Towarzystwo dla powojników (zdjęcia + opisy)
- Ketmia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Towarzystwo dla powojników (zdjęcia + opisy)
A clematis 'Mrs Cholmondeley'? Wiem, że dość blisko kolorystycznie, ale wszyscy go wychwalają że długo kwitnie, więc może rzeczywiście coś w nim jest
. Myślałam jeszcze o 'Omoshiro', tak jak proponuje Lesioc.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy dobrym pomysłem jest posadzenie powojnika Polish Spirit w jednej donicy z winobluszczem Starshowers ?
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje wątpliwości sa takie:
- obie rośliny rosną duże więc nie wiem czy donica na długo im wystarczy, ale może ktoś ma w donicy i będzie wiedział z doświadczenia;
- PS tnie się silnie a winobluszcz słabo, może być trudno jak się splątają, ale może przesadzam
- obie rośliny rosną duże więc nie wiem czy donica na długo im wystarczy, ale może ktoś ma w donicy i będzie wiedział z doświadczenia;
- PS tnie się silnie a winobluszcz słabo, może być trudno jak się splątają, ale może przesadzam

Dzięki, jednak posadziłam osobno.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje Powojniki w towarzystwie róży pnącej;
tu już róża przekwitła ale zakwitł Milin i kwitną 2 powojniki; na dach altany wspina się Powojnik "Anita" a między różami rośnie " Lady Betty Balflour"
Milin i Anita

Powojnik Lady......., i Ville de Lyjon i Anita

Wśród trzech krzaków róży pnącej/czerwona/ posadzonych jest kilka Powojników które zakwitają w różnych terminach a altana też jest obsadzona samymi powojnikami

Powojnik Lady......., i Ville de Lyjon i Anita

Wśród trzech krzaków róży pnącej/czerwona/ posadzonych jest kilka Powojników które zakwitają w różnych terminach a altana też jest obsadzona samymi powojnikami
Obsadziłam powojniki, które rosną w skrzyniach przy plocie, skalniakami . To wprawdzie dopiero drugi rok przed nimi więc nie są rozrośnięte ani jedne ani drugie, ale wyglądają fajnie . Myślę, że skalniaki spełnia swoja rolę dając ochłodę i cień stopom
powojników . Zobaczę w tym roku jak to będzie się działo, zawsze przesadzić w inne miejsce będę mogła .