Witam serdecznie w kolejny upalny dzionek .Po nocnej burzy ,która trwała raptem 10 minut powietrze wcale nie jest rześkie .Nawet zbytnio dużo wody nie napadało, ale błyski szalały po niebie jakby to był koniec świata
Witaj Ewuniu dawno się nie pokazywałaś,ale wiadomo latem każdy zabiegany i czasu brak .Nie ma to jak własne warzywa smak całkiem inny. Dzisiaj wyrwałam ostatnie 2 pory, bo na nich aż roiło się od ślimorów brrr

Niestety to ostatni taki sezon kiedy mam swoje warzywa, bo jednak od jesieni biorą się za tę budowę

Jednak cieszy mnie że miałam fajny urodzaj ,chociaż wiosną nic na to nie wskazywało
Witaj Agusiu to tak jak u mnie nocą tylko minimalne opady a wiatr i błyskawice szalały oświetlając wszystko. Moje koktajlówki mają bardzo twarde skóry, a tych dużych jeszcze nie kosztowałam czekam aż nabiorą mocno czerwonego koloru. Hortensje raczej w półcieniu bo o 16 mam już całkowity cień w ogródku
Witaj Igusiu na fotce lila to floksy mam ich wszędzie multum wysiewają sie i mutują .Mnie one nie przeszkadzają lubię je .Jak byłam mała u dziadków zrywaliśmy kwiatki floksów i spijali z nich miodek

Ta hortensja i w ubiegłym roku Cię urzekała może być Twoja, bo obiecałam Ci ją już w ubiegłym roku ,ale jeszcze rok mnie cieszyła swoimi kwiatami .Wiosną trochę podmarzła ,ale teraz wypuszcza mnóstwo młodych rozet .Trochę bym ją podcięła te stare pędy zdrewniałe ona kwitnie i na nowych przyrostach tylko później
Życzę wszystkim miłego tygodnia