Działka na Kaszubach - 2015
- kania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Och jakie mieczyki, fiu, fiu! Luksusowe można rzec. Ten pierwszy jak płomień a drugi taki wyrafinowany w formie i kolorze. Coś pięknego
.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- kania
No ładne masz Marysiu te mieczyki, bardzo ładne
. Prawdziwe perełki. Ja miałam takie zwykłe.

- amba19
Kasiu - nie ma zwykłych mieczyków, każdy jest nadzwyczajny

Kolejne zdjęcia z dedykacją dla Agnieszki-Pelagii72
Na pierwszym zdjęciu moja trzepaczka

A tu....zobacz Agnieszko jakie cudo upolowałam w szmateksie w Kościerzynie. Planuję uszyć z tego zasłonki do kredensu - co o tym sądzisz? Będzie fajnie?

Kolejne zdjęcia z dedykacją dla Agnieszki-Pelagii72
Na pierwszym zdjęciu moja trzepaczka

A tu....zobacz Agnieszko jakie cudo upolowałam w szmateksie w Kościerzynie. Planuję uszyć z tego zasłonki do kredensu - co o tym sądzisz? Będzie fajnie?

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Wspaniałe mieczyki
. Ja już nie będę sadzila ich u siebie więc muszę podziwiać u Ciebie. Trzepaczka bardzo oryginalna
. Ja tam się nie znam ale myślę, że będzie fajnie z tymi zaslonkami
. Pozdrawiam
.

- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Witaj Marysiu,
wizyta wnuczek to jedna z lepszych rzeczy jakie się nam w życiu trafiają. Kontakt z wnuczkami, możliwość przebywania razem, jest bezcenna. Za rok już będą starsze, a za chwilę dorosłe.
Czas ich dzieciństwa już nie wróci, a tak miło jest im się przyglądać jak dorastają. Mój dwuletni Rysio to prawdziwy skarb.
Tarmoszenie kotom nie zaszkodzi, przeżyją. Przynajmniej się nie nudą.
Nie mogę wyjść z zachwytu nad Twoimi mieczykami - gladiolusy się u mnie mówi o tych kwiatach.
Nie każdy musi mieć róże w ogrodzie, które są mocno kapryśne, kłują, chorują, wymagają cięcia. Są piękne ale jak gleba nie ta, to wysiłki daremna na sukce.
Mieczyki to Twoja wizytówka, spécialité de la maison. i niech tak pozostanie. Wszystkie ładne , ale niektóre odmiany przepiękne.
Jestem ciekawa Twoich irysków SDB. 12 sztuk + 2 = 14 nowości, wow
. Czy u Pana W. Z. zakupiłaś?
Będziemy podziwiać wiosną.
Ładne fotki robisz. 'Kolory lata' i "kremowo' biało" też mi się podobają.
wizyta wnuczek to jedna z lepszych rzeczy jakie się nam w życiu trafiają. Kontakt z wnuczkami, możliwość przebywania razem, jest bezcenna. Za rok już będą starsze, a za chwilę dorosłe.
Czas ich dzieciństwa już nie wróci, a tak miło jest im się przyglądać jak dorastają. Mój dwuletni Rysio to prawdziwy skarb.
Tarmoszenie kotom nie zaszkodzi, przeżyją. Przynajmniej się nie nudą.
Nie mogę wyjść z zachwytu nad Twoimi mieczykami - gladiolusy się u mnie mówi o tych kwiatach.
Nie każdy musi mieć róże w ogrodzie, które są mocno kapryśne, kłują, chorują, wymagają cięcia. Są piękne ale jak gleba nie ta, to wysiłki daremna na sukce.
Mieczyki to Twoja wizytówka, spécialité de la maison. i niech tak pozostanie. Wszystkie ładne , ale niektóre odmiany przepiękne.
Jestem ciekawa Twoich irysków SDB. 12 sztuk + 2 = 14 nowości, wow

Będziemy podziwiać wiosną.
Ładne fotki robisz. 'Kolory lata' i "kremowo' biało" też mi się podobają.
- kania
Jaka urocza letnia kuchnia! Kredens dodał jej sznytu. Bardzo podoba mi się blat, jaki dobrałaś do kredensu.
- amba19
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Och jaka cudna fotka
. Wszystkiego najlepszego dla Mikoliny z okazji Urodzin
.
Czy koszyczek dostała w prezencie?
Mój Pantek wygląda identycznie.

Czy koszyczek dostała w prezencie?
Mój Pantek wygląda identycznie.
- amba19
Kochani - najpierw zaległe odpowiedzi( wczoraj internet po kilkunastu minutach odmówił współpracy
)
Ewelinko - mieczyki faktycznie są nieco absorbujące, ale ja już na emeryturze to mogę się z nimi bawić
Trzepaczka wisi na ścianie w charakterze pamiątki rodzinnej
A zasłonki niedługo zawisną, wczoraj kupiłam takie pręty jak do zazdrostek. Tylko muszę je uszyć. Najlepiej, żeby w najbliższym czasie popadało....

Jolu - wnuczki są moją największą miłością ale nie jestem w tym oryginalna, prawda?
Mieczyki kocham i to z wzajemnością. Od lat nie mogę się nadziwić jak one ładnie rosną na tych moich piachach....
Iryski dopiero w ostatnich dniach trafiły na docelowe miejsca. Teraz wiosną będą emocje....bardzo lubię to oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowo posadzonych roślin
================
Mikolina bardzo dziękuje za życzenia! Koszyk to faktycznie prezent urodzinowy ale....mojej córci na 40-te urodziny. Koszyczek przywiozła mi na działkę, bo jej do niczego nie pasował.

Kasiu - blat do tego kredensu - to moja duma, własnoręcznie nakleiłam na niego kafle! W przyszłym roku planuję zrobić z kafli blat stołu na werandzie( zobaczymy czy się uda no i czy znajdę odpowiednie kafelki...
================
Mikolina ma wyjątkowo piękne i wyraziste oczy, wiele osób tak twierdzi( bo ja oczywiście nie jestem obiektywna
)

Ewelinko - mieczyki faktycznie są nieco absorbujące, ale ja już na emeryturze to mogę się z nimi bawić

Trzepaczka wisi na ścianie w charakterze pamiątki rodzinnej

Jolu - wnuczki są moją największą miłością ale nie jestem w tym oryginalna, prawda?
Mieczyki kocham i to z wzajemnością. Od lat nie mogę się nadziwić jak one ładnie rosną na tych moich piachach....
Iryski dopiero w ostatnich dniach trafiły na docelowe miejsca. Teraz wiosną będą emocje....bardzo lubię to oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowo posadzonych roślin

================
Mikolina bardzo dziękuje za życzenia! Koszyk to faktycznie prezent urodzinowy ale....mojej córci na 40-te urodziny. Koszyczek przywiozła mi na działkę, bo jej do niczego nie pasował.

Kasiu - blat do tego kredensu - to moja duma, własnoręcznie nakleiłam na niego kafle! W przyszłym roku planuję zrobić z kafli blat stołu na werandzie( zobaczymy czy się uda no i czy znajdę odpowiednie kafelki...
================
Mikolina ma wyjątkowo piękne i wyraziste oczy, wiele osób tak twierdzi( bo ja oczywiście nie jestem obiektywna

- kania
Ooooo, Maigold powórzyła
.
Marysiu, nie jesteś oryginalna w temacie miłości do wnucząt ale nie wszystkim babciom udaje się sztuka dzielenia uczuć pomiędzy wnuczęta sprawiedliwie a przynajmniej sprawianie wrażenia, że tak jest. Jak widzisz, poruszyłaś czułą strunę
.
Masz maszynę do szycia na działce?

Marysiu, nie jesteś oryginalna w temacie miłości do wnucząt ale nie wszystkim babciom udaje się sztuka dzielenia uczuć pomiędzy wnuczęta sprawiedliwie a przynajmniej sprawianie wrażenia, że tak jest. Jak widzisz, poruszyłaś czułą strunę

Masz maszynę do szycia na działce?

- amba19
Marysiu
piękny ten biały zimowit (chyba dobrze rozpoznałam), u mnie wyszedł z ziemi jeden kwiatuszek,
przekwitł i koniec, mam nadzieję że w ziemi siedzi cebula i zakwitnie bujniej w przyszłym roku
Wracam oglądać poprzednie strony, bo zachwycają mnie Twoje rośliny i Twoje zdjęcia.
Bodziszki z Twojego ogrody pięknie się u mnie rozrosły.
piękny ten biały zimowit (chyba dobrze rozpoznałam), u mnie wyszedł z ziemi jeden kwiatuszek,
przekwitł i koniec, mam nadzieję że w ziemi siedzi cebula i zakwitnie bujniej w przyszłym roku
Wracam oglądać poprzednie strony, bo zachwycają mnie Twoje rośliny i Twoje zdjęcia.
Bodziszki z Twojego ogrody pięknie się u mnie rozrosły.
Pozdrawiam Ela
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, wszystkie kwiatki w Twoim ogrodzie są piękne
, ale teraz najładniejsze wśród nich mieczyki i białe zimowity.
Jednak wszystko bije na głowę śliczna dama: Mikolina w koszyczku.

Jednak wszystko bije na głowę śliczna dama: Mikolina w koszyczku.