Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Madziu, rabata hortensjowa zapowiada się cudnie ;:63 Pięknie kwitną magnolie :D Zazdroszczę, bo sama nie mam ani jednej i już chyba nie będę miała :( Księżyca przez teleskop nie miałam okazji oglądać ;:145 Wierzę Ci na słowo, że jest niesamowity ;:108
A domki dla ptaków - ;:215 Ciekawe czy lokatorzy znajdą się od razu? Liczymy na relację :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Madziu :wit ,, tak to jest z naszymi, planami,z pogoda,,i cała ta resztą ;:219
a na księżyc zawsze można popatrzeć, nawet jak zimno.Ja też lubię sobie na niego popatrzeć.. ma jakąś magie .prawda??
Magnolki cudne :)
Wiatrak ;:215 Tulipcie piękne, ja ja je lubię ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu jestem pod wrażeniem Twoich magnolii...takie młode, a już się pokazują z pięknymi kwiatami ;:138
Tulipany wszystkie bez wyjątku śliczne, a w szczególności ten ciemny. U mnie też jeszcze nie wszystkie pokazały kwiaty, ale to dobrze, bo spektakl potrwa dłużej ;:108
Rabata z hortensjami będzie miodzio :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

E tam, wcale nie ładne te Twoje magnolie, i wcale ładnie nie kwitną... ;:139
Żart oczywiście, jasne że cudne ;:167 , ech... poczekam na swoją... ;:224
Zmiana awatarka jak najbardziej korzystna ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zmienionego awatarka "ujrzałam" u Jode jest fajny. Madziu jeśli warunkiem bywania u Ciebie jest to że musze założyć swój wątek to bardzo jest mi przykro. Wątku przynajmniej w najbliższym czasie nie założę , wklejam zdjęcia w wątkach tematycznych i to mi na razie wystarczy ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Madziu, domki dla ptaków ge- nial- ne. ;:180 ;:180 . Też chcę takie ;:oj , przynajmniej jeden, bo na więcej mnie nie stać. Awatar bardzo sympatyczny. Jesteście cudowną parą i nareszcie poznałam Madzię. Teraz gdy spotkamy się na ulicy, to na pewno cię poznam i wproszę na kawę. :wink:
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Domki dla ptaków to moje marzenie, które się nie spełni, bo na działce nie mam drzew ani na nie miejsca (roczne śliwy się nie liczą, bo za małe :wink: )
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Anitka dziękuję. Zafascynowały mnie magnolie. Z resztą chyba łatwiej wymienić co mnie nie fascynuje. Podejrzewam, że połowy roślin bym nie miała gdyby nie fo.
Lucynko mieli od dwóch lat i wymielić nie może :lol: .
Elwi księżyc jest cudny. Najbardziej zachwycam się pierścieniami Saturna. Nie jest to moja pasja i różnych ciekawych rzeczy ja nie oglądam. Wystarcza mi księżyc. Lokatorzy w domku się nie zadomowili. Może za późno powiesiłam. Raczej do karmy przylatują. Choć w marcu intensywnie sikorki w dziurki zaglądały.
Aniu-anabuko magię ma potężną i piękną. Mnie czarują takie rzeczy. Mogłabym siedzieć i patrzeć na księżyc, ładne akwarium z rybkami itd. Uspakaja mnie to.
Dorotko mnie też te magnolie troszkę szokują. Nie spodziewałam się że tyle z siebie dadzą. Ale ciii, nie chwalmy ich bo jeszcze nawalą.
Zuza dzięki. No tak, wiem że one są taaaakie paskudne :lol: . Specjalnie Was nimi zamęczam ;:306 ;:306 .
Ela coś Ty. U mnie nie ma żadnych warunków. Absolutnie. Po prostu opowiadasz o swoich roślinkach i fajnie byłoby je widzieć. No ale jak nie chcesz to już nie namawiam. Jeśli Cię uraziłam to przepraszam :(.
Grażynko takie domki mogą mieć daszki czerwone, zielone i niebieskie. Czasami mój brat ogłasza się na all. Gdybyś chciała. Albo przeze mnie. Zawsze kilka zł dla koleżanek mi opuszczał. Kawkę naprawdę bardzo chciałabym z Tobą wypić :).
Dorfi są stojaczki na domki. Nie trzeba mieć drzew. Ja mam taki domek na stojaczku. Akurat nie od brata, ale mam. Także wszystko może Ci się spełnić. Domków jest mnóstwo. Tylko siedzieć i wybierać, brakiem drzew nie ma się co martwić :). No a jak nie, to musisz czekać aż śliwy dorosną :).
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ty piszesz o zimnie a u mnie cieplutko przez cały czas.
Dzisiaj pieliłam i ledwo żyję, ale radocha wielka, bo wszystkiemu dokładnie można było przyjrzeć się z bliska.
Roślinki zdrowe, szkodników poza mszycami i mrówkami brak.
Czyż to nie wspaniałe ?
Księżyc oglądałam gołym okiem, bo teleskopu nie mam, i też było cudnie a widno jak w dzień.
No i ten zapach, bo kwitną lilaki i drzewa owocowe......ech ....też życzę Ci takich wrażeń. ;:168
A po ile te domki , napisz na pw.
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W mieście ciepło. A jak mam wolne i rwę się do pracy to zimnica że hoho.. a w nocy to już w ogóle szkoda gadać. Em mi się po majówce pochorował.
Mrówki i u mnie się rozpanoszyły. Mszyce jeszcze nie, ale myślę że to kwestia czasu.
Ciekawe czy moje lilaki się już rozłożyły. Może poczekają na mnie? Pewnie tak, bo u mnie wszystko dużo później.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Za to wszystko będziesz miała dłużej niż ja.
Zdrówka dla Mka a Ty też uważaj na siebie.
Najgorsze teraz to spocić się przy pracy i wystawić na zimny wiatr, choróbsko gotowe.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Czy mrówki mogą spowodować śmierć roślinki? Budleja nie wypuściła po zimie ani jednego listka (poprzednią zimę ładnie przezimowała). Poszłam pod nią wypielić i zobaczyłam całe mrowisko. Możliwe, że jej zeżarły korzenie?
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Madziu absolutnie mnie nie uraziłaś, to ja sie wystraszyłam że to jakiś warunek. Ja nie mam ogrodu tak jak Ty, ja mam 2 rabaty przed domem , w kamiennym kręgu przy garażu i rabata za domem -koniec kropka, raptem około 100m2, oraz donice, doniczki, doniczuszki gdzie się tylko da. Na rosliny "w przestrzeni "popatrzę u Ciebie dobrze? O roślinach wiem dużo i jestem dociekliwa w sprawie uprawy ponieważ zawsze mnie to interesowało. Jeszcze w latach 90-tych miałam duży ogród.
Pozdrawiam Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję w imieniu męża i swoim.
Dorfi myślę, że korzeni nie gryzą ale mogą hmm jak to napisać... spulchnić ziemie. W tym negatywnym znaczeniu . Bo wiesz jak one unoszą ziemie. Korzenie mogły podeschnąć czy coś podobnego.
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Mrówki nie jedzą korzeni. Budują korytarze pod ziemią i co najwyżej doprowadzają do nadmiernego przesuszania podłoża, ale korzeniami chyba raczej się nie żywią. Moja budleja też pierwszą zimę przezimowała, a kolejnej już nie ;:145 Tzn puściła od korzenia, ale to co wyszło zostało skoszone przez przymrozki. I nie mam już budlei.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”