Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Aniu w sprawie chryzantem napisałam już u ciebie ;:oj Aniu mimo ,że maluchy psocą i są bardzo absorbujące to patrząc na Kubę z perspektywy matki ,która ma już dorosłe dzieci ....chciałabym zatrzymać czas :wink: Rozpuszczam go strasznie i wymagam dużo mniej samodzielności niż od starszych dzieci kiedy były w jego wieku...no bo to przecież taki słodziak i mój maluszek :oops:
Nawet nie wiesz z jaką uwagą śledzę powstawanie twojej różanki . Mam szczery zamiar całą zimę poświęcić na zgapianiu różanych panienek na forum ,po to żeby wiosną zaprosić kilka do siebie . A na razie miniaturka od Hani
Obrazek
Zdjęcie dzisiejsze :D I jeszcze jeden spóżnialski chowa się w kwiatkach Clary
Obrazek Obrazek
Pewnie powinnam ściąć te pędy ,żeby nie obciążały rośliny przed zimą,ale za miętka jestem :oops:
Paweł kolorki to tylko pojedyncze akcenty w zbrązowiałym już ogrodzie :( Ty tworzysz teraz ramy swojego ogrodu ,ja te ramy dostałam w spadku po poprzednich właścicielach i chociaż nie ze wszystkimi mi po drodze to staram się dostosować swoje upodobania do tego co już mam .Kolejne zimy uczą mnie doceniać piękno iglaków i chociać nie znam się na nich zupełnie to i tu mam kilka ulubionych
Obrazek
Takie dwie sosenki o bardzo długich igłach :D
Obrazek
Dwie piękne całkiem już duże jodły
Obrazek
Srebrne świerki :)
Obrazek
I taki świerk o miękkich szpileczkach ,srebrnych od spodu :D Teraz tylko muszę w okół nich nasadzić swoich zielonych miłości ;:224
Kasia storczyk to sztandarowy prezent moich dzieci :;230 ten był pierwszy ,ale przybywa ich przy każdej okazji,zazwyczaj jest to typowy falek ,no chyba ,że z finansami u nich krucho to dostaję miniaturkę :;230
Kasia jaki listonosz :shock: przyznaj się szybciutko coś tam wymyśliła :shock: A świat byłby dużo ciekawszy ,a już na pewno weselszy gdyby dało się ciebie sklonować ;:oj W sprawie szkodników ogrodowych to od dzieci gorszy jest mąż który chce pomóc a przy tym bardzo się spieszy ;:161 jak patrzę na poczynania Onda to....jestem następna w kolejce do adoptowania go ;:306
Asia ja to normalnie w szoku jestem,że tak mi się udała i to nie tylko chili,to chyba zasługa ciepłego i suchego lata u nas.Miałam nasionka z akcji wymiany nasion tu na forum ,papryk przeróżnych ,wszystkie posadziłam normalnie w gruncie ,bo wiadomo foliak nie z gumy i wszystkie pięknie owocowały :shock:
Obrazek
Krzaczor,który dopiero teraz postanowił zakwitnąć :roll:
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Śliczna różyczka i jeszcze zakwitł liliowiec super nie widać ze to już końcówka października ;:138
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Piękna róża . ;:215 A iglaczki cudne . ;:oj

Kocham iglaki . ;:167
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liliowce, to jak wiesz, moja słabość :oops: . Kiedy widzę Twoje kwiatki, to robi się weselej na duszy :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Żółta róża jest c u d o w n a ;:167 w stopniu odbierającym dech. Uwielbiam takie kwiaty "na bogato", wypełnione płatkami do granic.
Sosny z takimi długimi, gęstymi igłami szukałam, ale kupiłam tylko zwykłą czarną. W parku widziałam takiego iglaka a'la świerk z miękkimi, długimi igłami i też mi zapadł w pamięć.
W razie, gdybyś miała której z tych liliowcowych słabości w nadmiarze, to możemy zrobić z chryzantemkami "mahniom" ;:180 .
Ja w każdym miesiącu mam inną miłość. Dobrze, że w życiu nie jestem tak niestała :lol: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że dawno mnie nie było, a sympatycznie tu jest; jakoś tak ciepło ;:168 .
Masz jeszcze sporo kwiatów i oby, jak najdłużej ;:63 . Co do Twojej "różanki" jestem 'za', będę mieć, gdzie oglądać róże. Ta żółta, faktycznie jest niesamowicie piękna ;:108 .
Liliowiec i u mnie jeden ma pąki, ale obawiam się ,że nie da rady, zobaczymy ;:224 .
Oby zima była krótka, bo nawymyślamy tyle, że nas komornik odwiedzi ;:306 . Może lepiej pozostanę przy floskach, bo i taniej i łatwiej przesadzić :;230 .
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenka oj widac ten październik ,uwierz mi ,że widać :D żeby się dodatkowo nie dołować pokazuję tylko portreciki ,a nie widoki z szerszą perspektywą :roll: Obrazek
np.jeden jedyny kwiatuszek floksa Nicky
Paweł ja na początku swojej bytności na forum szerokim łukiem omijałam ogrody z iglakami :oops: ale nie oszukujmy się w przeciwieństwie do bylin one są piękne przez cały rok i nie wolno tego lekceważyć ,no i będą świetnym tłem dla różyczek :D
Edytko ja mam trzy takie szalone odmiany liliowców ,które postanowiły kwitnąć w październiku :D ale u mnie nie było jeszcze porządnych przymrozków ,zimno i paskudnie tak,ale na plusie ;:333
Aniu jak podliczyłam swoje nasadzenia to wyszło mi 60 odmian liliowców...nn nie liczę :D więc na pewno w sezonie będzie co dzielić :D a jedną odmianę Edge of Your Seat udało mi się nawet kupić od dwóch różnych osób...bo skleroza to rodzona siostra moja :oops:
Aniu z tego co u ciebie widzę to na rozsądek w sprawie róż już chyba za późno ;:306 Ja mam tak jak Iwonka posadzę jedną roślinkę a jak mi takie cudo zakwitnie to zaraz rozglądam się za towarzystwem :;230 Masz rację ...oby krótka była zima ,bo widmo komornika może być baaaardzo realne ;:170
ObrazekTakiego oleandra wariata o pełnych białych kwiatach mam od Bożenki Limonki,kwiatki już co prawda opadły....ale cztery nowe olki już do mnie jadą ;:224
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ja dostałam w ubiegłym roku sporego już oleandra pełnego, ale różowego. Nie zakwitł wcale i zirytował mnie tym :evil: . Pierwsza właścicielka mówiła, że on tak ma - co drugi rok ładny, ale dlaczego?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jednym z pierwszych ogrodów jakie zwiedziłam na forum był ogród Danusi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=3155
Ta ścieżka z donicami kwitnących oleandrów śniła mi się po nocach :D Długo się broniłam ,bo przechowywanie takich roślin przez zimę to nie łatwa sprawa.A teraz prosto z wątku sprzedażowego zawędrowałam do ogrodu Ani
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=69904
I już nie potrafiłam się dłużej opierać ...to jakby się człowiek w inny wymiar przeniósł :shock: Ja dzięki Ani jestem dziś w siódmym niebie,bo właśnie dostałam od niej paczkę ;:oj a w niej oprócz zamówionych oleandrów i skrętników mnóstwo wspaniałości ,sadzoneczek i szczepek i listeczków ....lece sadzić ;:oj
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zszokowałaś mnie tą informacją o ilosci liliowców. A ja się cieszyłam, ża mam 8 odmianowych ;:14 .
No ale Ty jesteś 'panisko na włościach' :uszy . Ja o każdy centymetr trawy walczyć sposobem muszę.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatka ;:oj chyba cię telepatycznie myślami ściągnełam ;:oj Strasznie jestem ciekawa jak ci kwitły siewki od Emila jak masz jakieś fotki to wstaw u mnie,plisss :D Hektarów nie zazdrość bo się na nich nie wyrabiam ,a darcie darni odkładam na do wiosny :oops:
Ku pokrzepieniu serce taki mam widok naprzeciwko przedszkola synka
Obrazek
Bardzo miła pani bibliotekarka ma posadzony w gruncie taki szpaler dwu metrowych ,obsypanych kwiatami datur...no mówię wam wymiata... ;:oj
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale widok, same dorodne okazy po prostu Bajka. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia w realu są o wiele piękniejsze :D i właśnie teraz kwitną jak na wyścigi ;:oj Nowe nabytki posadzone ,a mój kuchenny parapet nawet em zaczyna doceniać :D
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Beatko, gdzieś CIę zagubiłam, bo sama zagubiona byłam. ale już jestem i postaram się być na bieżąco. Ogromu liści do grabienia nie zazdroszczę, bo sama mam i wiem co to jest
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mówisz i masz. Oczywiście nie wszystkie obfociłam i nie zawsze w pełnej krasie ale zaskoczyły mnie pozytywnie. Sadziłąm w maju a w czerwcu/ lipcu już kwitły. ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może znasz ich ojców i matki? Jesienią kupiłam kilka odmianowych już nie mogę się doczekać. :tan
Pozdrawiam. Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”