Przebarwiające się hortensje ogrodowe są niesamowite.... najbardziej je lubię w momencie rozkwitu, kiedy są bajecznie cieniowane na zielono-różowo, i właśnie końcem lata, kiedy pięknie zmieniają barwy
No i jeżówka....... bajka
Ogrody powinny tętnić kolorami przez cały sezon - u Ciebie tak jest i cenię Cię za to jeszcze, że kwiaty owszem ale jest tez miejsce na drzewa i warzywa.
Chciejstwa każdy z nas ma ale czy można je spełniać kosztem zmniejszania do minimum warzywniaka ...
Zdjęcia i kwiaty tradycyjnie pochwalę a szczególnie dzielżanów i hortensji.
Aniu??.. tak, to My Girl?.. niestety kwiaty ma zbyt ciężkie i musi być podwiązywana.
W tej chwili jej wysokość to dobre 140 cm Wysokość zbyt wysoka ? hihihi..hi
Piękne zdjęcia , ale to już ciągle wszyscy powtarzają ? prawda?
Aniu witaj cudowne zdjęcia jeszcze cudowniejszych kwiatów, zaglądając do Ciebie nigdy się nie zawodzę. Zachwycam się nieustannie i podziwiam talent fotograficzny.
Diamant Rouge- bajka
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
sweety pisze:
O tą werbenę chodzi? Nie ma sprawy, tylko może ktoś powie, jak pobrać nasionka...
Aniu, werbena hastata ma dużo nasionek i często wysiewa się sama. I wiesz, moja w takim samym kolorze jak ta wyżej, dała potomstwo kwitnące biało i różowo.
Nie ścinaj przekwitłych "kłosów", jesienią wykruszysz nasiona, one są bardzo drobne.
Aniu, masa pięknych kwitnących roślin Jest co podziwiać, masz bajecznie kolorowo w ogrodzie!!!
Czytam ze poszukujesz białego rozchodnika - mam tego delikwenta u siebie. CO prawda myslałam ze mi wygnił przez deszczwa jesień i zimę, bo startował baaardzo późno, ale na szczeście jest. Bardzo go lubię. Jeśli chcesz, mogę podesłać jakąś szczepkę z niego
Aniu, czytając poprzednie wpisy, mam wrażenie, że wszystko zostało już powiedziane, bo ile można powtarzać pięknie, kolorowo, bajecznie, a jednak można bo tak u Ciebie jest, oczywiście hortensja Diamant Rouge i mnie zauroczyła jak chyba większość forumowiczów, gdzie kupiłaś to cudo, może pisałaś, a nie doczytałam, tak samo jak nie widziałam nazw pelargonii od Adriana, które wpadły mi również w oko, oj wpadły i to bezlitośnie. Munstead Wood, to następne moje chciejstwo, widziałam ją już w kilku wątkach, robi na prawdę ogromne wrażenie, ale zdjęcie Twojej szczególnie.
Aniu - cuda , piękna jeżóweczka....i reszta bractwa,
Ostatnio szukałam dzielżanów w szkółkach - Pani powiedziała, że ostatnio od kilku lat nie ma dzielżanów w hodowlach.
Są piękne. dostałam odnóżki do forumowej Izy - mam nadzieje, że się przyjmie
Czarodziejka z Ciebie ...
Jak zwykle jest, co oglądać... , ostatnio skupiłam się na dzielżanach, nawet nie wiedziałam, że mają kilka kolorów, bo z dzieciństwa pamiętam taki miodowy..., np. same żółte - widziałam dwa rodzaje: z żółtym i brązowym środkiem...