Pierwszy z moich zdecydował się na kwitnienie.
A myślałem, że to polskie podejście, bo ja mam takie sameTulap pisze:Proponuję iście holenderskie podejście-co z tego,że wirus,przez to jeszcze piękniejszy
Istnieje. I naprawdę ten środek jest w pięknym, czystym odcieniu niebieskiego. Nie to, co z tulipanami w stylu Blue Parrot, gdzie na kapersie fotka mocno obrobiona w Photoshopie i wydaje się, jakby miał być niebieski, a w gruncie rzeczy jest fioletowy.Tulap pisze:To ten niebieski naprawdę istnieje![]()
Zapłaciłem mniej-więcej tyle właśnie. Jedna cebulka za 2,78 EUR, a sprzedawali po pięć.Tulap pisze: Za ile go upolowałeś? U nas po 10 zł to trochę strach
To to samo. Czasami w ogrodnictwie rozmaite odmiany Tulipa humilis bywają wyróżniane jako osobne gatunki ? wywodzi się to stąd, że u tego gatunku tulipana występuje naprawdę spora zmienność osobnicza i to już w populacji dzikiej (a ogrodnicy wyhodowali jeszcze więcej odmian barwnych)... Ale z botanicznego punktu widzenia wszystkie tulipany określane jako Tulipa aucheriana, T. kurdica, T. pulchella oraz T. violacea to tak naprawdę tylko odmiany T. humilis.Rennni pisze:Locutus, pierwszy jest, u nas w sprzedaży podobny (może takie same?) T.pulchella alba - 40Kč, to jest około 6,5zł
Ja od lat marzyłem, raz upolowałem i diabli wzięli, zanim zakwitł, a tym razem w końcu się udało.bartosz les pisze:Ja też poszukuje tulipana alba coerulea oculata bardzo mi się podobaMoże na jesień w ogrodniczym będzie
Chyba go nawet widziałem na jakiś targach jesiennych i z tego co pamiętam jedna cebulka kosztowała 3.50 zł i szkoda że nie kupiłem
ale w tym roku będę polować