Ogródek Agness
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Agness
Choć nie lubię śniegu i zimy, to jednak i ja mam nadzieję, że zanim znowu przymrozi, to najpierw może troszkę śniegu spadnie 

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aguś przychodze
tu jeszcze raz ; przymierzam się do kupna hortensji RENHY VANILLE FRAISE
a może HORTENSJA PINKY WINKY, Co Ty na to,którą doradziłabyś,masz więcej doświadczenia z hortensjami

a może HORTENSJA PINKY WINKY, Co Ty na to,którą doradziłabyś,masz więcej doświadczenia z hortensjami

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Agness, patrząc na Twoją kolekcję to moje 7 sztuk (4 odmiany) to baaaardzo mało. Zapomniałam o ogrodówkach. Mam jeszcze 4 ogrodówki ale ich nie liczę bo nie kwitną. W tym roku nawet nie okrywałam, bo szkoda zdrowia.
Mam spory ogród i te kilka hortensji to znika i ich nie widać
Mam spory ogród i te kilka hortensji to znika i ich nie widać

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko a dużo śniegu zeszło u Ciebie??? u mnie na szczęście jeszcze biało..... ale i ciepło bardzo, niestety.....
Ewuniu to może teraz jak nie ma śniegu przykryj swoją hortensję kartonem tekturowym, szkoda jakby taka piękność przemarzła....
Aniu co do odmian hortensji bukietowych to już tylko gustem można się kierować. One wszystkie piękne i łatwe w pielęgnacji. Vanilka lepiej się czuje w lekkim świetlistym półcieniu, bo na słoneczku mogą przypalać się jej liście. Ma ona przepiękne wielkie i pełne kwiatostany i moim zdaniem przebarwia się najpiękniej ze wszystkich odmian, na cudowny, żywy róż. Pinky Winky natomiast jest koronkowa, duze kwiaty płonne są rozrzucone gdzie nie gdzie na całej masie drobniuteńkich kwiatów płodnych. Też jest piękna.... Wrzucę Ci kwiatostan jednej i drugiej, może to Ci podpowie jaką wybrać
PINKY WINKY

RENHY VANILLE FRAISE

Jolu ja wcale nie mam ich tak dużo..... ogródek niewielki a to duże krzewy, więc wiele się nie zmieści.... razem z ogrodówkami mam pewnie z 15 - 17 krzaczków.... nawet sama nie wiem ile ich jest
A jestem pewna, że u Ciebie na takim dużym obszarze będzie ich coraz więcej..... może ukorzeniaj sobie patyczki, będzie duża oszczędność
Ewuniu to może teraz jak nie ma śniegu przykryj swoją hortensję kartonem tekturowym, szkoda jakby taka piękność przemarzła....
Aniu co do odmian hortensji bukietowych to już tylko gustem można się kierować. One wszystkie piękne i łatwe w pielęgnacji. Vanilka lepiej się czuje w lekkim świetlistym półcieniu, bo na słoneczku mogą przypalać się jej liście. Ma ona przepiękne wielkie i pełne kwiatostany i moim zdaniem przebarwia się najpiękniej ze wszystkich odmian, na cudowny, żywy róż. Pinky Winky natomiast jest koronkowa, duze kwiaty płonne są rozrzucone gdzie nie gdzie na całej masie drobniuteńkich kwiatów płodnych. Też jest piękna.... Wrzucę Ci kwiatostan jednej i drugiej, może to Ci podpowie jaką wybrać

PINKY WINKY

RENHY VANILLE FRAISE

Jolu ja wcale nie mam ich tak dużo..... ogródek niewielki a to duże krzewy, więc wiele się nie zmieści.... razem z ogrodówkami mam pewnie z 15 - 17 krzaczków.... nawet sama nie wiem ile ich jest

A jestem pewna, że u Ciebie na takim dużym obszarze będzie ich coraz więcej..... może ukorzeniaj sobie patyczki, będzie duża oszczędność

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Agnieszko, śniegu u mnie już zupełnie nie ma, a nawet rośliny w ogrodzie zaczęły wegetację już 

-
No nie, wcale nie dużo 15-17
Tylko jedną mam z patyczka i to mój Tata ukorzenił. Mnie się nie powiodło. Poza tym wszystkie jeszcze młode bo ogród 2 letni, to czego oczekiwać. Tak naprawdę to dopiero zeszły sezon zaczęłam sprawę traktować poważnie. Jeszcze się rozwinę

Tylko jedną mam z patyczka i to mój Tata ukorzenił. Mnie się nie powiodło. Poza tym wszystkie jeszcze młode bo ogród 2 letni, to czego oczekiwać. Tak naprawdę to dopiero zeszły sezon zaczęłam sprawę traktować poważnie. Jeszcze się rozwinę

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj przepiękne obie, nie ma co się zastanawiać, i kupić obie
ze wskazaniem na pierwszą
ze wskazaniem na pierwszą

Pozdrawiam, Agata.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko to faktycznie niedobrze..... do tej pory zima była przyjazna dla naszych roślinek, mam nadzieję, że tak będzie do wiosny.... oby napadało przed nadejściem mrozów..... u mnie jak na razie to jeśli pada, to deszcz ..... a ślizgawica okrutna
.....
Jolu ale to razem z ogrodówkami, bukietowych może mam chyba 10 odmian.... pozostałe to ogrodowe.... Teraz jak nie zakwitną, to wymienię je na bukietówki...
Agatko podpisuję się pod tym..... posadzić 2 .... one wszystkie takie piękne

Jolu ale to razem z ogrodówkami, bukietowych może mam chyba 10 odmian.... pozostałe to ogrodowe.... Teraz jak nie zakwitną, to wymienię je na bukietówki...
Agatko podpisuję się pod tym..... posadzić 2 .... one wszystkie takie piękne

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obie warte posadzenia w ogrodzie
Chociaż na razie bardziej mi się podoba Pinky Winky (bo Vanillę już mam
).

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aguś dzięki Twoim fotkom na pewno zaprosze do siebie Vanikę 

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Witaj Aga
I ja skorzystałam z Twojej rady
Przed chwilą właśnie napisałam u siebie, że nie wiem jeszcze jaką h.bukietową wybiorę na rabatki przy podjeździe
Teraz już wiem... RENHY VANILLE FRAISE ... na 100%
Jest przecudna

I ja skorzystałam z Twojej rady

Przed chwilą właśnie napisałam u siebie, że nie wiem jeszcze jaką h.bukietową wybiorę na rabatki przy podjeździe

Teraz już wiem... RENHY VANILLE FRAISE ... na 100%

Jest przecudna

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

-
Nutka, a ja właśnie u Ciebie radziłam żebyś do Agness zerknęła bo kolekcję prezentuje 

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Wiem wiem, już Ci odpisałam
Te hortensje ostatnio nieźle mi mącą w głowie
Patrze teraz na okazy u Agi i zastanawiam się gdzie całą resztę wkomponować kiedyś, bo na pewno będzie ich u mnie o wiele więcej

Te hortensje ostatnio nieźle mi mącą w głowie

Patrze teraz na okazy u Agi i zastanawiam się gdzie całą resztę wkomponować kiedyś, bo na pewno będzie ich u mnie o wiele więcej

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka