Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Paulinko to floks szydlasty, nowy nabytek :wink:
Soniu u mnie fiołki rosną i w cieniu i w słońcu. Nie jest to jakiś potwór nie do pokonania :wink: , ale ładnie się rozrastają i przy przesadzaniu fajnie się przyjmują, nie wymagając ode mnie żadnej pielęgnacji, więc jak dla mnie to wymarzone roślinki ;:306 Może w tym roku twoje nadrobią zaległości...
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne epimedium - moje ma tylko liście, ani kawałka pąka. A fiołki te tradycyjne fioletowe dwa lata temu pracowicie wydłubywałam ze szpary między krawężnikiem a płytą chodnikową i przesadzałam na inne miejsce, zeby się "bidulki" nie męczyły. W tej chwili w tej szparze jest ich dwa razy tyle.... Już powiedziałam eMowi, ze musimy zdjać chodnik i wykopać krawężniki, przesunąć rabatkę i wreszcie fiołki będą w ryzach :D
Ten floksik biały z fioletowym oczkiem śliczny - on z tych co tworzą takie fajne kwitnące poduchy?
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Małgosiu widzę że się doczekałaś pierwszego iryska :lol: U mnie już trzy odmiany w pełni kwitnienia ciemny fiolet jasny fiolet i niebieski :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu a długo masz już epimedium? Moje zakwitło w pierwszym roku po posadzeniu. Może ci się fiołki masochiście trafili skoro wolą w kostce rosnąć ;:306 :wink: Tak, floksy szydlaste są z tych co tworzą poduchy ;:108
Bożenko radość mi sprawił przeogromną ;:138 U mnie póki co tylko ten jeden kwitnie, więc ci zazdroszczę troszeczkę :wink: Dzisiaj muszę się wybrać na zwiady :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też porozsiewały się fiołeczki rogate, tyle że w innych miejscach niż sobie tego życzyłam i rozrzucałam nasionka ;:306
Ot taka przyroda, sama wie czego chce, niekoniecznie jest to spójne z naszymi życzeniami :lol:
Tulipany u Ciebie coraz dorodniejsze, u mnie stanęły, wstrzymała je pogoda. Teraz ma być u mnie kilka słonecznych dni, może znów ruszą ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Epimedium chyba w zeszłym roku na wiosnę sadziłam. Fiołki rogate też mi się sieją gdzie same chcą.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu taki już urok fiołków rogatych :wink: , ale patrząc na te śliczne "buźki" wiele im wybaczam ;:306 U mnie też zimno, ale tulipanom chyba się spieszy i nic sobie z tego nie robią, chociaż wiele z nich jeszcze w pąkach
Kasiu epimedium już powinno kwitnąć w takim razie ;:131 fioki się sieją, oj sieją, ale przynajmniej jest gwarancja, że nie znikną z ogrodu jak wiele innych kwiatów. No chyba, że samemu się ich pozbędziemy :wink:

U nas dzisiaj była taka straszna zimnica, że mimo szczerych chęci w ogrodzie nie zrobiłam nic oprócz nowych zdjęć
Kocimiętka
Obrazek

Kolejne floksy szydlaste
Obrazek Obrazek Obrazek
Skalnice powoli ruszają
Obrazek Obrazek

Fiołki tworzą zgrabne kępki
Obrazek Obrazek
Gajowiec też już kwitnie
Obrazek
I epimedium żółte
Obrazek
I kolejny zółcioszek - pierwiosnek lekarski
Obrazek
Moja ulubienica ? tawuła grefsheim
Obrazek Obrazek

Na koniec mała plejada gwiazd?
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu ale ci już mnóstwo tulipanów rośnie. ;:oj
Moja kocimiętka z zeszłego roku to jeszcze dzieciątko. Czy ona szybko przyrasta?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Małgosiu, zimno zimnem ale wiosna chyba jest po Twojej stronie ;:306

U mnie tak będzie za miesiąc :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Oj jaka wczesna kocimiętka. To z pewnością ta niska? Ona ma ładny, intensywny kolor i kwitnie dość wcześnie, wcześniej niż wysokie odmiany. Floksy szydlaste śliczne - bardzo urocze kwiaty ;:303
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu tulipany chyba starają się wynagrodzić mi poprzedni rok - wtedy kwitła zaledwie część. Kocimiętka w miarę ładnie przyrasta, ale nie jest to zbyt inwazyjna roślina.
Aguś sama jestem zdziwiona, że tulipanom chce się rozwijać ;:306
Alaniu oczywiście masz rację to dość niska kocimiętka (ok. 30 cm). Floksów szydlastych długo miałam sztuk jeden :lol: , w tym roku postanowiłam szybko nadrobić to zaniedbanie i kolejne już zamówione :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,floksy szydlaste takie już u Ciebie rozwinięte ,a tulipanów pięknych ogrom ,u mnie dopiero początki ,a floksy jeszcze nic a nic ,no i kocimiętka już zakwitła, pospieszna ta wiosna u Ciebie i bardzo atrakcyjna ,dobrej nocki ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia, widzę że spektakl tulipanowy u Ciebie rozpoczęty na dobre. U mnie dopiero 3-4 odmiany takie wyrywne, reszta wciąż w paczkach.
Floksy też dopiero ciut otwierają kwiatuszki a u Ciebie już pięknie kwitnące ;:333
U mnie też zimno, pomimo że słonko o dziwo się pokazało. Ale od niedzieli w prognozach znów mam deszcz ;:222
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś część floksów szydlastych z tegorocznych zakupów, pewnie dlatego szybciej zakwitły, te które już miałam od dawna dopiero zaczynają. Tulipany co dzien zakwitają kolejne, a pąków też jeszcze sporo, więc mam nadzieję, że tak szybko nie opuszczą mojego ogrodu, bo bardzo je lubię ;:167
Zuziu tulipany wyrywają się już jeden przed drugim, wczoraj i dzisiaj mam słońce, więc pewnie dlatego :wink: Choć za ciepło nie ma, bo wiatr zimny dmie :lol: Jak już pisałam Marcie, część floksów świeżo nabyta, pewnie podpędzana ;:224 Wczoraj sadziłam kwiatki, ziemia fajnie wilgotna, więc deszczu nie pragnę za bardzo, ale pamiętając poprzedni sezon nawet na niego nie marudzę, do podlewania mi nie spieszno ;:224
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

A ja uwielbiam tulipanki a u Ciebie Małgosiu ślicznie się zapowiadają :D floksy też śliczne :tan
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”