Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? Siew i rozsada 2013r. cz.6
Dzięki krykiet66 tak tez sadziłem ze to przez kwiaty musiałem przeoczyc kilka generalnie mi to nie przeszkadza smaku nie zmieni a idealnych pomidorow nie musze miec wkoncu nie o to przeciez chodzi. W przyszłym roku sprobuje uprawy naprawde duzych pomidorow strasznie mi sie spodobało twoje foto jeszcze raz gratuluje i zycze rownie okazałych roslin w tmy roku
Vanyavala, to jest bardzo ładny pomidorek i do staśmionych to on raczej nie należy.
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ja nie muszę czytać komunikatów, miałam pierwsze objawy w szklarnieldo pisze:PIORIN podaje komunikaty o pojawieniu się zarazy ziemniaczanej.Trzeba wytoczyć działa.

Poszedł Ridomil Gold i chyba zatrzymał zarazę. Od 2 dni nie widzę nowych chorych liści.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Dyskusja na temat środków ochrony została przeniesiona tutaj
Środki ochrony - przydatność
Przypominam, że to jest temat: Pomidory? Siew i rozsada.
Środki ochrony - przydatność
Przypominam, że to jest temat: Pomidory? Siew i rozsada.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- 50p
- Od: 3 cze 2013, o 06:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może ktoś mi odpowie na takie pytanie jak wychodować rozsadę z kwiatkami.Pytam gdyż moja sąsiadka wysiała pomidory na początku marca tak jak ja ,trzymała je na parapecie bez dodatkowego doświetlania i wysadzała rozsadę w kwietniu na grunt już kwitnącą a u mnie w tym czsie nie było w ogóle jeszcze kwiatków.Obecnie ma piękne duże zielone pomidorki a moje nawet w połowie nie sa takie jak jej.Co jest grane?
Gdzie może być błąd w mojej produkcji.Siałem nasiona w ziemię do wysiewów i rozsad,ogólnie miałem bardzo ładne sadzonki ale kwiatów niet. 

-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Może sąsiadka ma odmianę wczesną?
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

- Sybil
- 200p
- Od: 9 kwie 2013, o 21:44
Może sąsiadka ma inną odmianę? Wcześniejsze są koktajlówki, Betalux, Poranek i jeszcze pewnie inne.nowicjuszek pisze:Może ktoś mi odpowie na takie pytanie jak wychodować rozsadę z kwiatkami.Pytam gdyż moja sąsiadka wysiała pomidory na początku marca tak jak ja ,trzymała je na parapecie bez dodatkowego doświetlania i wysadzała rozsadę w kwietniu na grunt już kwitnącą a u mnie w tym czsie nie było w ogóle jeszcze kwiatków.Obecnie ma piękne duże zielone pomidorki a moje nawet w połowie nie sa takie jak jej.Co jest grane?Gdzie może być błąd w mojej produkcji.Siałem nasiona w ziemię do wysiewów i rozsad,ogólnie miałem bardzo ładne sadzonki ale kwiatów niet.
Może bardziej nasłoneczniony parapet?
Może ma jakieś swoje tajne metody, jak np. obfitsze podlewanie ( jak na pomidory oczywiście, które w ogóle nie lubią mieć zbyt mokro), a potem troszkę ograniczyła podlewanie- takie stres powoduje kwitnienie u wielu roślin z ciepłych krajów ( to taka taktyka- "szybko, szybko, rozmnażamy się, bo pora deszczowa się kończy") ;)
-
- 50p
Może mieć jaśniej bo ma piętrowy dom a po za tym pomidory to bawole serce i jakieś inne ale ogólnie wszystkie maja już bardzo duże piekne owoce.
- Sybil
- 200p
Poza tym, skoro jesteś nowicjuszkiem, to mogłeś(aś) popełnić jakieś drobne błędy, które nie rzutują na całokształt -bo wszak rozsada była piękna, tylko odrobinę opóźniły kwitnienie- to żaden problem doczekasz się i ty pomidorów, trochę później niż sąsiadka. To nie ma znaczenia, chyba, ze macie z sąsiadką zimną wojnę i wyścig zbrojeń ;))
W takim razie w następnym roku czytaj uważnie forum już od najwcześniejszej wiosny, a najlepiej zimą, żeby ruszyć do boju wiosną z całym arsenałem porad forumowych! A wtedy ty zadziwisz sąsiadkę swoimi pomidorami, czego ci, Nowicjuszku życzę
W takim razie w następnym roku czytaj uważnie forum już od najwcześniejszej wiosny, a najlepiej zimą, żeby ruszyć do boju wiosną z całym arsenałem porad forumowych! A wtedy ty zadziwisz sąsiadkę swoimi pomidorami, czego ci, Nowicjuszku życzę

-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Moja siostra siała pod koniec lutego Bawole serca i teraz ma ładne duże owoce (ma super warunki oświetleniowe....). Czy podana przez Ciebie data siewu przez sąsiadkę jest na pewno prawdziwa? Jak tak, to zdobądź od niej nasiona chętnie przyjmę
.

Moje nowe imię Szansa 

- Sybil
- 200p
No też mi przemknęło przez głowę, że sąsiadka kłamczuszek, wysiała w lutym i stresuje nowicjuszka ;))
-
- 50p
No w sumie nie byłam przy siewie ale tak mi mówiła miejmy nadzieję że mnie nie oszukała,a w sumie to może dobra myśl wysiać pod koniec lutego i wybiec przed orkiestrę hi hi hi .ostatnia szansa pisze:Moja siostra siała pod koniec lutego Bawole serca i teraz ma ładne duże owoce (ma super warunki oświetleniowe....). Czy podana przez Ciebie data siewu przez sąsiadkę jest na pewno prawdziwa? Jak tak, to zdobądź od niej nasiona chętnie przyjmę.

Fakt bardzo zestresowała mnie swoimi pomidorami bo czemu moje skurczybyki tak nie urosły

A tak a propo macie jakieś tajne sposoby aby doczekać się kwitnącej rozsady?

Czyżby to jeden z twoich balkonowych siany w lutym?
Tak. Przyszłego roku rozszerzę uprawę balkonową i na ten cel również wysiew będzie z początkiem lutego .