Witajcie w ten brzydki i deszczowy dzień

.
Od wczoraj jak większość z Was mam brzydką pogodę. Jeszcze wczoraj dało się to jakoś znieść ale dzisiaj jest już fatalnie. Leje bez przerwy, jest mokro i zimno

. Przez ostatnie dni zrobiłam kilka rzeczy w ogródku i dobrze, że wykorzystałam ostatni dzwonek przed tymi deszczowymi dniami. Przede wszystkim pomalowałam pergolę i kratkę i trochę powalczyłam z chwastami. Te to się panoszą okrutnie

. Przyjechały mi też róże, które już posadziłam . Nie wiedziałam, że cudna Pashmina ma takie okropne kolce

. Wczoraj byłam w rozjazdach a to oczywiście trzeba wykorzystać

. Na lokalnym ryneczku kupiłam dwa floksy szydlaste, kolejne do kolekcji

. Poza tym kupiłam dwie białe stokrotki afrykańskie i kilka surfinii . Nigdy nie miałam pięknych surfinii bo jakoś marniały mi ale bardzo mi się podobają i może w tym roku będą u mnie pięknie rosły. Macie jakiś sekret na dochowanie się bujnych surfinii ?? Kupiłam białą, kremową, jasno różową i dwie pełne fioletowe w pręgi

. No zobaczymy co mi z tego wyjdzie .
Marysiu dzisiaj mój ogródek płacze . Jest brzydko no ale cieszę się, że miałam kilka dni słoneczka i w miarę względnej pogody

. Zrobiłam co mogłam a teraz czas na porządki w domu

. Trzeba sobie jakoś cas zorganizować nawet i w taką brzydką pogodę . Pozdrawiam

.
Sylwio zdaje się, że do mnie właśnie dotarła ta brzydka aura. Nie mniej cieszę się, że miałam przez ostatnie dni przyzwoitą pogodę i nawet widziałam słoneczko

. Ja dzisiaj zostaję w domu bo nic w taką pogodę nie zrobię

.
Lenko floksy szydlaste nie pachną ale kanadyjskie tak . Mam kanadyjskie i zakwitną lada moment jak tylko słoneczko przyświeci

. Floksy to wdzięczne roślinki i idealne na skalniaki czy skarpy. Ja na pewno będę powiększała swoją skromną kolekcję . Mam 5 kolorków i będę czaiła się na kolejne

.
Aniu rzeczywiście miałam troszkę słoneczka i tulipany od razu przyszalały. Teraz mam pogodę jak inni czyli deszcz i zimnica

. Czekam na kolejne dni ze słoneczkiem a na pewno kolejne tulipany zakwitną

. Nie martw się, na pewno floksy zakwitną Ci jak tylko pogoda będzie ładniejsza

. Słoneczka życzę

.
Stasiu dziękuję

. U mnie wiało o ile dobrze pamiętam we wtorek . Było bardzo nieprzyjemnie chociaż słonecznie. Dzisiaj jest brzydko, mokro, ponuro no ale trzeba to przetrzymać. Wiosna tego roku wyjątkowo kapryśna i niezdecydowana. Może w maju będzie lepiej. Pozdrawiam

.
CDN