Natalio moszenki to krzew dość długo kwitnący, nie mały, a raczej średni. Po kwitnieniu zawiązuje ciekawe torebki z nasionami

(nie rozsiewa się), obok kwiat jest zeszłoroczna. Klip daga jest jednoroczna.
Marysiu Apache jest przynajmniej o połowę niższy. Ciekawe że udało Ci się go uzyskać z siewu

. Widziałam u Ciebie kłosowca, był bardzo ładny.
Krysiu chyba właśnie tam kupiłam ostatnio paczkę wczesnych żółtych krokusów (botanicznych), a posadziłam już wcześniej kilka oraz różne tulipany. Kłosowce są całkiem fajne, jednak jak wschodzą wiosną to muszę uważać by nie pomylić ich z chwastami przy pieleniu. Strictus, Zebrinus, Apache to paskowane odmiany. Strictus/Zebrinus tak był podpisany gdy go kupowałam, widać że szkółkarz miał problem z odróżnieniem
Ostatnio zlikwidowałam obwódkę z żurawki drżączkowej, a w jej miejsce posadziłam różne kwiaty, które w donicach od wiosny czekały. Zostały mi jeszcze do posadzenia astry i tojady, clematis mandżurski, kloniki czerwone oraz trzmielina, mam już upatrzone miejsca, ale muszę je przygotować (m.in. w winobluszczu który częściowo się płoży).
Trojeść, krzewuszka powtarzająca kwitnienie
Pięciornik Pink Lovely i dziurawiec
Aksamitki
Zebrała się do kwitnienia różyczka Froude (a może to inna, coś nie pasuje do zdjęć on line, teraz w fazie przekwitania jest biała), żółwik
Letnie chryzantemy, hortensja Bobo
Dzielżan i astry
Dalie