Florek! Ano się nie rozrasta. Taka kępka jest, ale nie tworzy kolejnych, albo nieśmiało to robi.
Ja dalie zaczęłam sadzić dziś i nawet nieźle mi poszło, choć w trzech transzach, bo zimno i wiatr, ale po południu było przyjemniej, choć dwa razy do domu wygnał mnie deszcz. Na parapetach nie mam niczego, tylko cztery sztuki w donicach, bo coś podejrzane były.
Krysiu! Nie do końca znam nazwy wszystkich roślin, ale się uczę i staram się wiedzieć, co mam. To przyszło z czasem. Kilka lat temu, kiedy startowałam na forum, niewiele miałam o tym pojęcie z małymi wyjątkami. Tutaj nauczyłam się wiele, dzięki wielu pasjonatom ogrodowym nauczyłam się wielu rzeczy o roślinach w ogrodzie.
O takich świętach szczerze mówiąc marzę! Uwielbiam spędzać czas z moją wielką "włoską" rodziną, ale czasami czuję się zmęczona

Rano zjadłabym jajeczko i kawałek kiełbaski, babeczka, kawka i w teren! może kiedyś się odważę....
Lady Kasiu! Oj zdarza się! Ja kiedyś przy porządkowaniu parapetu ułamałam pęd storczyka

, ale potem puścił z łodygi następny z pąkami!

Moje hiacynty różnie, niektóre piękne i gęste, inne już rzadkie, jak to one po 2-3 sezonach!
Sylwia! Trochę czaru dodały kwiatuszkom zbliżenia! Ale cały krzew też fajnie wygląda! A doniczka jest pęknieta więc tak ja wrzuciłam dla ozdoby, choć ozdoba to wątpliwa
Dziś posadziłam pierwszą partię dalii, czyli 52 sztuki. Może jutro coś mi się uda posadzić, choć zapowiadają u nas burze. Myślę że w 3-4 dni uda mi się dokończyć. Nie wiem nadal, czy się zmieszczą. Przezornie zarządziłam zwiększenie areału i przyszykowałam donice. Może upchnę

Już dziś częściowo wydarłam kolejny kawałek do jutrzejszego sadzenia. Tam powinno wejść ponad 30 sztuk, może teraz nawet więcej
Zaczyna się rozchylać rododendron Graf Lennart
Piwonie lekarska od Krysi Chrisinkrysia będzie kwitła!
Tak ogólnie w stronę warzywnika
Moje korony
I moje tulipany!