Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Witaj Krysiu,cudownie masz w swoim ogrodzie ,piwonie i róże pokazowe jak ja to lubię ,a różą Hot Chocolate jestem zachwycona i musi być w moim ogrodzie ,a tyle się nad nią zastanawiałam ,ale ktoś napisał ,że słaba i chora ,a u Ciebie mocna i zdrowa ,po prostu cudna ,już nie mam wątpliwości,ogród masz tak piękny ,że nawracam tam i z powrotem,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moja czekoladowa panienka dopiero się ukorzenia, wiec czekam na jej cudne kwiaty .Achhhh żeby moja już miała, chociaż pąka.Cudne widoki jednak większa przestrzeń to jest to nie to co u mnie na małym kawałku tłoczno.Gardenka buduje teraz u mnie ładny krzaczek ale to dopiero wiosenny zakup. Krysiu cudny widoczek z okna ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu,róże masz cuuuudowne ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit W nocy mocno popadało i ochłodziło się, niektóre róże już kończą swój pierwszy pokaz, trzeba poobcinać przekwitłe kwiatostany, inne każą jeszcze czekać na siebie, a ja tak jestem ciekawa ;:65 Hansestadt Rostock i Capri. Z nowości jestem zachwycona kwiatem Boscobel ;:167 wczorajsz burza z deszczem i wiatrami nie potargała go, trzyma się dzielnie, choć zwiesił trochę kwiat w dół.wypuszcza nowe pączusie widać,że wigorna róża.

Obrazek

Dorotko ;:196 sama jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, po przejściach szarańczy typu bruzdownica, kwieciak i mszyca to naprawdę ładne kwitnienia. Pozdrawiam ;:3

Eden Rose

Obrazek

Jadziu ;:196 Ty masz bardzo zielone rączki i na pewno Chocotata z patyczka Ci zakwitnie ;:108 na jesieni i wiosną czeka mnie dużo pracy, bo już tłoczno się robi na rabatkach, niektóre byliny bardzo szybko się rozrastają i wchodzą na róże, ładnie się komponują, ale róże wolą przestrzeń koło siebie, mam dwie Gardenki, sadzonki jesienne. Pozdrawiam :wit

Obrazek

Martusiu Dziękuję bardzo, ale do Twojego ogrodu mi jeszcze ho ho, Chocolatkę polecam, dostałam ładną sadzonkę, sadziłam jesienią, dosadziłam do niej kocimiętkę, ale ona jeszcze malutka w przyszłym roku myślę,że będzie ładna kompozycja. Piwoniowy okres minął, dobrze ze są zdjęcia :) Pozdrawiam, życzę miłego wypoczynku ;:196

Obrazek

Soniu ;:196 To Chipendale, daje piękny pokaz, zmienność kwiatów jest urocza ;:167 to fakt,że róży trzeba dać czas, w tamtym roku mnie tak nie zachwycała. Lavender ice z dzwonkiem to przypadkowe zestawienie, a tak fajne wyszło. Każdy z nas ma inne piękne zestawienia. Pozdrawiam ;:196 Cubana to też zmienna panienka pokazała już Soniu u Ciebie swoje piękno?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin

Obrazek

Nowy nabytek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nieustannie zachwycająca Stephania ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Witaj Krysiu - jestem u Ciebie pierwszy raz i zaraz dodaję Cię do wątku ulubionych. Masz umiejętność robienia cudownych zdjęć, posiadasz liczną kolekcję obficie kwitnących róż , aż czuć tu ich zapach. Wiele z nich poznaję, inne nie, żałuję tylko, że nie wszystkie są podpisane. Będę śledzić Twoją ogrodniczą relację z prawdziwą przyjemnością.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ostatnio i ja zachwycam się piękną Stefanią czyżby gusta mi się zmieniały ???? :;230 Anioł z ostróżką też super para lubię kontrastowe duety, a nawet tercety czy kwartety.Cubana równie piekna
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Krysiu. Pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie, ale tak bardzo mi się podoba, że ostanę na dłużej. Mam nadzieję, ze będziesz pokazywać dużo zdjęć z ogrodu, bo naprawdę masz się czym chwalić.
Piękne piwonie, byliny, powojniki i oczywiście róże - czyli wszystko to co i ja bardzo lubię :D
Stefcię mam, ale gdybym nie miała, to po Twoim zachwalaniu i zdjęciach była by koniecznie do kupienia. Też bardzo piękna róża. Lubię takie właśnie z tego typu z ciemniejszym środeczkiem i jasnym brzegiem ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oprócz pięknych róż zwrociłam uwagę na tawułki, którymi ostatnio bardzo się interesuję. Ja jednak sadzę je w cieniu jako wypełniacze miejsc, w których nic innego nie chce kwitnąć. Natomiast tutaj widzę, że rosną razem z różąmi w pełnym słońcu. I muszę powiedzieć, że właśnie w słońcu wyglądają o wiele lepiej. Czy masz je Krysiu na tzw. patelni, czy w lekkim półcieniu?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit cieszę się, że mnie odwiedzacie ;:168

Wandziu u mnie jest patelnia, duże drzewa musieliśmy wyciąć, gdy zaczynaliśmy budować dom, sąsiedzi też powycinali drzewa przygraniczne, tawułki bardzo dobrze rosną w słońcu tylko muszą mieć wilgotno, wiosna była obfita w deszcze i porozrastały się ładnie,niestety nie znam nazw :oops: gdy Ci się jakaś spodoba to daj znać, jesienią mogę się podzielić ;:108 jeszcze nie kwitnie lawendowa Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Wiolu dziękuję za odwiedzinki i komplementy ;:196 , bez tych pięknych piwonii, róż, powojników i bylinek już bym nie umiała żyć, ostatnio miałam takiego stresa w pracy, poszłam do ogrodu i wyciszyłam się od razu,to takie ukojenie duszy, uwielbiam tam przebywać,
pewnie na jesieni dokupię parę różyczek i powstanie nowa rabatka, już mam myślenicę co zamówić. Pozdrawiam ;:3

BOSCOBEL ;:167
Obrazek

Jadziu gusta się zmieniają i trzeba się z tego cieszyć :;230 Stefcia w tym roku bardzo fotogeniczna, bardzo się cieszę,że ją posiadam,
przekwita, ale już nowe pączuszki widać :heja Pozdrawiam ;:196

CARAMELLA
Obrazek

Obrazek

Witaj Ewciu cieszę się ,że trafiłaś do mnie, takim sposobem i ja się u Ciebie pojawię i pooglądam Twoje śliczności :)
Dziękuję za pochwalenie zdjęć, chyba nie zdawałam sobie sprawy,że tak dobrze wychodzą- jest mi bardzo miło.
Oczywiście poprawię się zaraz :oops: i będę podpisywać róże które znam. zakochałam się w nich i powiększam co rok swoją kolekcję. Zapraszam bardzo serdecznie na fotorelację. Pozdrawiam ;:196

GRAHAM THOMAS
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ELFFE

Obrazek

CHIPENDALE- bardzo długo utrzymuje kwiaty, cudowna róża ;:167

Obrazek

HOT CHOCOLATE

Obrazek

WESTERLAND

Obrazek

ARTEMIS

Obrazek

ACROPOLIS

Obrazek

;:65 CAPRI-wczoraj

Obrazek

dzisiaj

Obrazek

DORTHMUND

Obrazek

SCHLOSS EUTIN

Obrazek

Obrazek

JALITAH ;:167 -starszy krzaczek
Obrazek

sadzonka jesienna

Obrazek

LILIOWCE

Obrazek

widoczlki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NOVALIS

Obrazek :wit :wit
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Krysiu :wit ale u Ciebie ładnie ;:oj ;:180 Piękne są Twoje róże, w różnych kolorach i takie zadbane ;:138 Ja dopiero zaczynam przygodę z różami i coś mi nie wychodzi ;:174 mimo,że pryskałam środkiem od różnych chorób, nawożę, mszyce zdejmuję
nawet ręcznie to liście mam w dziurkach. No na szczęście zaczynają kwitnąć. I cieszę się każdym kwiatkiem :tan Wiem,że przede mną długa droga aby osiągnąć takie wyniki jak u Ciebie.Dlatego jestem pełna podziwu dla Twojej tak dużej kolekcji róż i szacunku dla Twojej pracy przy nich i osiągniętych efektów wizualnych ;:180 ;:303 ;:167
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudne róże wszystkie,ale Capri za mną chodzi :uszy Skąd różyczka?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit

Parę pochmurnych i deszczowych dni za nami, teraz lato nas rozpieszcza, jest piękna,słoneczna pogoda.
Dzisiaj i wczoraj pracuję w ogrodzie, dobrze się wyrywa chwasty, bo ziemia namoczona :)
Niektóre róże niestety złapały plamistość ;:222 więc obrywam zarażone liście.

Aniu ;:196 Capri mam od pani Ewy, http://rozarium.shoparena.pl Pozdrawiam ;:3

CAPRI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Bożenko ;:196 złapała mnie różyczkomania, dlatego tyle tych królewien, a skoro człowiek się zdecydował na nie to i trzeba dbać, chociaż nie jest to trudne, codzienny obchód pozwala na szybkie działania jakby jakiś szkodnik chciał zaszkodzić, ale są to podstępne gadziny :evil: i nie zawsze się w porę uda je dojrzeć, podejrzewam,że u Ciebie to jakieś gąsienniczki małe zjadają listki, ja też takie ściągam i to często, tak jak pisałam trzeba robić obchody ciągle. Kwiaty którymi nas róże obdarzają niezmiernie cieszą, życzę obfitych kwitnień, pozdrawiam ;:3

BOSCOBEL ;:167 piękny kwiat, jestem zauroczona ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JEŻÓWKI

Obrazek

Obrazek

SOUL ;:167 niestety deszcze zniszczyły niektóre kwiaty, które w pąku zgniły ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorem wstawię kolejne zdjęcia, teraz idę jeszcze cieszyć się ogrodem :wit :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze trochę zdjęć ;:113

POMPONELLA

Obrazek

FORTUNA

Obrazek

Obrazek

MARIA THERESIA

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CASANOWA ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

LILIOWCE

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jedyna lilia u mnie :)

Obrazek

HANSESAADT ROSTOCK

Obrazek

CARAMELLA ;:167

Obrazek

Obrazek

drobnokwiatowa NN

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SCHLOSS EUTIN

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

WESTERLAND-ten zapach ;:167

Obrazek ;:1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Krysiu,róże cudo,moje częste ulewy zniszczyły,czekam na drugie kwitnienie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu u Ciebie ulewy niszczą róże a u mnie susza nie pozwala im na porządne kwitnienie .Jednak podlewanie nie na wiele się zda przydałby się porządny deszcz, lecz nie ulewa.Jednak wszystko u Ciebie ładnie kwitnie nic tylko podziwiać nawet leżaczek masz wyciągnięty, wiec nie jest tak źle z deszczami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”