Florianie moje korony od pewnego czasu kwitną każdego sezonu, uważam że to zasługa naszego forumowego kolegi
drozda. U niego kupiłam cebule z instrkcją sadzenia.....po przekwitnięciu, kiedy już liście zamierają wyjmuję cebulę z ziemi i pozostawiam ją w zacienionym miejscu, czekam aż zaczną pojawiać się korzonki u cebuli wtedy wsadzam do ziemi zasilam trochę granulowanym obornikiem i kompostem własnej produkcji, daje to coroczne kwitnienie.
Warto przyjąć taką zasadę, na pewno się odwdzięczą.
Elunia borówki mam już posadzone w ilości cztery sztuki....Toro , Sierra, Chandler, Bluecrop od ubiegłego roku, myślę że w tym sezonie ujrzę owoce.
Dokupiliśmy wczoraj jeszcze trzy sztuki w Brico, są bardzo ładne krzaczki i w cenie 6,50 zł.polskich
Bea wyżej napisałam jak postępuję ze swoimi koronami, spróbuj w tym sezonie zastosować taki proces wysadzania i wsadzania i zobaczysz co będzie w przyszłym roku. Życzę powodzenie i kwitnienia.
Ewka chomikowanie jednak się przydaje, u mnie stare firany miały zastosowanie na czereśni kiedy jeszcze nie była taka duża, teraz juz nikt nie jest w stanie ochronić jej przed szpakami, ale borówki na pewno ochronię bo wszystkich firan się jeszcze nie pozbyłam.
pozdrawiam