Witaj Gosiu, święta, świata i po światach teraz przyszedł czas na forum i nadrabianie zaległości. Prześliczne są Twoje aranżacje i w domu i w ogrodzie a gąska prześliczna. Wiesz nawet ten bluszcz czy stokrotka wygląda zjawiskowo. Tulipany cudne jest na co patrzeć i podziwiać. Twój Zielony zakątek robi się kolorowy i bajeczny.
Zdjecia tęczy i słoneczka schowanego w chmurach super
Pozdrawiam serdecznie
Widzę, że w ogrodach zaczynają królować tulipany
Bardzo podoba mi się, gdy rosną tak, jak u ciebie w większych grupach.
Zatem czekam z niecierpliwością, kiedy Twoje nabiorą kolorków.
Witam po świątecznie , cały ten świąteczny czas mój laptop przeleżał w szafie.
Dużo czasu spędziłam przy stole i się objadałam , ale i tak więcej czasu spędziłam w ogrodzie.
Pogoda była wprost idealna na cieszenie się naturą i zielenią oraz koloro - terapia głównie tulipanowa
Udało mi się nawet co nieco poleżeć na leżaczku ale w drugie święto już nie dałam rady troszkę poskubałam
Oj zielsko rośnie jak szalone , ale przy tym nasze zielone piękności również.
Mała foto relacja z świątecznych dni .... Głównie Tulipanki
Gosiu ja wiem, że to natura serwuje nam takie widoki, ale Ty je tak cudnie pokazałaś i pokazujesz, ach te Twoje tulipanki, a zresztą nie tylko tulipanki, ja już nie wiem co piękniejsze, wszystko cudne i pachnące wiosną, jak ja kocham tę porę
Anness - Z tymi nazwami będzie problem , nigdy nie przywiązywałam wagi do nazw.
Większość , a w zasadzie wszystkie rośliny są u mnie bo mi się podobają. Dla mnie raczej nie ma znaczenia czy coś jest hitem ,
ja uważam że po prostu musi mi się podobać i pasować.
Ale ostatnio zaczynam się zastanawiać , nad nazwami wiele nowych nabytków już znam na pamięć ale dotychczasowe póki co nn.
Marto - Moja zielona przygoda zaczynała się w ogóle od cebulowych , czyli właśnie tulipany i lilie. Nadal mam do nich ogromny sentyment ,
dlatego z każdym rokiem ich zdecydowanie przybywa.
Już nawet mam upatrzone miejsce na następne piękności , jakie trudno powiedzieć zobaczymy jak będzie jesienne oferta.
I zdecydowanie lepiej wygląda to w większych grupach , a że mój Zieliniec nie zbyt duży większe grupy tworzą się same.
Jak spoglądam na zdjęcia z ubiegłego roku , jest kolosalna różnica i widać ile przybyło. Weronika - Witam nowego gościa , serdecznie zapraszam częściej i miłego wieczornego oglądania.
Mam nadzieję że się spodoba..... Iwonko , Teresko , Dorotko -Bardzo dziękuję w imieniu tulipanków , one wprost pękają z dumy.
Tak to się zgadza teraz mają swoje 5 minut , które wykorzystują maksymalnie !!! Aniu -Strzępiaste są piękne gorąco polecam mają nie zwykłą urodę. Jak gdzieś czytałam , chyba u teściowej
ktoś doskonale to ujął uzbrojone po zęby ....
Mnie jeszcze bardzo przypadły do gustu lilio-kształtne , ale w zasadzie wszystkie są piękne. Madziu - Specjalnie dla ciebie wyryłam pudełko od aparatu aby odpowiedzieć na twoje pytanie bo sama już nie pamiętałam.
" Canon " Power Shot SX 270 HS " Powiem ci że jestem zadowolona , ja się upierałam przy Nikonie ale facet w sklepie powiedział że są przereklamowane.
Jednym słowem mnie przekonał , i dobrze. Rewelacyjnie oddaje kolory , nigdy nie mogłam zrobić czerwonego kwiatu , zawsze wychodziły różowe.
A teraz bez żadnego problemu. Po za tym aparat trzeba poznać aby w pełni korzystać z jego możliwości i tak się troszkę pobawiłam i posprawdzałam.