Robinia

Kolkwicja chińska

Dereń cousa

Budleja skrętnolistna (archiwalne - zmarzła

Powojnik

Kasztanowiec

nie martw się - podobno od przybytku głowa nie bolireniusia20 pisze:Basiu to Ja nie bedę wiedziała co wybrać !haahaa...
Coraz piękniejsze okazy pokazujesz!
to chyba też ładnie już kwitnie?szy--- pisze:Ja mam u babci 2-letnią.
mnie zachwyciłi nadal zachwyca kolor jej kwiatówmadusia pisze:Basiu śliczna ta jabłoń ozdobna pierwszy raz widzę taką
szkoda Twojej jabłonki, ale może coś jeszcze odbije. Przypomniałaś mi, że muszę swojej założyć "ochraniaczrochrza pisze:A moją jabłoń ubiegłej zimy podgryzły zające - szkoda drzewka, bo bardzo podobne do Twojego; daliśmy jej jeszcze szansę i zobaczymy co będzie wiosną, może po wszystkich zabiegach ratowniczych znowu zakwitnie
Dziękujęalicjad31 pisze:Basiu piękna kolkwicja tak jak wszystkie roślinki u Ciebie
Pytanie całkiem na miejscu - wszak to jabłoń i rzeczywiście rodzi małe jabłuszka (takie ok 1cm) ale najbardziej ozdobne ma jednak kwiaty. A kolkwicja niestety nie zawsze kwitnie tak pięknie, czasem pąki przemarzająAGNESS pisze:Basiu pokazałaś przepiękne kwitnące krzewy, bardzo je lubię..... ta jabłoń mnie zachwyciła..... zadam bardzo naiwne pytanieproszę się nie śmiać
czy ona jesienią rodzi malutkie rajskie jabłuszka???
Kolkwicja chińska nieprawdopodobnie piękna...ależ masa kwiatów