Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Hoho, rurociąg, kibelek, proszę jeszcze o wyściełaną poręcz co by wierzch płota nie wbijał się pod pachy
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczna wnusia,gratulacje dla genów.No dobra..................to schodzę z tego płota.
Mój szef jest super facet ;:168 ,pochwalił robotę i jeszcze nagrodził. ;:333
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurczę - czemu ja takiego szefa nie miałam? Aha, pewnie dlatego, że przez ostatnie 20 lat pracy miewałam głównie szefowe...
Z płota nie zlezę, bo mi ktoś zaraz miejsce zajmie...Jedną ręką krzepko się trzymam ogrodzenia a drugą mieszam w garnku z zupą szczawiową(ulubioną...ciekawostka, jak moje dzieci były małe to za nic w świecie nie chciały jeść "zielonej zupy")
----------
Jaguś - spryciara niby naszą uwagę od płotu odwraca - a cóż tam widać na pierwszym zdjęciu - jak nie fragment w/w obiektu....
A po za tym ja jestem dziedzicznie obciążona podchodzeniem do płota i już!
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi,

To towarzystwo zza płota tak skromnie ;:170 niby o kawce, herbatce, zupie szczawiowej...
A pod Twoją nieobecność (i niewiedzę) każdy chętnie kielicha wychylił ;:74

Wróćmy do kryminału, bo nam konkurencja rośnie i jeszcze nas wysiudają z tej roboty! ;:202
Mam już początek i jak dostanę Twoje błogosławieństwo, to go zarzucę na FO. Potem, niech się dzieje co chce! ;:202 ;:202
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

A to pewnie Asia u mnie pisała o zupie szczawiowej ponieważ przeczytała tutaj i pozazdrościła Marysi.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Jak tu złazić z płota skoro śnieg po kolana? Dyndam dalej.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

To ja jawnie wychylam kielonek Jägermeister zagryzając myśliwską. Wasze zdrowie! ;:136
Ale więcej mi już nie nalewajcie, bo głowę mam słabą i jak zacznę śpiewać, to wszyscy pospadają z płotów. A płoty masz Jagi piękne i solidne, mojego muru nie ma co zazdrościć, po każdej zimie kitujemy co większe pęknięcia, malujemy zacieki i modlimy się, żeby jeszcze trochę postał, bo kasy na nowy nie ma.

Wspomnienie Wiedźmy przywołało wspomnienie pani, która zajmowała się tutejszym ogrodem, zanim został podzielony i część działki sprzedano nam. Nie wiem, jak wyglądał w czasach świetności, czy było coś więcej niż duży klomb z kwiatami, kilka iglaków, dwa krzewy porzeczek i wielki trawnik pełen chwastów. Pani w ostatnich latach nie miała już sił zajmować się roślinami, szczególnie że opieki wymagał również jej mąż po wylewie. Siadywali razem na balkonie mieszkania na pierwszym piętrze i godzinami przyglądali się, jak walczymy z pobojowiskiem po budowie domu i próbujemy na naszym skrawku ziemi urządzić coś na kształt ogrodu. Zapytana, czy nie szkoda jej, że właściciel sprzedał ogród, którym zajmowała się tyle czasu odpowiedziała, że nie, że nawet cieszy się, że ktoś o to zadba, bo inni mieszkańcy bloku nie przejawiali absolutnie żadnego zainteresowania zieleniną. Dwa lata temu wyprowadzili się do domu starców, on zmarł w zeszłym roku. Niewiele roślin z tamtego ogrodu przetrwało budowę, jedna piwonia, chabry, irysy, orliki, ułudka wiosenna, poziomki i dwa krzaki porzeczek. Bardzo dużo roślin dostałam z dwóch zaprzyjaźnionych ogródków, z jednego wrocławskiego i jednego kolońskiego. I tak jak ty Jagi, równie ciepło myślę o darczyńcach.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ten zwis płotowy niekorzystnie wpłynął na stan zdrowia :evil:
Herbatki żałowałaś :shock:
I poległam ;:222

Żeby nam się dziewczynki nie pochorowały aroniówkę zostawiam ;:173

Szkoła była naprzeciwko kościoła. Wszak dwie najważniejsze instytucje wsiowe ;:306 .
Jest jeszcze remiza OSP-największa z wymienionych ;:219

Pozdrawiam ;:168
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć :!:
Podbechtana przez Was pocwałowałam do ogrodu szukać zielonych pozimowych wyskrobków. Znalazłam jedną, ledwo widoczną kępkę przebiśniegów i ... całą masę kocich kupek ;:oj.

EwoM, jakie wymagania - wyściełana poręcz . A kysz, zostawiam otwartą bramę, ryzykując, że mi żuliki magiel podwędzą, ale z płota proszę złazić ;:17.

Grażynka grzeczna, słusznie szef ją pochwalił i nagrodził. Ja też chwalę... ;:108.

Ambo, na obciążenia dziedziczne rady nie mam, ale nagany udzielić mogę ;:302. Kto to widział jedną ręką mieszać ;:218.

O, Lisica :!: To ja potrzebuję kielicha :!: Towarzycho na płocie świetnie się bawi moim kosztem i bez tego :heja. Dawaj ten kryminał, bo ja już chciałam się przerzucić na komedię plebejską ;:209.

Megi, jak fajnie, że wpadłaś! Co śpiewasz po drugim kielichu? Na zdjęciach ten Twój mur wygląda tak solidnie i ładnie! W Twojej opowieści przynajmniej ogród poszedł w dobre ręce. Z Wiedźmą było gorzej - ogród zginął marnie ;:219.I w mojej i w Twojej historii smutne jest
zakończenie ;:145. Tak też było z poprzednia właścicielką mojej posesji. Ale tę historię opowiem innym razem. Prosit ;:304.

Justynko, no co Ty, herbatki nie żałowałam, dodałam drinki rozgrzewające no i mówiłam, jak komu dobremu: złazić z tego płota, bo zimno, ale kto mnie słuchał ;:219.

Chyba muszę Was pomamić roślinami ;:170.

Jasmine nad jeziorem. Jeszcze trochę niedorobiona.
Obrazek

Tawułki Arendsa, cierpią u mnie, za sucho im.
Obrazek

Lilie w kosmosie.
Obrazek

Liliowiec Gentle Sheperd
Obrazek

Biała jeżóweczka.
Obrazek

Floks nad jeziorem.
Obrazek

Droga do domu.
Obrazek

;:304 Najlepszego - Jagoda
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Co dzisiaj polewasz Jagi? ;:304
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zasadniczo dżin z wermutem, a Ty co sobie życzysz, Robalku :?:

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Poproszę czerwone wytrawne, najchętniej coś z Nowego Świata.... ;:224
Santa Carolina raz, prrrroszę :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jagi, wbrew swej wątpliwej słodkości wolę konkrety, również w napojach. A dziś? Nieważne co, byle sponiewierało ;:303
Cały dzień zastanawiałam się, co mnie może pociągać w wiszeniu na cudzym płocie w stanie lekko nieważkim. I chyba wiem :uszy Nigdy jeszcze tego nie robiłam ;:306 Zatem zachowawczo, ale rozsądnie zostanę na "swoim" hamaku ;:173 Ustawowy nieskazitelny charakter zwycieżył ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

jak pytają to może jest Martini Bianco z lodem? :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robaczku,ja tego paskudztwa nie pijam, migrenę mam na samą myśl o czerwonym ;:219.
Ale takiemu Miłemu Gościowi - proszę uprzejmie ;:304. Skolko ugodno ;:306.

Sweety, to chyba Mamrot byłby najlepszy, ale go ni mom ;:185. Masz ten charakterek, ale nowe pociąga, co :?:

Asmo, jest, ale z lodem na taki ziąb :?: Potem mi Justynka wyrzuca, że Was poprzeziębiałam :!:

;:304 Ja, przynajmniej poznałam Wasze gusta ;:306
PS. Wychodzi na to, że ogród nieważny, grunt to dobrze zaopatrzony barek ;:306.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”