym roku ;:215

Martuniu jeszcze raz dziękuję za poznanie mnie z tak fantastycznymi ludźmi ;:4 ciągle z Agą wspominamy tą wizytę, bo o Tobie Aga już tyle słyszała, że tylko uzupełniła opowiadania a rodziną z Wadowic obydwie się zachwyciłyśmy Obrazek Sąsiedztwo onętków i gaury udało się bo onętki dodały kolorytu a lekkość podobna! Powtórzę podobną kompozycję sieją onętki wręcz w kępie gaury! Kochana ja do Ciebie na skrzydłach a właściwie do Was bo dobrze się u Was czuję, Ściskam mocno Obrazek ;:196

Lidziu już kiedyś siałam ciemiężyka z kupnych nasion i nic z tego, a tego kupiłam u Beatki...kupiłam, posadziłam i zapomniałam! patrzę a tu coś się owinęło wokół kłosowca i już myśląc że to powój miałam ;:14 ale na szczęście zobaczyła te maleńkie kwiatuszki ;:224 Zobaczymy jak będzie z nasiona, muszę znaleźć informacje o nich.
Doczekałam się w tym roku również kwiatków czarcikęsika od Ciebie i warto było czekać bo kwitnie teraz jak szalony.
Jeszcze popis kolorów dadzą chryzantemy, bo u mnie rozrastają się w kępy i nie wiedziałam że je straciłaś bo wysłałabym wiosną. Ozdoby rzeczywiście gustowne i mam nadzieję że jeszcze parę przybędzie, bo mam altanę w ogrodzie gdzie mogę je zimować ObrazekJesień idzie i mam nadzieję, że nie będzie jedynie mokra a będzie kolorowa i słoneczna!

Ewelinko ja jeszcze przedwczoraj czułam opalające słońce obierając borówki amerykańskie w pełnym słońcu, a wczoraj już ubierałam coraz to kolejne warstwy bluzek i nawet odwołałyśmy wyczekiwaną wizytę w obawie że dziecko koleżanki się przeziębi :wink: Życzę, aby spotkanie doszło do skutku, bo to niezapomniane chwile i ogród na żywo jest zupełnie inny niż ten wirtualny. Potem fajnie odtwarza się w pamięci pokazywane na zdjęciach miejsca. Dziękuję i Tobie życzę miłej niedzieli!

Irenko moja miła ;:4 tak jak napisała Lucynka u Ciebie trzeba z żywymi naprzód iść! a o tych co odeszli, a nam towarzyszyli zachować wspomnienia ;:168 A jakie roślinki chciałabyś mieć? napisz proszę, bo może u mnie rosną ;:196 Spokojnej niedzieli!

Iwonko1 tak to rozchodnik i wydawało mi się że kwitł na różowo, ale został przesadzony i albo mnie się pomyliło albo...jemu :;230 Nie czytałam do tej pory nic o tej daturze i powiem, że mnie lekko przeraziłaś! Może cięcie jej pomoże? Skoro ma zimować w mieszkaniu to musi być radykalnie cięta. Moja Cassandra jest mocno szafirowa ale może to zależy od stanowiska i podłoża, bo kiedyś rosła w innym miejscu raczej w cieniu i o mało jej nie wyrzuciłam. Kwitła w październiku ledwo paroma kwiatkami, a tu ;:3 odżyła! Spokojnego tygodnia bez przygód! chociaż co nam będziesz opisywać...no może z miłymi przygodami ;:196

Aniu u mnie się rozjaśnia, ale całą noc lało! Mieczyki w większości w wazonach, bo intensywny deszcz im nie sprzyja ;:185 Jesień tez ma swoje uroki...a potem znowu będziemy planować Obrazek

Miłej i spokojnej niedzieli życzę, a ja idę na imieninowy obiad i spotkanie w babskim gronie :wit
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu dziękuje za propozycje, przemyśle i dam znać na pw a mam o czym marzyć . ;:7
Smacznego obiadu ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, jak planujesz przezimować ten rozmaryn płożący?
Nowe maki będą dłuuuugo kwitły :uszy , świetna ta ozdoba.
Jejku, już Zimowity!? Czyżby już jesień nadchodziła? ;:oj
A mnie jeszcze kwitną te maki od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu to może zamiast parasola dobra peleryna ;:306 powiem Ci, że ja mam w garażu powieszony parasol specjalnie kupiony do ogrodu.
Deszcz jest potrzebny ten tydzień niech padać, ma pozwolenie od przyszłego mówię deszczom dość.
Na pewno z każdym razem gdy się zaglądnie ogród wygląda inaczej jak to dobrze, że roślinki kwitną w różnych terminach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Miło jest zobaczyć swoje roślinki kwitnące u zaprzyjaźnionej osoby :D
Bardzo mnie zainteresowałaś floksami z nasionek, które to :?:
A floks, który mi ostatnio przysłałaś to ''Sweet Summer Fantasy'' chyba :D
Oj i ja mam nadzieję na ładną jesień ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu pociesz sie ,że u mnie tez leje ,a pogoda jesienna i to bardzo ;:145
A co to za niebieska piekność na pergoli z patyczków ?
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”