Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
Roślinki wyglądają doskonale. I dużo ich! 

- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
Lucy ja tam bym się cieszył co one tak tylko wszeż a nie wyciągają się
sztrasznie fajne grubasiątka...
a choinka udaje arabicum... taka smukła
Gospodarstwo rewelacja
, szczególnie teraz o zachodzie
, bardzo fajne zdjęcie.

a choinka udaje arabicum... taka smukła

Gospodarstwo rewelacja

Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne grubaski...aż miło popatrzeć 

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z kaktusami nie ma reguły , czasami przetrzymają przymrozek jakby go nie było , a czasami reagują od razuI lofoforki jakies sflaczałe mocno. Nie wiem, czy to dlatego, że już daaawno nie podlewane, czy zmarzły może.Ale w sumie stoją w inspekcie, więc przymrozek nie powinien był wyrządzić im krzywdy...
haworcje i adenia bardzo ładne

- raflezja
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Adenia są super!
A kwitły Ci jakieś w tym roku? U mnie bida kwiatowa jeśli chodzi o te grupę
A kwitły Ci jakieś w tym roku? U mnie bida kwiatowa jeśli chodzi o te grupę

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- jak na uprawę parapetową, bardzo ładnie krzewią się Twoje Adenium, już chwaliłem Twoje rośliny w wątku o Adenium. Na kwiaty doczekasz się, nawet nie zauważysz jak szybko mija czas iTo skoro już dzisiaj nadrabiam zaległości, to jeszcze o adenium![]()

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
No normalnie masz zielone ręce! U mnie takie małe odrosty haworcji rosną w ślimaczym tempie...niektóre stoją nawet po 1.5 roku, a u Ciebie przyrosty ślepy by zauważył! Czy ty je trzymałaś w inspekcie???
9-tka ma cudną skórkę!
9-tka ma cudną skórkę!
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Odkopałem teraz moje medio to one nie miały tak imponującego korzenia jakie dostałaś na wiosnę. Spodziewaj się więc za rok mnóstwa kwiatów. No i jak moje fanty się mają?
U mnie obie rebutie rosną jedna już imponująca.....
U mnie obie rebutie rosną jedna już imponująca.....
Najbardziej u Ciebie interesują mnie adenia, fajne masz grubaski. A jak się czuje w hydro ta, co "znędzniała"?
Basia
Basia
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Dziękuję wszystkim serdecznie za tak liczne odwiedziny!
Jeżeli chodzi o adenia, to mam ich aktualnie 11 albo 12, było więcej, ale albo padły, albo poszły do ludzi.
Wszystkie oprócz jednego są mojego własnego wysiewu, najstarsze z listopada 2012. Rosną sobie w spokojnym tempie, bo ich specjalnie nie popędzam, jeszcze nie kwitły. Ale - bazując na doświadczeniach innych, w szczególności Mieczysława
- spodziewam się kwiatów w czwartym roku uprawy, a więc może już wiosną...
Nie wiem, jak się zachowają te, które załapały jakąś chorobę u podstawy i musiałam obcinać i ukorzeniać. Rosną ładnie, ale być może opóźni to ich kwitnienie. Zobaczymy.
To, które włożyłam do hydroponiki, miało korzeń kompletnie do wyrzucenia, samo też było do wyrzucenia zresztą. Nie wiem, czy mam fotkę z tego momentu, na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Na oko takie sobie, ale wypuszcza nowe listki (wszystkie widoczne na zdjęciu są nowe, roślinka była zupełnie łysa), więc kto wie, kto wie
Przy okazji podpowiadam, że do wkładu do hydroponiki 5/5 dostępnego na all. świetnie pasują zatyczki od bitej śmietany w sprayu
Beatka - wszystkie adenia w tym roku stały jakiś czas na balkonie, ale w akwarium, ale jak doszło do tych strasznych upałów, to zabrałam je za szybę.
Kamil - wszystko żyje
Oprócz tego ukorzenionego grubosza, o którym zapomniałam w kątku i zesechł na amen.
Ale te mikro subdenudaty się trzymają
Trochę aktualności -Ceropegia nadal się produkuje:

Nowości są takie, że jakieś gwiazdeczki się chcą szykować (prawdopodobnie pirantus, ale dokładnie nie wiem, bo to luźne odłamki w zbiorowej doniczce, gdzie ląduje wszystko, co odpadnie i może się ukorzeni)
I dwie doniczki z Orbea variegata postanowiły się okwiecić
A na koniec horror - tak wygląda jeden z gruboszy z wybiegu, po niespodziewanym mrozie, który przeszedł u nas w zeszłym tygodniu dwie noce z rzędu

Jeżeli chodzi o adenia, to mam ich aktualnie 11 albo 12, było więcej, ale albo padły, albo poszły do ludzi.
Wszystkie oprócz jednego są mojego własnego wysiewu, najstarsze z listopada 2012. Rosną sobie w spokojnym tempie, bo ich specjalnie nie popędzam, jeszcze nie kwitły. Ale - bazując na doświadczeniach innych, w szczególności Mieczysława

Nie wiem, jak się zachowają te, które załapały jakąś chorobę u podstawy i musiałam obcinać i ukorzeniać. Rosną ładnie, ale być może opóźni to ich kwitnienie. Zobaczymy.
To, które włożyłam do hydroponiki, miało korzeń kompletnie do wyrzucenia, samo też było do wyrzucenia zresztą. Nie wiem, czy mam fotkę z tego momentu, na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Na oko takie sobie, ale wypuszcza nowe listki (wszystkie widoczne na zdjęciu są nowe, roślinka była zupełnie łysa), więc kto wie, kto wie
Przy okazji podpowiadam, że do wkładu do hydroponiki 5/5 dostępnego na all. świetnie pasują zatyczki od bitej śmietany w sprayu

Beatka - wszystkie adenia w tym roku stały jakiś czas na balkonie, ale w akwarium, ale jak doszło do tych strasznych upałów, to zabrałam je za szybę.
Kamil - wszystko żyje

Oprócz tego ukorzenionego grubosza, o którym zapomniałam w kątku i zesechł na amen.
Ale te mikro subdenudaty się trzymają

Trochę aktualności -Ceropegia nadal się produkuje:

Nowości są takie, że jakieś gwiazdeczki się chcą szykować (prawdopodobnie pirantus, ale dokładnie nie wiem, bo to luźne odłamki w zbiorowej doniczce, gdzie ląduje wszystko, co odpadnie i może się ukorzeni)
I dwie doniczki z Orbea variegata postanowiły się okwiecić

A na koniec horror - tak wygląda jeden z gruboszy z wybiegu, po niespodziewanym mrozie, który przeszedł u nas w zeszłym tygodniu dwie noce z rzędu

- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Skoro adenium które było do wyrzucenia odratowałać to i grubosz Ci odżyje...tak myślę
a zdjęcie to taka przestroga 

Adenia bombowe, tylko pozazdrościć 

- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Na gruboszu chyba uszkodzenia częściowe , nie zginęła cała roslina to pół biedy.
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Subdendaty są nadal takie małe? Miały wystarczająco dużo czasu aby nabrać masy. Ja obecnie pozbywam się kolejnej partii echinopsisów.....to są dopiero chwasty
- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Pozwoliłem sobie wstąpić na chwilkę, a przeszedłem przez wszystkie strony.Super profil,świetnie zredagowany,fajne zdjęcia z ciekawymi odmianami.Pozwolę sobie zaglądać częściej.