No,wreszcie troszeńkę czasu to szybko odpowiad i zagladam do Was
katharos-Kasiu Bardzo Ci i za pochwały i za dziękuję ; za szczegółowe info o dyptanie.
Nie wiedziam nawet o tym,że nie moża go dotykać w upalne dni.a widzisz,ja bardzo lubię jego zapach i wielokrotnie podchodziałam i poruszałam bardziej całą roślnką,żeby zapach był na moich ręakch,Dobrze,że to nie były te dni upalne,I nigdy się nic nie stało.
Trzeba uważać.Ja małych dzieci nie ma,,A roślnkę zostawię,bo piękna to jest.
Naprtnice,mam 2 kolorki.I rosną i same się wysieją.Jeszcze przydałby mi się inne kolorki..Powojników mam ponad 10 ,czy 11 . Ale jeszcze dalej innych tez mi się chce jeszcze ze 2 chociaż ,ale chyba to na drugi rok zostawię.
szałwia omszona 'Ostfriesland'
Shiz3R-Robercie ;ilonko2715; anym-Aniu Dziękuję za miłe słowa.trytoma jedna mi kwitnie jakaś wyrywna.3 jeszcze w takich szarych kolbach stoją
Normalnie to już pierwsze pod koniec czerwca,nie raz pamiętam na 24 czerwca na Danuty mi kwitły.Ale w tym roku,jak wiecie dużo wcześniej wiele roślin kwitnie
Piwonie jak piwonie,ja mam całkiem zwykłe ale i te cieszą.
Z dyptamem będę uważała.
A na róże już kupiłam Topsin.Dzięki za info,że to grzbek jakiś.Chyba dopiero w poniedziałek popryskam,bo na razie brak czasu i dopiero jutro pojadę na działke .ale jutro za duże święto,żby takie rzeczy robić.
mewa-Ewo
mewa pisze:No i Kaiser trafia na moja listę ;
Jak się zwie ta pięknotka o wielkich liściach?
Peonie piękne jednak u mnie nie chciały kwitnąć
Ewuś o jaką pięknotkę Ci chodzi ??
Zobacz jak to jest,Tyle już mamy roślin i wydaje się,że wwszystko juz mamy,A tak pochodzimy po tych wątakach i zawsze coś sobie upatzrymy nowego ,juz na nową listę zapisujemy i potem kupujemy.Ja eż tak mam
ostróżki od Steasi-Paulinki

ciągle kwitnie Jasnota 'Beacon Silver' z dedykacją dla Steasi-Paulinki
koziorozec-Martuś dziękuję . Liliowce coraz więcej maja pąków,oj to dopiro znowu będzie kolorowo
e-babcia-Jadziu; iwona0042-Iwonko Dziękuję

Orliki moje jeszcze niektóre kwitną.a klka też juz przekwitło
Róże zaczynają kwitnienie.Ale ja muszę je jeszcze opryskać, bo jak się okazało mają grzyba niektóre
Parzydło leśne - Aruncus dioicus -piękna koronkowa robótka
Ignis05-Krysiu Dziękuje za miłe słowa.Hmm,moja działka ,leży obok lasu...Ale cyknę parę zdjątek z góry to może uchwycę okolicę..I dwie strony działki.Bo z dwóch są oka na górze.Oj, z 3 .To na dole z dwóch.

I wówczas pokażę
ASK_anulla-Aniu Dziękuję . Orlików na drugi rok powinno kwitnących być więcej,bo sporo ich na wiosnę wysiałam.
Clematiski to mój ostni bzik,mam juz ponad 10 i jeszcze nie powiedziałam dosyć.Jeszcze mi się inne odmianki podobają
No tak,jak działka nie ogrodzona, to szkoda, u mnie nic nie ginie,ale naprzeciwko mieszka sąsiad już ze 3 lata na stałe.I ma duuuużego psa.

To i u nas i w okolicy nic nie ginie.
ann_30-Aniu; Dziękuję .Tak , ta naprstnica w żurawach wyrosła zadziwiająco dobrze,mocno wysoka.
Tajeczko Naparstnice w tym roku mam takie duże,chyba deszcze im służą.
Tajka pisze:Aniu naparstnice wyjątkowo szaleją w tym roku, takie giganty.
Uwielbiam oglądać nowe zakupy na forum.

Hosta z zielonym liściem, to ta biało kwitnąca, pachnąca?
Twoje jeżówki już prawie kwitną, moje dopiero zaczęły rosnąć, a niektóre zgniły po zimie.
Za bardzo je chyba okryłam iglakami.

O którą hostę pytasz ???
Ja kilka żurawek i jedną jeżówkę spaliłóam nawozem,przdobrzyłam i juz ich nie mam
Tacca-Danusiu Miło mi,że się odezwałaś.Dziękuję za miłe słowa
Ja także kupiłam sobie orlika mtego żółtego.mam nadzieję,że ładnie będzie rósł.U mnie jeszcze orliki się nierozsiewają.tylko tkwią tam gdzie są posadzone.
usa1276-Ulu Cięszę, się ,że June ma się dobrze i zaczyna przyrastać.Zobaczysz będziesz z niej bardzo zadowolona .
Piwoni mam kilka ale zwykłych.A co w naparstnicach jest trującego ???
Helen Dziękuję za miłe słowa. Tak róze zaczynają swój długi spektakl,muszę moje oprysać,bo jakiegoś grzybka podapały
ale dużo paków jest

Naparstnice ,są wielolenie,Można je wysiewać,albo pozwolić wysiewać się samym ,ale to czasami jest w różnych miejscach