Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Soniu - nie wiem, jak to się stało, ale odpowiedź skierowana do Ciebie poleciała w Kosmos. :shock:
Na moich parapetach teraz królują sieweczki, a doniczkowe wyjechały na kuchenne okno i trochę im tam ciasno, ale muszą poczekać, aż siewki pojadą na balkon. ;:108
Kleome wysiałam tytułem eksperymentu. W ubiegłym sezonie siałam w zimnym inspekcie i potem ładnie rosły. ;:333
Nie życzę Ci zimowej pogody. ;:185 ;:185Przeciwnie: ;:3 ;:3 słoneczka i ciepełka życzę z całego ;:167
Dobrej nocy, Soniu. ;:196

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko cudowne sieweczki ;:63 ;:63 kiedy ja będę pikować ?? :D
Super pomysł z tym regalikiem na oknie - u mnie tak ciasno na parapetach , muszę coś wymyślić .
Dobrej nocy i słonecznego weekendu Ci życzę ;:196
Ach i zdrówka dla całej rodzinki ;:4
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko, wiosna na parapetach piękna, masz rękę do wysiewów . Moje słabo wschodzą, powtórzyłam wysiewy i czekam. ;:202
Czas mnie goni muszę zdążyć z wycinaniem wilków a robię to sama eM ma problem z biodrem, czeka na wymianę stawu biodrowego do sierpnia 2018 r.
Walczę sekatorem, przygotowuje domek dla murarek, zakupiłam kokony i wzięło mnie :;230
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj dzielna działkowiczko! ;:196 U Ciebie przygotowania do wiosny pełną parą ;:oj nie to co u mnie ani jednej sieweczki :oops: Codziennie sobie obiecuję popełnić pierwsze wysiewy ale nawet nie sięgam po te kolorowe torebeczki,których troszkę mam...I tak schodzi dzień za dniem... Totalna niemoc mnie ogarnęła ale widzę w prognozie nadchodzące piękne ciepłe dni więc może i ja się obudzę! ;:131
Może dzisiaj uda mi się podjechać na działkę bo zapowiada się ładny dzień ale do południa jeszcze może aura się zmienić...
Siewek nie chwalę, żeby nie zapeszyć...ale podziwiam! ;:333

Miłego weekendu Lucynko! :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko dziś po wstaniu też mam za oknem biało, na szczęście słonko ratuje sytuację bo już miałam dość burości.
Za Twoim przykładem , mino zapewnień ze nie będę , mam na parapecie pierwsze wysiane nasionka ;:224 jeszcze nie kiełkują ale są.
Mężowi życz szybkiego powrotu do zdrowia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . No takiej pogody to Ci nie zazdroszczę ale to na pewno tylko chwilowe. W zeszłym roku tak na chwilę spadł u mnie spory śnieg w połowie marca ;:108 . Niczym się nie przejmuj zaraz będzie lepiej ;:168 . Parapetowe przedszkole świetne ;:138 . Nawet zastanawiam się czy by sobie nie zainwestować w taki regalik z 4 półeczkami okrytego folią ;:224 . Bardzo praktyczne takie coś jak masz a mój eM oczywiście mi takiego cuda nie zrobi ;:306 . Słoneczka Ci życzę i pozdrawiam :wit .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jarzmianka sieje się u Ciebie?
Byłam ostatnio w Olsztynie gdzie kupiłam cebule mieczyków na sztuki po 0,79 gr.
Ale masz już piękne sadzonki. Pięknie Ci rosną.
Pogoda nas nie rozpieszcza ,wieje i jest zimno.
Danuta. :wit
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Taką zawieję śnieżną miałam wczoraj a dzisiaj cudowne słoneczko i wszystko białe zniknęło. ;:3 ;:3
Twoja parapetowa wiosna jest coraz okazalsza, oj będzie się działo, gdy to wszystko zakwitnie. ;:138 ;:138 ;:215
M jeszcze walczy z choróbskiem a miałam nadzieję że już stanął na nogi. No ale lepiej wykurować się do końca niż potem leczyć powikłania.
Przytulam i dobrej pogody życzę, żebyś nie marzła w drodze na działeczkę a chorym szybkiego wyzdrowienia. ;:4 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nieźle przyprószyło u Ciebie ;:oj oby ten atak zimy trwał jak najkrócej ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko regalik rzeczywiście jest super zdradź proszę czy to kupny czy zrobiony własnoręcznie.Roślinki masz już dość spore ,mnie już parapetu brakuje na szczęście kupiłam taką szklarenkę z 4 półkami i jak ją tylko rozłożę to miejsca się zrobi więcej dopóki i jej nie zapełnię :;230 . U nas dzisiaj pogoda kwietniowa raz słońce świeci a za chwile śnieżyca -i tak w kółko ale w przyszłym tygodniu ma być już cieplej.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie!
Dzisiaj obudziła mnie taka śnieżyca, że świata Bożego nie było widać. Na szczęście trwała krótko, potem się uspokoiło, więc w obawie przed kolejną taką sytuacją poszłam do gołąbków, a tam pięknie, bielutko, a w końcu zza chmur wyszło słoneczko, które wspaniale mi świeciło w drodze powrotnej i w sumie aż do końca dnia. Cudowny miałam spacerek!
Zresztą zobaczcie sami.

Obrazek

Działeczka okryta świeżutką puchową pierzynką.

Obrazek

Obrazek

Niektóre roślinki otrzymały białe zimowe czapeczki.

Obrazek

Obrazek

Warzywnik nie jest już zieloniutki.
Obrazek

Powrót do domu w jasnych promieniach słońca.
Obrazek

Tereniu [TerDob] - nawet się nie obejrzysz, a Twoje sieweczki wystartują. Dni już coraz dłuższe, to i szybciej potem będą rosły. ;:333
Za życzenia dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196
Słoneczko było, to może i zdrowie wróci niedługo. Przynajmniej eMowi, bo u mamy rokowania nie są dobre.

Irenko - dziękuję w imieniu sieweczek. One w tym roku rosną siłą rozpędu, bo ja mniej czasu im poświęcam. Głowę mam zajętą innymi ważnymi sprawami.
Obie jesteśmy aktualnie skazane na siebie z powodu niedyspozycji mężów. Niech jak najszybciej wracają do zdrowia, bo we dwoje dużo łatwiej ze wszystkim zdążyć.
Jesteś niesamowita! Tyle różnych prac sama wykonujesz. Podziwiam i kibicuję.
Zdrówka życzę Tobie i Twojemu małżonkowi. ;:167

Maryniu - witaj, kochana. ;:196
Szczerze mówiąc wolałabym być mniej dzielna o tej porze roku. Zawsze M zajmował się działkowymi sprawami w tym czasie, a teraz wziął i sobie zachorował... ;:306
Z siewami poczekaj do 04 marca, gdy zaczną się kolejne korzystne dla siewu dni. Teraz lepiej tej czynności się nie podejmować.
Moja bratanica mieszkająca w Chicago napisała, że tam chodzą w krótkich spodenkach, to po ok. dziesięciu dniach u nas może być podobnie. Takie są moje obserwacje, a klimat mają taki jak my. Cóż, pożyjemy, zobaczymy. ;:108
Dziękuję i wzajemnie samego dobra życzę. ;:167

Julio - mnie jeszcze dzisiaj porządnie dosypało, ale słonko trochę spiło i gdy byłam na spacerku z pieskiem, zwróciły moją uwagę całe płachetki zielonych trawników. Może to już ostatnie podrygi pani zimy.
Zaraziłaś się wszechobecną chorobą i posiałaś co nie co. Bardzo dobrze! ;:63 Coś musi się na parapecie zazielenić, dając namiastkę działeczki.
Mąż bardzo dziękuję za życzenia i oboje wzajemnie życzymy zdrówka Tobie i Twoim bliskim. ;:167

Ewelinko - witaj. ;:180 Jest dobrze. Po każdej burzy wychodzi słońce. U mnie po śnieżycy. ;:3
Mam dwa takie foliaki, które dopiero na balkon wystawiam. Moje parapety są szerokie, a tu gdzie urzęduje kota, sieweczki siedzą w miniszklarenkach, na których Miśka często sobie śpi, co nie przeszkadza roślinkom. Ona je dodatkowo ogrzewa.
Dziękuję za słoneczko. ;:196
Tobie również ;:3 życzę.

Danusiu [danuta z] - nie wiem, czy jarzmianka się zasiała, bo miałam ją pierwszy sezon. Okaże się wiosną. Jeśli się wysiała, chętnie się z Tobą podzielę sadzoneczkami. ;:108
Mnie dzisiaj znowu jakiś dziesiąty czy jedenasty zmysł zaprowadził do Brico i znowu uszczupliłam portfel. :;230 Wszystko przez to, że chodzę do gołąbków, a w drodze powrotnej prawie po drodze mam ten market.

Stasiu - u mnie też śnieg szybko przepadnie. Dzisiaj już dużo tej bieli słońce wypiło.
Łatwo jest zachorować, trudniej z choroby wyjść, a ja już też jestem zmęczona nie tyle fizycznie, bo ze mnie silna baba, ale psychicznie coraz słabsza. M wyjdzie z choroby, mama już nie. ;:185
Dziękuję w imieniu własnym i chorych, a M przekazuje wzajemnie życzenia samego zdrowia. ;:167

Natalko - nawet mi się dzisiaj podobała ta biel skrząca się w promieniach słońca. ;:333
Wiatru nie było, spacerek na działeczkę był naprawdę wspaniały.

Iwciu - ten regalik kupiłam na wyprzedaży podczas likwidacji jednego z marketów. Jest wygodny, bo składany. Nóżki ma metalowe, półeczki z dykty, a uchwyty na półki regulowane, dzięki czemu można sobie dowolnie ustawiać ich wysokości.
Szklarenka, którą posiadasz jest świetnym pomysłem, ;:215 bo zmieścisz w niej dużą ilość doniczek, a przy sprzyjającej pogodzie spokojnie może stać na zewnątrz. W razie czego można ją ogrzać np. przy pomocy zniczy.
Pogoda w kratkę, to prawda, ale przecież jeszcze króluje nam miesiąc luty - zimowy i to też prawda. ;:7
Pozdrawiam. Lucyna
jagusia111

Post »

Lucynko, nie za dużo nasypałaś tego cukru pudru ;:306 . U mnie też sypało, ale śnieg się nie utrzymywał, za to lodowaty wiatr skutecznie wyganiał do domu. Przed chwilą sprawdzałam termometr, już -3. Zanosi się na spory mróz.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko... nie do wiary ,ale u ciebie przybieliło u mnie iście wiosenna pogoda choć w nocy był mrozek. :wink: Przy takiej pogodzie wyruszyłam na obchód swojej działeczki w poszukiwaniu wiosny. Nic z tego, wszystko jeszcze śpi. ;:173 . Czekamy cierpliwie na wiosnę dalej, ale przecież to już tylko kilka dni. ;:oj . Pozdrawiam serdecznie. ;:128
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O to u mnie Lucynko tylko trochę spadło tego białego i do południa to śnieżyc było kilka, ale jak zaświeciło słonko to wszystko stopniało i zostało trochę w zacienionych miejscach. Pod wieczór trochę było zimno, ale liczę że jutro już powtórki nie będzie ;:185 Teraz to już tylko słońce i ciepło! wychodzą zimowity i niektóre cebulowe to niech już nie mrozi :wink: Życzę cudownego spaceru niedzielnego, teraz już w wiosennej aurze ze śpiewem ptaków ;:224
i dobrej nocy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Właśnie wróciłam z ostatniego spaceru ze psem.Spora ilość śniegu stopniała, teraz chwycił lekki mrozek i zrobiło się bardzo ślisko. Dwa razy o mały włos leżałabym na plecach. ;:oj Jakoś udało mi się utrzymać równowagę, ale później chodziłam z duszą na ramieniu. ;:202 Ze strachu przed upadkiem.

Aguniu - no wiesz, zostało mi tego pudru po pączkach, to sypałam. :;230
U mnie wiatru nie było i póki co nie wieje. ;:333 Oby jutro też słonko poświeciło choćby podczas mojej wyprawy na działkę.

Zuziu111 - moje roślinki też śpią jeszcze twardym snem. ;:19
Jeden tylko pierwiosnek okazał się niecierpliwy i rozwinął kwiatuszki. ;:63
Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekać wiosny. ;:108

Marysiu [Maska] - obawiam się, że jutro dla odmiany może padać deszcz. ;:145
Z dwojga złego wolałabym śnieżycę. Zawsze co białe to białe. :;230
Bardzo bym chciała, by ten ptaszek jutro też mi uprzyjemnił pobyt na działce. Naprawdę pięknie sobie wyśpiewywał te swoje treletrilele. ;:215

Dobrej nocy wszystkim i dobrej pogody na jutro. ;:cm ;:cm ;:cm

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”