Tajeczko pysznogłówce widocznie miejsce przypasowało, bo rozrasta się niesamowicie . Wydaje mi sie, że ma 3 lata....
Z kwitnienia lilii tak bardzo się cieszę..... zawsze bardzo na nie czekam
Madziu Dziękuję za miłe słowa
Ogródek nie największy, więc jakoś udaje mi sie ogarnąć chwasty..... chociaż gdyby tak dobrze poszukać, to nie jeden by się znalazł
Madziu juki kwitną mi mniej więcej co 2 rok...... roślina po kwitnieniu zamiera wypuszczając młode odrosty, one muszą dojrzeć i dopiero wtedy kwitną . W tamtym roku była u mnie przerwa....
Ich kwiatuszki faktycznie są śliczne..... uwielbiam wszystkie kwiaty o kształcie dzwoneczków
Edytko dziękuję

Zaproszenie i z mojej strony aktualne

A co do odwiedzin..... kto wie..... kto wie.....
Ewuniu Tobie również
Właśnie taki efekt najbardziej chciałabym osiągnąć..... żeby wędrować krętymi ścieżkami, a za każdym zakrętem zaskakują nowe niespodziewane rabatki..... że nie wszystko jest widoczne jak na talerzu, tyko spacerując odkrywamy wciąż nowe zakątki

Ciesze się bardzo, jeśli to udało mi się uzyskać
Myślę, ze roślinki w większych grupach dają najciekawszy efekt, niestety mój nie największy ogród nie pozwala na naprawdę duże skupiska roślin, tym bardziej, że podoba mi się mnóstwo gatunków i trudno mi zrezygnować z jakiejkolwiek roślinki, ale staram się jak tylko mogę, żeby te kępy były spore.....
Buziaki
Majeczko dziękuję

upał faktycznie męczący.... i dla roślinek i dla nas...... u mnie dziś wreszcie cudownie popadało.... w pobliżu przetoczyła się porządna burza, a u mnie wspaniały rzęsisty deszcz....
Gosiu witaj
Bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa i zapraszam serdecznie do spacerów po moim ogródku
Aniu bardzo się cieszę, ze spacerek po moim ogródku sprawia Ci przyjemność, serdecznie zapraszam
Marysiu lilii faktycznie troszkę się nazbierało, to moje ukochane kwiaty i sadziłabym je i sadziła, każda odmiana mi się podoba, ale niestety już kompletnie brak miejsca na cokolwiek i koniec z sadzeniem..... musi mnie cieszyć to co już jest....
Bardzo się cieszę, bo każdego dnia zakwitają kolejne

Liliowców już też coraz więcej kwitnie.... bardzo kolorowy czas nadszedł
Grażynko moje juki w zeszłym roku odpoczywały, w tym pokazały swoje kaskady dzwoneczków

Ale już powolutku zaczynają przekwitać..... przez te upały szybko to idzie....