Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

AGNESS pisze: Edytko , no niestety ja z tej złej strony Lublina...... przy samej granicy....ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wybrać się na dłuższą wycieczkę 8-) ..... ja bardzo zapraszam ;:196
To chyba musiałaby być duuużo dłuższa wycieczka ;:224 . Szkoda, bo bardzo chciałabym zobaczyć Twój uroczy ogród w realu :( .
Może kiedyś , przy okazji...
No, w każdym razie jeśli wybierałabyś się w stronę W-wy to zapraszam :D . Pysznogłówka czeka :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Aguś 100 całusów na wejście.
Właśnie przed chwilą oglądając Twoje widoczki doznałam olśnienia - wiem co zmeinić u siebie, żeby więcej roślin weszło. Urzekła mnie tajemniczość Twojego ogrodu... że nie widać od razu co jest za zakrętem, tylko każdy krok odsłania przed nami kolejne widoki. Takie rozwiązanie spróbuje zastosować tez u siebie przy murze. Niby to wszystko człowiek wie, ale jak się u kogoś zobaczy to następuje tzw "eureka!!".
Kolejny błąd który u siebie zauważyłam (a niby tez o tym się czyta), to fakt, że sadzę roślinki nie w grupach tylko pojedynczo i robi mi się miszmasz. Twoja pysznogłówka to doskonały przykład tego, ze rośliny w kępie doskonale prezentują się na tle zielonego.
Powojnik rzeczywiście godny zapisania!
;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga miło było u Ciebie ;:168 jak zwykle ogród i jego rabatki bardzo urokliwe. ;:180
Jest bardzo gorąco, kwiaty więdną w tym ukropie. Właściwie zasychają i trzeba je ścinać.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Boże jakie piękne zdjęcia prześliczne mnie najbardziej się podoba , to z widokiem na huśtawkę ogrom kwiatów prawdziwy raj na ziemi ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59

Post »

:wit Czesc wpadłam z wizyta pospacerować w twoim ogrodzie i jak zwykle jest ślicznie kolorowo ;:215 aż czuć zapach kwiatow przez fotografie :D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko masz dużo kolekcję lilii - śliczne i już tak kwitną? zdziwiona jestem, bo moje w pąkach :oops:
Pysznogłówki i liliowce mnie też zachwyciły :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moja juka tak kwitła w zeszłym roku.
W tym odpoczywa chyba, więc będę podziwiała twoją. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kochana, zaspałaś dziś?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit ale u ciebie to piękny i kolorowy busz :D Zawsze go popdziwaiam ;:108
Kiedy u mnie tak będzie :roll: w porównaniu z tobą to mam pustkowie,wszystko jeszcze małe,młode ;:173 oprócz host ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aguś jak przycinasz wiosną Spirita czy bardzo nisko ,że kwitnie od dołu .Dobre jak roślinki się rozrastają ,ale dla nas kłopot ,bo trzeba zmieniać im miejsca ,albo pozbywać sie części z nich a to zawsze żal
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu sama natura nam podpowiada, że wszystkie kolory wśród kwiatów pasują do siebie.... Zobacz jakie piękne są bielutkie margerytki z żółtym środeczkiem 8-) :lol: Czy różowe rumiany z żółtym środeczkiem :D Wystarczy tylko podpatrywać naturę ;:224
Twoja juka na pewno za chwilę zakwitnie :D

Milenko moja języczka przez większość dnia jest w cieniu, ale przy dużych upałach też oklapują jej listki....
Języczki to niestety jeden z przysmaków ślimorów :evil:

Miłeczko huśtaweczka czeka na miłych gości, zapraszam serdecznie ;:196 .... już ciasto z wiśniami się piecze :D

Mariolu u mnie w ogródku za cień odpowiedzialne są drzewa owocowe.... i pysznie i pożytecznie 8-) :lol:

Ewuniu takie barwne, mieniące się wszystkimi barwami tęczy rabaty to sama radość dla zmysłów :D

Iwonko aż nie wiem co powiedzieć na takie słowa :oops: .... dziękuję kochana bardzo, to straszne miłe co piszesz, ale naprawdę mnie przeceniasz ;:196
Pysznogłówka rozrasta się bardzo szybko, tworząc piękną, dużą kępę :D to była posadzona tylko jedna sadzoneczka, a rośnie około 3 lat :D

Jolu to wszystko dzięki moim miłym gościom ;:167
Jak tam Twoje pysznogłówki....zakwitły???

Justynko
muszę cyknąć fotki rabatek przy huśtawce..... one dopiero za jakiś miesiąc nabiorą najładniejszego wyglądu, bo posadzone są tam ( po obu stronach )hortensje bukietowe, ale jeszcze malutkie....

cd niedługo....zbliża się burza..... muszę zmykać od kompa....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś a i do Ciebie dotarła burza u mnie już była i podlała ogródeczek :heja teraz piękne słonko świeci... czytając wpisy muszę napisać...że w realu u Agi też tak samo wygląda...jak na zdjęciach...byłam.... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agnieszko ;:196 , wiesz znowu pochodziłam i pooglądałam Twoje piękne zakątki. Wiesz co mi się bardzo podoba? Utrzymujesz rośliny w takich zwartych kępach, nie wlażą jedne na drugie - z czym ja mam wieczny problem. Nie potrafię tak malowniczo i plastycznie ich 'uporządkować." Tobie wychodzi to wyśmienicie ;:180 I połączenia kolorystyczne - zresztą już pisałam - bardzo udane.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu już po burzy?
U mnie na wsi ani jedna kropla deszczu nie spadła, a jest bardzo sucho. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko pysznogłówce widocznie miejsce przypasowało, bo rozrasta się niesamowicie . Wydaje mi sie, że ma 3 lata....
Z kwitnienia lilii tak bardzo się cieszę..... zawsze bardzo na nie czekam :D

Madziu Dziękuję za miłe słowa ;:196
Ogródek nie największy, więc jakoś udaje mi sie ogarnąć chwasty..... chociaż gdyby tak dobrze poszukać, to nie jeden by się znalazł ;:224 :;230

Madziu juki kwitną mi mniej więcej co 2 rok...... roślina po kwitnieniu zamiera wypuszczając młode odrosty, one muszą dojrzeć i dopiero wtedy kwitną . W tamtym roku była u mnie przerwa....
Ich kwiatuszki faktycznie są śliczne..... uwielbiam wszystkie kwiaty o kształcie dzwoneczków :D

Edytko dziękuję ;:196 Zaproszenie i z mojej strony aktualne ;:196 A co do odwiedzin..... kto wie..... kto wie..... 8-) :lol:

Ewuniu Tobie również ;:196
Właśnie taki efekt najbardziej chciałabym osiągnąć..... żeby wędrować krętymi ścieżkami, a za każdym zakrętem zaskakują nowe niespodziewane rabatki..... że nie wszystko jest widoczne jak na talerzu, tyko spacerując odkrywamy wciąż nowe zakątki :D Ciesze się bardzo, jeśli to udało mi się uzyskać ;:138
Myślę, ze roślinki w większych grupach dają najciekawszy efekt, niestety mój nie największy ogród nie pozwala na naprawdę duże skupiska roślin, tym bardziej, że podoba mi się mnóstwo gatunków i trudno mi zrezygnować z jakiejkolwiek roślinki, ale staram się jak tylko mogę, żeby te kępy były spore.....
Buziaki ;:196

Majeczko dziękuję ;:196 upał faktycznie męczący.... i dla roślinek i dla nas...... u mnie dziś wreszcie cudownie popadało.... w pobliżu przetoczyła się porządna burza, a u mnie wspaniały rzęsisty deszcz....

Gosiu witaj :wit
Bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa i zapraszam serdecznie do spacerów po moim ogródku ;:167

Aniu bardzo się cieszę, ze spacerek po moim ogródku sprawia Ci przyjemność, serdecznie zapraszam ;:196

Marysiu lilii faktycznie troszkę się nazbierało, to moje ukochane kwiaty i sadziłabym je i sadziła, każda odmiana mi się podoba, ale niestety już kompletnie brak miejsca na cokolwiek i koniec z sadzeniem..... musi mnie cieszyć to co już jest....
Bardzo się cieszę, bo każdego dnia zakwitają kolejne :D Liliowców już też coraz więcej kwitnie.... bardzo kolorowy czas nadszedł :D

Grażynko moje juki w zeszłym roku odpoczywały, w tym pokazały swoje kaskady dzwoneczków :D Ale już powolutku zaczynają przekwitać..... przez te upały szybko to idzie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”