Tymczasowy ogród Margo_margo
- besia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tymczasowy ogród Margo_margo
Małgosiu
U mnie tak korę rozgrzebują ptaki , szczególnie Kosy . Kiedyś napatrzeć się nie mogłam jak im to sprytnie idzie .
Kwiatki bardzo ładne , czy jeżówki mogą rosnąć na suchej skarpie wśród jałowców ?
U mnie tak korę rozgrzebują ptaki , szczególnie Kosy . Kiedyś napatrzeć się nie mogłam jak im to sprytnie idzie .
Kwiatki bardzo ładne , czy jeżówki mogą rosnąć na suchej skarpie wśród jałowców ?
Pozdrawiam, Beata.
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Przyznam, że ja moich zeszłorocznych sadzonek wcale nie podlewałam podczas tegorocznej suszy. Jedynie te małe wysiane w tym roku od czasu do czasu podlałam. Bez problemu dały radę i pięknie cały czas kwitną, więc susza im chyba nie taka straszna. Nie wiem jaką ziemię masz przy tych jałowcach, bo u mnie sam piasek, ale ja wszystkie rośliny sadzę tak, że wykopuję wielki dół i wsypuję dużo kompostu i na tym sadzę. Mają więc długo co jeść
.

Dziewczyny pozbierajcie nasiona z tych jeżówek dla mnie
Lecę już, do zobaczenia

Lecę już, do zobaczenia
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu Płotek był kupowany specjalnie dla malin i mają tam siedzieć. Oczywiście, uciekinierzy będą surowo karani ale jak pisała Ela, mam sporo miejsca i najwyżej rozbuduję maliniak
A właśnie się zastanawiałam jak to jest: w zeszłym roku miałam maliny pod ogrodzeniam ale nie rosły. Zmieniłam im miejscówkę i bardzo ładnie uszyły ale przy koszeniu zauważyłam piękny pęd maliny obładowany owocami po drugiej stronie ogrodzenia. To znaczy moja uciekła przed wykopaniem?
Z malinami będzie taki kłopot? Kurcze- a obok truskawki mam
Beatko Ptaki są na liście podejrzanych tym bardziej, że na rogach tego wrzosowiska rosną borówki am, które zostały objedzone, co do owocka. U mnie często stołują się szpaki ale one chyba już odleciały
Jeżówka chyba nie jest zbyt grymaśne więc jeśli chcesz, wyślę Ci nasionka.
U mnie rosną na rabacie, której nie podlewałam prawie wcale przy tych upałach i teraz kwitną więc chyba u Ciebie też dadzą radę.
A jakie jałowce będziesz sadziła?

A właśnie się zastanawiałam jak to jest: w zeszłym roku miałam maliny pod ogrodzeniam ale nie rosły. Zmieniłam im miejscówkę i bardzo ładnie uszyły ale przy koszeniu zauważyłam piękny pęd maliny obładowany owocami po drugiej stronie ogrodzenia. To znaczy moja uciekła przed wykopaniem?
Z malinami będzie taki kłopot? Kurcze- a obok truskawki mam

Beatko Ptaki są na liście podejrzanych tym bardziej, że na rogach tego wrzosowiska rosną borówki am, które zostały objedzone, co do owocka. U mnie często stołują się szpaki ale one chyba już odleciały

Jeżówka chyba nie jest zbyt grymaśne więc jeśli chcesz, wyślę Ci nasionka.
U mnie rosną na rabacie, której nie podlewałam prawie wcale przy tych upałach i teraz kwitną więc chyba u Ciebie też dadzą radę.
A jakie jałowce będziesz sadziła?
- mymysteryy
Elu, jasne, będę zbierać
. Wysiałam w tym roku chyba z 10 odmian jeżówek, ale nie wszystkie zdążą zakwitnąć. Ciekawa jestem, czy wyjdą z nich te co były opisane
. Mam nadzieję, że przetrwają zimę i w przyszłym roku się wyjaśni.
Małgosiu nie wiem, czy kłopot. Ja tam się cieszę, że mi się maliniak powiększa
. Faktem jest, że to straszne wędrowniczki 

Małgosiu nie wiem, czy kłopot. Ja tam się cieszę, że mi się maliniak powiększa

jeszcze wróciłam bo mi się coś przypomniało, że śmiechem wybuchnęłam aż, ale o tym nie tu.
Jeżówki jak w tym roku nie wydadzą nasion to w następnym mi podeślecie
Jeżówki jak w tym roku nie wydadzą nasion to w następnym mi podeślecie

- besia
Na tej skarpie jałowce już rosną , ale są jescze puste miejsca i je chcę wypełnić .
Kasiu u mnie prawdziwy , fajny piaseczek . Jak się zdejmie wierzchnią darń to taki , drobny , żółty w sam raz do klepsydry
Ja sadzę podobnie jak Ty , bo inaczej nic by nie rosło .
W tym roku ma tej skarpie rosły dynie (3) , przed ich posadzeniem doly wypełniłam przekompostowanym obornikiem i dobrą ziemią .
Kasiu u mnie prawdziwy , fajny piaseczek . Jak się zdejmie wierzchnią darń to taki , drobny , żółty w sam raz do klepsydry

Ja sadzę podobnie jak Ty , bo inaczej nic by nie rosło .
W tym roku ma tej skarpie rosły dynie (3) , przed ich posadzeniem doly wypełniłam przekompostowanym obornikiem i dobrą ziemią .
Pozdrawiam, Beata.
Dziewczyny podejdźcie do płota
Aksamitki zbiorę dla Was wszystkich, chcecie czy nie

Aksamitki zbiorę dla Was wszystkich, chcecie czy nie
- besia
Ja lubię aksamitki , bo one u mnie rosną bez problemów . A masz może takie białe , niskie ?
Widziałam je na klombie w mieście , ładnie wyglądały .
Widziałam je na klombie w mieście , ładnie wyglądały .
Pozdrawiam, Beata.
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zmykam- nic nie widzę na oczy po dzisiejszych pracach
Elu Jeśli tylko będą- uzbieram
Beatko Jeżówek w jałowcach nigdzie nie widziałam i jestem bardzo ciekawa efektu
Elu Jeśli tylko będą- uzbieram
Beatko Jeżówek w jałowcach nigdzie nie widziałam i jestem bardzo ciekawa efektu
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Wydaje mi się, że jeżówki w jałowcach nie będą rosły, no ale nie jestem znawcą, co roku dokupuję nowe odmiany i co roku wypadają po zimie.
W tym roku za poradą Forumowiczki, która ma piękne odmiany jeżówek, wsadziłam je głębiej i na zimę okopczykuję, może coś z tego będzie
Czy kura sąsiada, która przyszła zapytać, co u mnie na obiad, to w temacie ogrodowym?
No, podziwiała też mój skalniak.

Pozdrawiam Irena
W tym roku za poradą Forumowiczki, która ma piękne odmiany jeżówek, wsadziłam je głębiej i na zimę okopczykuję, może coś z tego będzie

Czy kura sąsiada, która przyszła zapytać, co u mnie na obiad, to w temacie ogrodowym?

No, podziwiała też mój skalniak.

Pozdrawiam Irena
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47

Z młodych sadzonek winogrona jako pierwsze zaczęło dojrzewać granatowe.
Nie za słodkie,w sam raz.

A to starego typu też w tym roku będzie wyjątkowo wcześnie,zaczyna się przebarwiać.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- mymysteryy
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
No
Kasiu piękne połączenie i pięknie komponująca się całość.Myślałem nad czymś podobnym na Dobry wieczór,ale ty zrobiłaś to perfekcyjnie,jeszcze raz

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- besia
Wituś
moje, przepiękne kwiaty .
Bardzo dziękuję

Dzisiaj zerbrany pomidorek jest dla Ciebie Wituś

A ten dla Kasi

Bardzo dziękuję

Dzisiaj zerbrany pomidorek jest dla Ciebie Wituś