Hej kochani:)
No niestety dziś słonka nie widać,za dobrze by było...najważniejsze,że w plusie temperatura się utrzymuje
Śpieszę donieść,że lobelka niebieska w krążkach torfowych pięknie wschodzi
Żeniszek jak zwykle szybko się puszcza,została mi do wysiania jeszcze ostróżka hiacyntowa,za kilka dni ją posieję
Na działkę jeszcze nie dojechałam,podobno nieopodal wycinają drzewa i ciężko się dostać tak rozjechane
Aniu Ann Clematis florida var. sieboldiana Sieboldii strasznie mi się podoba biel z fioletem moje mistrzowskie połączenie
Już się cieszę na tego powojnika,na innym forum ktoś napisał,że może się wyradzać po 2 czy 3 latach i jego płatki mogą być białe,to ciekawostka,no tym bardziej jestem go ciekawa
O widzę,że mamy podobne typy co do clemków
James Galway dostaje ode mnie 6 ...
Elwi Jubilee Celebration jest cudna,u mnie zmienia się jak kameleon,barwy co dzień to inne
No i zapach ma nieziemski:)
Aniu białą szałwię na pewno dokupię w szkółce,mnie również urzekła swoją koronkową urodą

Wiem też,że ty jesteś romantika
Maju edulkotku oj tak clemki mnie cieszą bardzo i będą zdobić mój balkon
Białą szałwię polecam wszystkim
Maju Marie Curie jest zjawiskowa,ciekawe jak się u mnie spisze...
Wiem,że lubisz clematisy z pełnymi kwiatami,ten byłby idealny
James Galway jest bardzo fotogeniczny i dlatego ma u mnie trochę zdjęć
Na działkę planuję pojechać,korci mnie bardzo,ale ta droga,chyba traktorem pojadę
Ula James Galway jakimś wielkim krzaczorem nie jest,ale nie należy do rabatówek...to na pewno
Troszkę miejsca z tyłu rabaty i będzie ok
Powojniki ruszyły ...chyba je dziś lekko podleję,boję się,że uschną...
MID White M jest zdrowa,tylko pod koniec lata trochę dopada ją czarna plamistość,ale warta zakupu
James Galway ostatnie odsłony przed nowym sezonem...tu widać krzak,z boku rośnie Cardinal de Richelieu...
To kwiat powojnika Rhapsody,rośnie u mnie na balkonie,lekko pachnie,ma duże ,niebiesko-fioletowe kwiaty,polecam
Czekam na magnolię Galaxy...ciekawe jak da radę w tym roku...
Żółte tulipanki,kupione na początku przygody z działką co roku wędrują po ogrodzie,mam ich coraz więcej i wciąż niezmienną koronkę:)
Biel w ogrodzie jakże czysta i niewinna ach:)pierwiosnek ząbkowany...
Hiacynty
W zeszłym roku dokupiłam więcej sasanek ...
Pozdrawiam serdecznie:)