Mój mały kawałek raju
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Witaj Krysiu,cudownie masz w swoim ogrodzie ,piwonie i róże pokazowe jak ja to lubię ,a różą Hot Chocolate jestem zachwycona i musi być w moim ogrodzie ,a tyle się nad nią zastanawiałam ,ale ktoś napisał ,że słaba i chora ,a u Ciebie mocna i zdrowa ,po prostu cudna ,już nie mam wątpliwości,ogród masz tak piękny ,że nawracam tam i z powrotem,pozdrawiam i buziaczki 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moja czekoladowa panienka dopiero się ukorzenia, wiec czekam na jej cudne kwiaty .Achhhh żeby moja już miała, chociaż pąka.Cudne widoki jednak większa przestrzeń to jest to nie to co u mnie na małym kawałku tłoczno.Gardenka buduje teraz u mnie ładny krzaczek ale to dopiero wiosenny zakup. Krysiu cudny widoczek z okna 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu,róże masz cuuuudowne 

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Dorotko

Eden Rose

Jadziu

Martusiu Dziękuję bardzo, ale do Twojego ogrodu mi jeszcze ho ho, Chocolatkę polecam, dostałam ładną sadzonkę, sadziłam jesienią, dosadziłam do niej kocimiętkę, ale ona jeszcze malutka w przyszłym roku myślę,że będzie ładna kompozycja. Piwoniowy okres minął, dobrze ze są zdjęcia

Soniu

Chopin

Nowy nabytek

Nieustannie zachwycająca Stephania

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Witaj Krysiu - jestem u Ciebie pierwszy raz i zaraz dodaję Cię do wątku ulubionych. Masz umiejętność robienia cudownych zdjęć, posiadasz liczną kolekcję obficie kwitnących róż , aż czuć tu ich zapach. Wiele z nich poznaję, inne nie, żałuję tylko, że nie wszystkie są podpisane. Będę śledzić Twoją ogrodniczą relację z prawdziwą przyjemnością.
- JAKUCH
Krysiu ostatnio i ja zachwycam się piękną Stefanią czyżby gusta mi się zmieniały ????
Anioł z ostróżką też super para lubię kontrastowe duety, a nawet tercety czy kwartety.Cubana równie piekna

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Krysiu. Pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie, ale tak bardzo mi się podoba, że ostanę na dłużej. Mam nadzieję, ze będziesz pokazywać dużo zdjęć z ogrodu, bo naprawdę masz się czym chwalić.
Piękne piwonie, byliny, powojniki i oczywiście róże - czyli wszystko to co i ja bardzo lubię
Stefcię mam, ale gdybym nie miała, to po Twoim zachwalaniu i zdjęciach była by koniecznie do kupienia. Też bardzo piękna róża. Lubię takie właśnie z tego typu z ciemniejszym środeczkiem i jasnym brzegiem
Piękne piwonie, byliny, powojniki i oczywiście róże - czyli wszystko to co i ja bardzo lubię

Stefcię mam, ale gdybym nie miała, to po Twoim zachwalaniu i zdjęciach była by koniecznie do kupienia. Też bardzo piękna róża. Lubię takie właśnie z tego typu z ciemniejszym środeczkiem i jasnym brzegiem

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Oprócz pięknych róż zwrociłam uwagę na tawułki, którymi ostatnio bardzo się interesuję. Ja jednak sadzę je w cieniu jako wypełniacze miejsc, w których nic innego nie chce kwitnąć. Natomiast tutaj widzę, że rosną razem z różąmi w pełnym słońcu. I muszę powiedzieć, że właśnie w słońcu wyglądają o wiele lepiej. Czy masz je Krysiu na tzw. patelni, czy w lekkim półcieniu?
- Krychna
Witajcie Kochani
cieszę się, że mnie odwiedzacie
Wandziu u mnie jest patelnia, duże drzewa musieliśmy wyciąć, gdy zaczynaliśmy budować dom, sąsiedzi też powycinali drzewa przygraniczne, tawułki bardzo dobrze rosną w słońcu tylko muszą mieć wilgotno, wiosna była obfita w deszcze i porozrastały się ładnie,niestety nie znam nazw
gdy Ci się jakaś spodoba to daj znać, jesienią mogę się podzielić
jeszcze nie kwitnie lawendowa Pozdrawiam

Witaj Wiolu dziękuję za odwiedzinki i komplementy
, bez tych pięknych piwonii, róż, powojników i bylinek już bym nie umiała żyć, ostatnio miałam takiego stresa w pracy, poszłam do ogrodu i wyciszyłam się od razu,to takie ukojenie duszy, uwielbiam tam przebywać,
pewnie na jesieni dokupię parę różyczek i powstanie nowa rabatka, już mam myślenicę co zamówić. Pozdrawiam
BOSCOBEL

Jadziu gusta się zmieniają i trzeba się z tego cieszyć
Stefcia w tym roku bardzo fotogeniczna, bardzo się cieszę,że ją posiadam,
przekwita, ale już nowe pączuszki widać
Pozdrawiam
CARAMELLA

Witaj Ewciu cieszę się ,że trafiłaś do mnie, takim sposobem i ja się u Ciebie pojawię i pooglądam Twoje śliczności
Dziękuję za pochwalenie zdjęć, chyba nie zdawałam sobie sprawy,że tak dobrze wychodzą- jest mi bardzo miło.
Oczywiście poprawię się zaraz
i będę podpisywać róże które znam. zakochałam się w nich i powiększam co rok swoją kolekcję. Zapraszam bardzo serdecznie na fotorelację. Pozdrawiam
GRAHAM THOMAS

ELFFE

CHIPENDALE- bardzo długo utrzymuje kwiaty, cudowna róża

HOT CHOCOLATE

WESTERLAND

ARTEMIS

ACROPOLIS

CAPRI-wczoraj

dzisiaj

DORTHMUND

SCHLOSS EUTIN

JALITAH
-starszy krzaczek

sadzonka jesienna

LILIOWCE

widoczlki

NOVALIS

Wandziu u mnie jest patelnia, duże drzewa musieliśmy wyciąć, gdy zaczynaliśmy budować dom, sąsiedzi też powycinali drzewa przygraniczne, tawułki bardzo dobrze rosną w słońcu tylko muszą mieć wilgotno, wiosna była obfita w deszcze i porozrastały się ładnie,niestety nie znam nazw

Witaj Wiolu dziękuję za odwiedzinki i komplementy

pewnie na jesieni dokupię parę różyczek i powstanie nowa rabatka, już mam myślenicę co zamówić. Pozdrawiam

BOSCOBEL

Jadziu gusta się zmieniają i trzeba się z tego cieszyć

przekwita, ale już nowe pączuszki widać

CARAMELLA

Witaj Ewciu cieszę się ,że trafiłaś do mnie, takim sposobem i ja się u Ciebie pojawię i pooglądam Twoje śliczności

Dziękuję za pochwalenie zdjęć, chyba nie zdawałam sobie sprawy,że tak dobrze wychodzą- jest mi bardzo miło.
Oczywiście poprawię się zaraz

GRAHAM THOMAS

ELFFE

CHIPENDALE- bardzo długo utrzymuje kwiaty, cudowna róża

HOT CHOCOLATE

WESTERLAND

ARTEMIS

ACROPOLIS

dzisiaj

DORTHMUND

SCHLOSS EUTIN

JALITAH

sadzonka jesienna

LILIOWCE

widoczlki

NOVALIS

-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 gru 2011, o 21:58
Witaj Krysiu
ale u Ciebie ładnie
Piękne są Twoje róże, w różnych kolorach i takie zadbane
Ja dopiero zaczynam przygodę z różami i coś mi nie wychodzi
mimo,że pryskałam środkiem od różnych chorób, nawożę, mszyce zdejmuję
nawet ręcznie to liście mam w dziurkach. No na szczęście zaczynają kwitnąć. I cieszę się każdym kwiatkiem
Wiem,że przede mną długa droga aby osiągnąć takie wyniki jak u Ciebie.Dlatego jestem pełna podziwu dla Twojej tak dużej kolekcji róż i szacunku dla Twojej pracy przy nich i osiągniętych efektów wizualnych
pozdrawiam Bożena

nawet ręcznie to liście mam w dziurkach. No na szczęście zaczynają kwitnąć. I cieszę się każdym kwiatkiem

pozdrawiam Bożena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cudne róże wszystkie,ale Capri za mną chodzi
Skąd różyczka?

- Krychna
Witajcie Kochani
Parę pochmurnych i deszczowych dni za nami, teraz lato nas rozpieszcza, jest piękna,słoneczna pogoda.
Dzisiaj i wczoraj pracuję w ogrodzie, dobrze się wyrywa chwasty, bo ziemia namoczona
Niektóre róże niestety złapały plamistość
więc obrywam zarażone liście.
Aniu
Capri mam od pani Ewy, http://rozarium.shoparena.pl Pozdrawiam
CAPRI

Witaj Bożenko
złapała mnie różyczkomania, dlatego tyle tych królewien, a skoro człowiek się zdecydował na nie to i trzeba dbać, chociaż nie jest to trudne, codzienny obchód pozwala na szybkie działania jakby jakiś szkodnik chciał zaszkodzić, ale są to podstępne gadziny
i nie zawsze się w porę uda je dojrzeć, podejrzewam,że u Ciebie to jakieś gąsienniczki małe zjadają listki, ja też takie ściągam i to często, tak jak pisałam trzeba robić obchody ciągle. Kwiaty którymi nas róże obdarzają niezmiernie cieszą, życzę obfitych kwitnień, pozdrawiam
BOSCOBEL
piękny kwiat, jestem zauroczona

JEŻÓWKI

SOUL
niestety deszcze zniszczyły niektóre kwiaty, które w pąku zgniły

Wieczorem wstawię kolejne zdjęcia, teraz idę jeszcze cieszyć się ogrodem

Parę pochmurnych i deszczowych dni za nami, teraz lato nas rozpieszcza, jest piękna,słoneczna pogoda.
Dzisiaj i wczoraj pracuję w ogrodzie, dobrze się wyrywa chwasty, bo ziemia namoczona

Niektóre róże niestety złapały plamistość

Aniu

CAPRI

Witaj Bożenko

BOSCOBEL

JEŻÓWKI

SOUL

Wieczorem wstawię kolejne zdjęcia, teraz idę jeszcze cieszyć się ogrodem

- Krychna
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Krysiu,róże cudo,moje częste ulewy zniszczyły,czekam na drugie kwitnienie
- JAKUCH
Krysiu u Ciebie ulewy niszczą róże a u mnie susza nie pozwala im na porządne kwitnienie .Jednak podlewanie nie na wiele się zda przydałby się porządny deszcz, lecz nie ulewa.Jednak wszystko u Ciebie ładnie kwitnie nic tylko podziwiać nawet leżaczek masz wyciągnięty, wiec nie jest tak źle z deszczami.