Pod bocianim...... ogród 2015
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod bocianim...... ogród 2015
Ja bym miała problem z wyborem....bierz wszystkie 

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No dziękuję koleżance za radę
.

Popieram poprzedniczkę,chociaż mi się inne niż odchodzące od normy nie podobają
Zamów sobie 3-4 Burgundy Iceberg,ona jest niesamowita
Dobra do półcienia.

Zamów sobie 3-4 Burgundy Iceberg,ona jest niesamowita

Dobra do półcienia.
-
Mati dziękuję.
Uwaga , dzięki uprzejmości kolegi lista mi się powiększa, zamiast zmniejszać
Tak serio- jest naprawdę śliczna
.
Uwaga , dzięki uprzejmości kolegi lista mi się powiększa, zamiast zmniejszać

Tak serio- jest naprawdę śliczna

A jak pachnie
Tak na fioletowo,nie dusząco,tylko taki miód różany
Plus u mnie ciągle zielona

Tak na fioletowo,nie dusząco,tylko taki miód różany

Plus u mnie ciągle zielona

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No to Ci współczuję. Nie wiedziałabym co wybrać. Chyba drogą eliminacji i jak to Maja mówi obrzydzenia
To ja jeszcze tylko dorzucę, że do tego iceberga pasowała by Eyes for You.

To ja jeszcze tylko dorzucę, że do tego iceberga pasowała by Eyes for You.

To jeszcze Novalis do kompletu
No, mówiłaś 3-4 róże, także jako czwarta niech będzie może Souvenir de Doctoreu Jamain

No, mówiłaś 3-4 róże, także jako czwarta niech będzie może Souvenir de Doctoreu Jamain

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pozdrawiam, prawie wiosennie
Wczoraj +11 rano... Nie wiem skąd u ciebie ten śnieg bo u mnie blisko i niemal nie było.
Z różami masz problem, naprawdę poważny problem. Ja bym nie umiała wybrać.
Z listy mam 2 szt Louis Odier od trzech lat i jest cudo. Zapach bajeczny. Rosną razem jako pnące, tak do 180-200 cm. Niestety uwielbiane przez ogrodnicę niszczylistkę. Z LO i z Jacqueline du Pre zawsze zbieram jej całe masy. Muszą być pyszne.
Zimuje bez problemu i nie chorowała.
Z innych mam jeszcze Minerwę i Lawender Ice ale to maleństwa zeszłoroczne więc bez doświadczenia poza tym że kwiat LI jest piękny i wytrzymały na słońce, choć lekko na nim blednie.
Ciekawa jestem co wybierzesz.
A jakie tam stanowisko, bo nie mogę znaleźć?

Z różami masz problem, naprawdę poważny problem. Ja bym nie umiała wybrać.
Z listy mam 2 szt Louis Odier od trzech lat i jest cudo. Zapach bajeczny. Rosną razem jako pnące, tak do 180-200 cm. Niestety uwielbiane przez ogrodnicę niszczylistkę. Z LO i z Jacqueline du Pre zawsze zbieram jej całe masy. Muszą być pyszne.
Zimuje bez problemu i nie chorowała.
Z innych mam jeszcze Minerwę i Lawender Ice ale to maleństwa zeszłoroczne więc bez doświadczenia poza tym że kwiat LI jest piękny i wytrzymały na słońce, choć lekko na nim blednie.
Ciekawa jestem co wybierzesz.
A jakie tam stanowisko, bo nie mogę znaleźć?
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorotko, a tak na serio, to z wszystkich wymienionych przez Ciebie powyżej róż mam jedną. Jest nią Louis Odier . Fajna róża, niezłe krzaczyszko z niej urosło. Mam ją około 3 lat i świetnie zimuje, nawet teraz nie widać po niej ze były jakieś mrozy. I cudownie pachnące kwiaty.
Uwielbiam róże, ale nie jestem ekspertem. Zamówiłam kilka w wiosennym koszyku, i w większości wszystkie mają ADR. Chciałabym wyeliminować jak najwięcej chorób różanych, więc staram się wybierać te mniej chorujące i przede wszystkim znoszące dobrze nasze różne zimy.
I na razie chyba przystopuję, bo tak jakoś....będzie u mnie prawie 70 róż. Mówię prawie, bo wiadomo co tam jeszcze sezon przyniesie
I jak pomyślę, ile z nich radości....a ile roboty..
Uwielbiam róże, ale nie jestem ekspertem. Zamówiłam kilka w wiosennym koszyku, i w większości wszystkie mają ADR. Chciałabym wyeliminować jak najwięcej chorób różanych, więc staram się wybierać te mniej chorujące i przede wszystkim znoszące dobrze nasze różne zimy.
I na razie chyba przystopuję, bo tak jakoś....będzie u mnie prawie 70 róż. Mówię prawie, bo wiadomo co tam jeszcze sezon przyniesie

Lista długa
zachowaj całą...co roku kilka róż dokupisz i będzie ok. Na Lavender Ice też zwróciłam na nią uwagę, Soeur Emmanuelle Dieter Muller ta też ładna...więcej nie oglądam
Louis Odier posadziłam w ubiegłym roku, kwitła kilkoma kwiatami, kwiaty są bardzo ładne. Ubiegłoroczne zakupy róż miały być ostatnie, ale coś się wykopie, przeniesie...zamówiłam trzy krzaczki...Concerto 94, Comtesse de Segur, Wedding Piano.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Nie no. Padłam.DTJ_1 pisze:
Wywrotki też były. Jak już się wszystkie dzieci popłakały , wróciliśmy do domu
.

Mam nadzieję, że szybko o płaczu zapomniały a teraz myślą tylko o tym, ze jednak fajnie było.

Dorotko życzę Ci, by starczyło Ci sił na realizację ogrodowych planów w tym roku.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Lavender Ice mam. Bierz w ciemno. To mała ale jakże wdzięczna róża. Warunki pogodowe jej nie straszne, czy słońce czy deszcz kwiaty trzyma bardzo długo, ok 3 tygodni. Cudowna!
Dolce Vity zamówiłam teraz dwie sztuki (również dzięki Majce), więc też uważam, że warto.
Jubilee Celebration ciągle łazi mi po głowie i odczepić się nie chce.
O Heathcliff i Crocus Rose słyszałam same pozytywy.
James Galway siedzi u mnie od jeseini.
A Louis Odier mam od wiosny i już mnie zauroczyła swoim wigorem i maleńkimi kwiatkami.
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam.

Dolce Vity zamówiłam teraz dwie sztuki (również dzięki Majce), więc też uważam, że warto.

Jubilee Celebration ciągle łazi mi po głowie i odczepić się nie chce.

O Heathcliff i Crocus Rose słyszałam same pozytywy.
James Galway siedzi u mnie od jeseini.
A Louis Odier mam od wiosny i już mnie zauroczyła swoim wigorem i maleńkimi kwiatkami.

Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam.

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj! 3 róże z tej listy??? To nawet ja, nieróżana miałabym kłopoty. A z podłogi w salonie się ciesz! Na wszystko przyjdzie pora. Najważniejsze, że plan jest. Uwielbiam tajemnicze przejścia między ogrodowymi wnętrzami, super pomysł!
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Witaj Dorotko.
Listę masz imponującą. Ja też chyba nie dała bym rady wybrać tych kilku slicznotek.
Czytając opis tego co tam już rośnie pomyślałam, że pasowały by tam takie w kolorze brzoskwini, ciepłego różu, korali. Musisz sama wybrać, bo tylko Ty wiesz co Ci w duszy gra.
Pozdrawiam serdecznie.

Listę masz imponującą. Ja też chyba nie dała bym rady wybrać tych kilku slicznotek.
Czytając opis tego co tam już rośnie pomyślałam, że pasowały by tam takie w kolorze brzoskwini, ciepłego różu, korali. Musisz sama wybrać, bo tylko Ty wiesz co Ci w duszy gra.

Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
-
Cieszę się, że jesteście. Tyle podpowiedzi, już wybrane te 3 szt, a reszta na jesieni. Nie mam znowu czasu, odpisać, co zajrzę to muszę zmykać. Wczoraj udało mi się raptem 2 wątki przejrzeć, ale czas leci.
Kochani przepraszam nie wyrabiam, dużo pracy w pracy, wprawiam się w jeździe (tzn.rozbijam się
) po W-wie, nad zamówieniami wiosennymi też pracuję, lekcje, remont u dziewczynek, a zaraz zacznie się kolejny remont na działce(tzn. już po świętach). Próbuję zajrzeć do Was i być na bieżąco ale też nie wychodzi, pędzicie wszyscy jak szaleni.
Może weekend będzie wolniejszy.
Ściskam wszystkich pamiętających i zaglądających.
Kochani przepraszam nie wyrabiam, dużo pracy w pracy, wprawiam się w jeździe (tzn.rozbijam się

Może weekend będzie wolniejszy.
Ściskam wszystkich pamiętających i zaglądających.