Na Polnej... comeback...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na Polnej... comeback...

Post »

No właśnie, psizęby już same w sobie ładne, ale ich zdjęcia to wręcz fantastyczne. :uszy Ileż to ja się naobracam tym swoim obiektywem, a nigdy mi tak super nie wyjdzie. :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakoś u mnie psi zęby nie chcą się rozrastać. Przesadziłam ostatnio 2 inne miejsce, bo tuja zaczęła zasłaniać, nie zakwitły. Tylko te co zostawiłam kwitną
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jestem niepocieszona... przedwczoraj mróz zmiótł mi moją wielką serduszkę, kilka lilii, Kirengeszomę i sama nie wiem co jeszcze... :(
Najbardziej mi żal serduszki, bo w tym roku wyrosła i zakwitła jak nigdy dotąd, a mam ją już kilkanaście lat...
Nie wiem co będzie z liliami - królewskie, drzewiaste... liście mają zmrożone, ale może będą rosły i zakwitną ?... jak myślicie ?
Wczoraj na działce nie byłam i nie wiem co tam zastanę dzisiaj...

Jolu, a ja napasę oczęta w Twoim wątku... ;:333

Obrazek

Wiolu, Psizęby rosną u mnie dobrze i mam je praktycznie wszędzie... wystarczy że gdzieś zapodzieje się bulwka i rośnie...
Fiołki i owszem, rozsiewają się, ale jakoś daję radę je usuwać... kiedyś miałam ich więcej, potem zupełnie wyrzuciłam, aby po paru latach znowu się pojawiły...
najbardziej wkurzają mnie na trawniku, bo niczym nie można ich wykurzyć, jedynie wydłubać ręcznie...
Czekam... ;:196

Obrazek

Wandziu, a mnie się wydaje że kiedyś lepiej mi wychodziły... teraz już nie to oko a i łapska mi się trzęsą... ;:306 ... dzięki... ;:168

Obrazek

Gosiu, moje Psizęby mają już swoje lata... ale nie ukrywam że rozrastają mi się całkiem dobrze...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabi,u ciebie jak zwykle podgrzewany ogród :;230
Wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie.Wcale nie widać tych mrozów które przeszły...U mnie krzewy obmarzły.
Jak dostojnie przysiadła ta ptaszyna na kamieniu przy oczku. ;:138
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne masz widoki i masę różnorodnych roślin wiosennych ;:333 . Bardzo przykro mi z powodu strat spowodowanych przymrozkami :( . Niestety nie wiem jak zachowują się lilie po czymś takim. Miejmy nadzieję, że będzie mimo wszystko dobrze. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eeee tam.......łapska się trzęsą, fotki jak malowanie wychodzą. ;:333
Moja serduszka nie ucierpiała ani trochę, ale amsonia i hortensja włochata tak.
Poza tym strat nie ma jak na razie, ale myślę, że to już koniec przymrozków.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Gabi szkoda tej serduszki, moja jedna chyba całkiem wypadła po zimie, a druga, biała, już dawno podmarzła i chyba zakwitnie na tzw. pół gwizdka.
Tulipany śliczne, jejku u każdego na forum ładnie kwitną, oglądam i zachwycam się tylko.
Żurawki, nie tylko, takie duże, jak Ty to robisz? :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj zajrzałam w wątek i się przeraziłam... zamiast zdjęcia mojej serduszki było jakieś straszydło... ;:202
Usunęłam zdjęcie i wstawiłam ponownie, ale nic z tego... straszydło nadal było... nie mam pojęcia co to było... widział coś ktoś ???
Wyrzuciłam zupełnie to zdjęcie z hostingu i ponownie dodałam ale boję się tutaj wstawiać żeby znowu straszydło się nie pojawiło...
Myślicie że zwariowałam i mam zwidy ???? ;:306

Madziu, podgrzewany raczej nie, ale bardzo słoneczny... latem czysta patelnia...

Ewelinko, no cóż... musimy się liczyć z jakimiś stratami, ale natura wszystko odrobi...

Grażynko, a jednak się trzęsą, a na dodatek "ściąga" mnie na lewą stronę... ;:219
Chyba zacznę robić zdjęcia na statywie, bo biedak leży nieużywany... a wiesz co się robi z nieużywanymi rzeczami... :wink:

Alutka, szkoda, ale powiązałam ją sznurkiem i tak sobie stoi taka rozczochrana i pogięta... ale kwitnie...
Miałam też białą, ale ta mi w ogóle znikła... na jedno dobrze, bo zbytnio nie lubię białych kwiatów w ogrodzie... no... z wyjątkiem róż, ale te raczej są kremowe...
Tulipany rzeczywiście dały popis w tym roku...
Czytając wpis i Grażynki - Kogry, że ma 500 tulipanów, postanowiłam policzyć moje... naliczyłam... no ile... zgadniesz ?
Sama przeżyłam mocny szok gdy się okazało ile tego jest...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na razie to wszystko bo Was zanudzę tymi tulipanami... ;:306
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Gabi :;230 nie jest źle, ja też (i nie tylko ja pewnie), widziałam to "coś" zamiast serduszki, ale myślałam, że to może taka z lekka ironia wobec zaistniałego zdarzenia ;:306
Tulipany nadal boskie i ile naliczyłaś?? Jestem bardzo ciekawa tej liczby, pewnie też w okolicach kilkaset. To teraz rozpoczęłyście nową zabawę forumową - spis powszechny tulipanów ;) Ja boję się liczyć swoje, bo najgorzej wypadnę....
Szkoda, że nie lubisz białych kwiatów, ja nawet mam specjalnie rabatę dla nich odłożoną. A serduszka biała, to mi nawet lepiej rośnie od różowej, ale to pewnie kwestia miejscówki.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Gabi :wit
Przeczytałam u Grażynki - Kogry Twój wpis, że masz ponad 500 tulipanów... Nie ma na mnie lepszego wabika ;:306 Musiałam zajrzeć, bo bym chyba spać nie mogła :wink: Tulipany masz cudne, mnie jednak powaliły na kolana Twoje rabatki z obwódkami z bukszpanu ;:180 Łał, ależ to cudownie wygląda ;:215 Jak długo hodujesz te obwódki?
Tyle wpisuję na szybko i lecę na początek wątku, coby niczego nie przegapić ;:183
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Gabi tymi błonkówkami mnie zastrzeliłaś ;:oj U mnie nigdy takie owady się nie przyklejały może jedna czy 2 szt lecz nie w takiej ilości .Najwięcej mam skoczków i mączlików, a mam je zawieszone mniej więcej na tej samej wysokości co Ty .Fotki śliczne jak zwykle i nie mów o trzęsących się rękach .mój Psiząb nie zakwitł w tym roku, a kępka coraz mniejsza się robi .Możliwe będę go musiała przesadzić w inne miejsce.Tulipanów masz mnóstwo i same sliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alutka, no to mi ulżyło, bo myślałam że to tylko mnie straszy... ;:306
Ale dziwne to co ?... czasem na tym hostingu wyskakują mi gołe baby... kurcze...chyba zmienię na co innego...

Alu, tak całkiem to nie jest tak że nie mam białych kwiatów... mam, ale bardzo malutko... parę chyba... nawet nie wiem jakie... ;:219
Kiedyś planowałam rabatę biało- niebieską, ale nic z tego nie wyszło...

Witaj Elwi... :wit miło że wpadłaś...
Te obwódki mają chyba 4 lata... przedtem miałam posadzony suchodrzew, ale trzeba było go ciąć kilka razy w sezonie, no i wymarzał zimą... wyrzuciłam go, a w to miejsce posadziłam bukszpany... nie jest to idealne rozwiązanie, bo bukszpany mają płytki system korzeniowy i piją wodę, i żrą pożywienie przeznaczone dla kwiatów... ale wygląda dość ładnie...

Jadziu, no widzisz... żal mi ich było ogromnie, ale cóż mogłam na to poradzić... teraz już się nie przyklejają, tylko skoczki i jakiś malutkie muszki...
Moje Psizęby mają już sporo lat... i pewnie dobrze się już zaaklimatyzowały... przy przerabianiu rabat, zawsze gdzieś się zapodzieje cebulka no i potem sobie rośnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Gabrysiu przepięknie ujęłaś swoje rośliny. Cudne zdjęcia, jestem pod wrażeniem ;:108 . Wiosnę masz różnorodną i kolorową. Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak jak Jadzia ciekawa jestem jak dalej spisują się tablice.
Czy już wszystko w porządku ?
Sprawdzałam kilkakrotnie moje, ale zaledwie dwa pożyteczne owady na nich znalazłam, reszta to same szkodniki. ;:108
Ciekawy masz ten hosting ;:306 a może twój M-ek ma tam coś ukryte ? :;230
Wiesz, im więcej techniki tym większa możliwość "awarii".
Cudne te biało niebieskie brateczki , ciągle do nich wracam.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gabi, ja też kiedyś nie lubiłam zbytnio białego, ale powoli to się zmienia. Zaczęło się od hortensji bukietowych, które przecież na początku białe. Potem inne krzewy i byliny (ostróżki, jeżówki). Nie wyobrażam sobie jednak rabaty typowo białej. Jeżeli już to z drugim kolorem - różowym lub niebieskim ...
Ten floks w rzeczywistości też tak intensywnie wybarwiony ? Jeżeli tak, to cudo ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”