Mój ogród- moja oaza spokoju
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
A ja latem, w te największe upały, pracuję tylko świtem lub późnym wieczorem - wypryskana mieszanką olejków eterycznych (mięta+eukaliptus). W ciągu dnia siedzę pod orzechem i patrzę na mój ogródek. Jak coś wypatrzę co mi się nie podoba to wypadam, interweniuję i szybko wracam pod orzeszek 

- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haha, ja tak też mam, tylko, że z opalaniem. Obiecuję sobie - dziś opalę nóżki, aby były ładne do spódniczkivimen pisze:Jak coś wypatrzę co mi się nie podoba to wypadam, interweniuję i szybko wracam pod orzeszek

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
To ja się przyłączam do grona tych co zdecydowanie wolą popracować niż poleżakować.
Nawet nie mam czegoś takiego jak leżaczek, czy hamaczek.
Nawet nie mam czegoś takiego jak leżaczek, czy hamaczek.
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Ciekawy temat się rozwinął 
A ja na zaczepki, że w niedzielę nie wypada pracować w ogrodzie odpowiadam, że u mnie jest niedziela jak pada deszcz
Sąsiedzi początkowo krzywym okiem patrzyli na moje niedzielne zaangażowanie a teraz widzę, że coraz więcej sąsiadów w NIEDZIELĘ na ogródku ;)

A ja na zaczepki, że w niedzielę nie wypada pracować w ogrodzie odpowiadam, że u mnie jest niedziela jak pada deszcz

Sąsiedzi początkowo krzywym okiem patrzyli na moje niedzielne zaangażowanie a teraz widzę, że coraz więcej sąsiadów w NIEDZIELĘ na ogródku ;)
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale się nie dziwię - tyle miejscaAnuleczka pisze:Moje chciejstwo na rośliny w ogrodzie nie ma końca.

Będzie co robić

Ja jak pada malutki deszcz to zostaje pod orzeszkiem. Jak pada większy to żałuję, że mam taki malutki tarasik i póki się da, nie ruszam się z niego. Kocham ten zapach powietrza w czasie letniego deszczu 

-
- Od: 13 gru 2009, o 15:40
A ja czekam aż przestanie i słoneczko mnie osuszy !

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Kochani deszczyk u mnie dzisiaj padał cały dzień i 7 stopni na plusie no pięknie jak tak dalej będzie to buchnie kwieciem ani się nie obejrzymy. 

- Anuleczka
- 500p
A dzisiaj słoneczko
przebija się przez chmurki i 8 stopni na plusie jest. Ale coś słyszałam że od 6 marca śnieg ma być. Chyba oszaleję. 

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu u ciebie chociaż słoneczko przebija a u mnie po chmurno mogło by chociaż popadać. Jeśli śnieg spadnie to na pewno przy tej temperaturze zaraz stopnieje. Bardziej narażone na chłód są Suwałki i w górach. Chociaż dziś tak jest pokręcone ,że nie wiadomo co za dwa dni będzie.
- Anuleczka
- 500p
No dokładnie Przemku oby tylko mróz nie wrócił. 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Mnie tak na ogródek ciągnie, że poważnie zastanawiam się nad oświetleniem w ogrodzie, bo mi za szybko ciemno się robi! ( w sumie to latem ten zmierzch po 22 też za wcześnie...) 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu,
u nas też taka pogoda. Weekend ma być ciepły, a na następny zapowiadają mróz nawet do -8
O nasze biedne powojniczki...
u nas też taka pogoda. Weekend ma być ciepły, a na następny zapowiadają mróz nawet do -8

O nasze biedne powojniczki...

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, nie ma co wierzyć takim prognozom. W poniedziałek zapowiadali śnieg i mróz na dzisiaj. Realia: +5 C i nawet coś jakby się przejaśniało
najbardziej wiarygodne są prognozy z dnia na dzień na meteo.pl. tam wpisujesz nazwę miejscowości i masz prognozę podaną z lokalnej stacji meteorologicznej 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dziewczyny ależ dyskusja o niedzielnych zakusach. Hah! Ja też mam takowe. Przecie dbając o roślinność, też wielbimy Boga w ten sposób. Czyż nie? Myślę, że Stwórca na bank nie ma nam za złe takowych działań i do piekła za to nie pójdziemy... gorzej z oszukiwaniem Emów o przychodzących paczkach...