Ogród Gosi 12
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Niezwykle barwne i urozmaicone te pofalowane rabaty. Bardzo mi się podobają, bardzo.
I te naparstnice... super.
I te naparstnice... super.
Dzięki za info o berberysie Maria..
Wspomniałąś, że w okolicy nie masz szkółki- a Szmit nie jest blisko Ciebie..? Wydawało mi się, że to kierunek w okolicach Płocka..
Ja niby sporo szkółek mam w niedalekiej okolicy- ale albo nie mają tego co bym chciała.. albo musiałabym jeździć do każdej z nich- w każdej coś jest, ale trochę bez sensu objeżdzać wawę i okolice w poszukiwaniu jednego krzaka
Najbardziej zazdroszczę tym, którzy mieszkają niedaleko Kurowskich
Pozdrawiam serdecznie- u nas śnieg prawie się roztopił.. # dzień z rzędu buro za oknem, ale mimo wszystko w serduchu cicha nadzieja na wiosnę wczesną
Wspomniałąś, że w okolicy nie masz szkółki- a Szmit nie jest blisko Ciebie..? Wydawało mi się, że to kierunek w okolicach Płocka..

Ja niby sporo szkółek mam w niedalekiej okolicy- ale albo nie mają tego co bym chciała.. albo musiałabym jeździć do każdej z nich- w każdej coś jest, ale trochę bez sensu objeżdzać wawę i okolice w poszukiwaniu jednego krzaka

Najbardziej zazdroszczę tym, którzy mieszkają niedaleko Kurowskich

Pozdrawiam serdecznie- u nas śnieg prawie się roztopił.. # dzień z rzędu buro za oknem, ale mimo wszystko w serduchu cicha nadzieja na wiosnę wczesną

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu
Trafiłam do Ciebie z wizytą a tu takie piękne widoczki,Ja u Ciebie zostaje na dłużej!

Trafiłam do Ciebie z wizytą a tu takie piękne widoczki,Ja u Ciebie zostaje na dłużej!

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Gosiu! Narzekasz,że powojniki Ci kiepsko rosną, ale chyba przesadzasz, bo na zdjęciach wyglądają bardzo ładnie - np. ten biały na słupku.
Widzę, ze na rabatach wszędzie wyrastają naparstnice - jak ja marzę o takim efekcie..!
Widzę, ze na rabatach wszędzie wyrastają naparstnice - jak ja marzę o takim efekcie..!
Gosiu, dzięki za odpowiedź
Jeśli języczka może rosnąć nad oczkiem wodnym, to bardzo chętnie przygarnę kawałek...
White Leonardo jest cudny
Pokażę u siebie w różanej serii zdjęć, którą szykuję 
Pozdrawiam i cieszy mnie Twój dobry nastrój!

Jeśli języczka może rosnąć nad oczkiem wodnym, to bardzo chętnie przygarnę kawałek...
White Leonardo jest cudny

Pozdrawiam i cieszy mnie Twój dobry nastrój!
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia , jak u Ciebie z pogodą? U mnie wczoraj trawnik miał barwę zieloną i już się cieszyłam że taki pozostanie
ale radość długo nie trwała bo dzisiaj deszcz zamienił się w śnieg i jest biały
ale radość długo nie trwała bo dzisiaj deszcz zamienił się w śnieg i jest biały

- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
..no taaa..popieprzona ta pogoda...kto to widział żeby w lutym śnieg padał ...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewa, myślę, że Eden spokojnie wytrzymał. W zeszłym roku była gorsza zima i na dokładkę dłuższa, a u mnie dał radę.
Paulinko, dziękuję
Tak na ostatnim zdjęciu to naparstnice
Aga, ja miałam Pastellę pierwszy rok. Nie miała burzy kwiatów. Jestem ciekawa jak będzie kwitła w tym roku.
Mam róże,które o wiele lepiej sobie radziły zaraz po posadzeniu.
Monia, nie zauważyłam, żeby były dorodne.
Jak każdy inaczej widzi ogród.
Aga, miło, że zaglądasz. Wiem, że Twoje ulubione rośliny to dzwonki
Edytko, chciałam trochę zmiękczyć rabaty. No i dzięki tym falom udaje mi się co jakis czas uszczknąć trochę trawnika
Jolu, Jacqueline rosła w kąciku za Mary Rose, w lewym rogu działki obok tych wielkich sosen. Jesienią przeniosłam ją na bardziej wyeksponowane miejsce. Uwielbiam tę róże. Nie dosyć, że kwiaty ma niesamowite, pięknie pachnie, to jeszcze jak do tej pory była zdrowa. No kwitła prawie bez przerwy.
Ewo, naparstnice są piękne. Bardzo je lubię.
U mnie na razie padał tylko deszcz, ale to wczoraj. Dzisiaj tylko, jak to Aga mówi, bura szmata.
Monia, Szmita mam 70 km od Płocka. On jest koło Ciechanowa. To jednak dla mnie za daleko,żeby jkechac po jedną roślinkę. Ale co roku jestem tam co najmniej 2 razy do roku. Tylko w zeszłym nie byłam, ale zeszły rok nie był dla mnie zbyt fajny jeśli chodzi o jakiekolwiek wyjazdy.
Bura szmata, ale w miarę ciepło. I z tego co sprawdzałam prognozy do końca marca ma być całkiem miło.
Reniu, miło, że podoba Ci się w moim ogródku
Zapraszam częściej
Iza, powojniki fajnie kwitną pierwszy raz. Potem już nie chcą. Nie wiem, czy tak bardzo się wysilają za pierwszym razem, czy czegoś im brakuje. W tym roku musze je bardziej dokarmić. Może są głodne?
Naparstnic u mnie jest bardzo dużo. Ale faktycznie wygląda to super
Aga, języczka uwielbia oczka, a jeszcze jak jej znajdziesz cienisty zakątek, będzie szczęśliwa.
Czekam na pokaz
Helenko, u mnie na trawniku nadal biało, więc nie widziałabym różnicy. Ale przynajmniej ulice są czarne. Mam nadzieję, że u mnie już to białe nie spadnie.
Józiu, no kto by przypuszczał, że w lutym śnieg będzie padał?
Ale chyba już ostrej zimy nie będzie
Coś dla Agi

Geisha

Iceberg

NN
Pastella
Acropolis

Paulinko, dziękuję

Tak na ostatnim zdjęciu to naparstnice
Aga, ja miałam Pastellę pierwszy rok. Nie miała burzy kwiatów. Jestem ciekawa jak będzie kwitła w tym roku.
Mam róże,które o wiele lepiej sobie radziły zaraz po posadzeniu.
Monia, nie zauważyłam, żeby były dorodne.

Jak każdy inaczej widzi ogród.
Aga, miło, że zaglądasz. Wiem, że Twoje ulubione rośliny to dzwonki

Edytko, chciałam trochę zmiękczyć rabaty. No i dzięki tym falom udaje mi się co jakis czas uszczknąć trochę trawnika

Jolu, Jacqueline rosła w kąciku za Mary Rose, w lewym rogu działki obok tych wielkich sosen. Jesienią przeniosłam ją na bardziej wyeksponowane miejsce. Uwielbiam tę róże. Nie dosyć, że kwiaty ma niesamowite, pięknie pachnie, to jeszcze jak do tej pory była zdrowa. No kwitła prawie bez przerwy.
Ewo, naparstnice są piękne. Bardzo je lubię.
U mnie na razie padał tylko deszcz, ale to wczoraj. Dzisiaj tylko, jak to Aga mówi, bura szmata.
Monia, Szmita mam 70 km od Płocka. On jest koło Ciechanowa. To jednak dla mnie za daleko,żeby jkechac po jedną roślinkę. Ale co roku jestem tam co najmniej 2 razy do roku. Tylko w zeszłym nie byłam, ale zeszły rok nie był dla mnie zbyt fajny jeśli chodzi o jakiekolwiek wyjazdy.
Bura szmata, ale w miarę ciepło. I z tego co sprawdzałam prognozy do końca marca ma być całkiem miło.

Reniu, miło, że podoba Ci się w moim ogródku

Zapraszam częściej
Iza, powojniki fajnie kwitną pierwszy raz. Potem już nie chcą. Nie wiem, czy tak bardzo się wysilają za pierwszym razem, czy czegoś im brakuje. W tym roku musze je bardziej dokarmić. Może są głodne?
Naparstnic u mnie jest bardzo dużo. Ale faktycznie wygląda to super
Aga, języczka uwielbia oczka, a jeszcze jak jej znajdziesz cienisty zakątek, będzie szczęśliwa.
Czekam na pokaz

Helenko, u mnie na trawniku nadal biało, więc nie widziałabym różnicy. Ale przynajmniej ulice są czarne. Mam nadzieję, że u mnie już to białe nie spadnie.
Józiu, no kto by przypuszczał, że w lutym śnieg będzie padał?

Ale chyba już ostrej zimy nie będzie

Coś dla Agi

Geisha

Iceberg

NN

Pastella

Acropolis

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Gosiu, nie wiedziałam, że masz Jacqueline du Pre. Bardzo mi się podoba, ale wykreśliłam ją z listy, bo gdzieś przeczytałam że lubi chorować..... a Ty piszesz, ze jest OK. Hm... mam ją jednak kupić? Hm....
Acropolis, ta róża od dawna, dawna mi się marzy.....może w tym roku się uda....
Acropolis, ta róża od dawna, dawna mi się marzy.....może w tym roku się uda....
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gosiu
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie z wielką przyjemnością
Piękny masz ogród
Pięknie wyglądają rabatki.
Śliczne i piękne różyczki masz
Kamienne schody pięknie wyglądają i pięknie wkomponowały się w ogród.

Piękny masz ogród

Pięknie wyglądają rabatki.

Śliczne i piękne różyczki masz

Kamienne schody pięknie wyglądają i pięknie wkomponowały się w ogród.

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,pięknie ukwiecony ogród.Widzę,ze tez masz sporo naparstnic.Dzisiaj chyba jest ich dzień wspominkowy,bo w wielu wątkach królują.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,Twój ogród jak zwykle przyciąga ,i nigdy się nie nudzi, 

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Wiesz, Gosiu, może powojniki mają na początku nawóz i siłę ze szkółki, a potem faktycznie na naszych słabych ziemiach warto je dopieścić. U siebie obserwuje podobne zjawisko. Poza jednym wyjątkiem - Hagley Hybrid - rośnie trzy lata, pod sosną, nie ma za dużo słońca i kwitnie obficie i coraz lepiej! Może by Ci się spodobał.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
A ja wciąż zachwycam się Twoimi Gosiu naparstnicami..... są cudowne.... tak górują swoją strzelistością nad pozostałymi roślinkami i przyciągają wzrok z daleka