Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Hm.. ja jak myślę o tiramisu to od razu mi ciężko w brzuszku :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ciężko? Ja odczuwam nieopisaną błogość :)
Marysiu, już wpadłam i skosztowałam - bajka :)
PanieM, to była taka przenośnia, nie bierz jej do siebie :) W razie czego Cię obronię ;:196
Dorotko, czuję się już dobrze, jestem taka happy! :)
Aga, no może i w morze... :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A ja zamiast robic tiramisu, kupiłam w osiedlowym Muffinku...Iza sama robi ciastka, ciasta, ciasteczka mmmm...pychota, tylko te jej wypieki maja telepatyczny kontakt z moja pralką i jakos dziwnie ubrania mi sie kurcza :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Agulku...jakże się cieszę , że jesteś happy ...ale ja nie o tym ...cicho sza , by nie daj Boże zaś wylazło ;:202 .

Myślałam nad realnym widokiem klonu ...a nie podoba Ci się buk Tricolor ? Chyba , że za ciemno Twoim zdaniem by ten zakątek wyglądał ? Katalpa bignoniowata
ładna prawda ?

Buk Tricolor

Miłego wieczoru ;:167 :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

"każdy facet mysli, ze kobiety marza o ksieciu. To bzdura. One marza o tym, zeby sie najesc i nie przytyc" :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobre. ;:215
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Agnieszko!
Te krople rosy dodają roślinom urody ale jednocześnie przypominają,że to jesień i nie długo zima.A ja bardzo nie lubię tej pory roku.Dziękuję Ci za wizytę w naszym leśnym ogrodzie,ponieważ świadczy to,że pamiętasz o nim.Twoje fotki to dzieła sztuki.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja ma pytanie z gruntu techniczne. Czy tam nie bedzie szła gdzies rurka od gazu?
Bo jeśli tak to drzewko odpada. Chyba, że podłączenie będzie w zupełnie innym miejscu.
Ja przy zmianie na gaz płynny musiałam zmieniac wszystkie rury doprowadzające gaz do domu, bo były za cienkie.
20 m. rycia w trawniku i rabatach.
A jeśli drzewko to może cos kwitnącego? Taka Stewartia pseudocamelia?
Ale klon tez kusi. Jak pamiętasz też jestem na etapie wyboru drzewka.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Buk bardzo kolorowy :D U mnie pewnie by nie pasował, ale nie zarzekam się.
Nadal bez przymrozku, choć robi się coraz chłodniej.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Słoneczne dzień dobry! :wit
Ewa, miałam właśnie pytać o temperatury u Ciebie... tu pokazywało rano 4st, bez szronu, za to z pięknym słońcem o poranku. To zapowiada ładny dzień, aż się chce żyć... pozdrawiam znad kubka aromatycznej kawy :)
Gosiu, to ważne, że zwracasz uwagę także na takie aspekty. Znaczy, że masz już doświadczenie i potrafisz doradzić, biorąc pod uwagę różne alternatywy i ryzyka. U nas skrzynka gazowa i docelowe przyłącze idzie z drugiej strony ogrodzenia, także w miejscu po zbiorniku gazu śmiało można sadzić spore drzewo. Polecając Stewartię, kusisz mnie niesamowicie - ja lubię takie oryginalne cukiereczki... Myślę jednak, że przy naszych ostrych zimach, posadzenie drzewa o preferencjach do raczej łagodniejszego klimatu, byłoby dla młodej rośliny ryzykowne. A może się mylę? Ty podjęłaś decyzję? Jakie drzewo zaprosisz do siebie?
Edwardzie, dziękuję za odwiedziny - bardzo mi miło, że pamiętasz o moim ogrodzie... fotografowanie przyrody bardzo mnie fascynuje, zatem staram się korzystać z chwil, kiedy to jesień, opadająca mgła, czy lekki szron, malują cudowne obrazy... Miło powspominać takie widoki zimą. Dawno nie byłam w leśnym ogrodzie, więc w wolnej chwili na pewno odwiedzę Twoje przyjazne włości... pozdrowienia!
Julek, złotymi zgłoskami powinno się pisać tę sentencję :) Ewa, świetne, prawda?
Magda, kupiłaś tiramisu, jak rozumiem?
Jagódko, bardzo dziękuję za rady i proszę o następne pomysły (aczkolwiek jak się zapewne domyślasz, na klona jestem prawie zdecydowana)... Katalpę (Nana) mam w tym miejscu, w samym rogu, o ogromnej już koronie... Uwielbiam ją i cieszę się, że po zniknięciu zbiornika, zostanie nieco bardziej wyeksponowana. Buk Tricolor budzi we mnie mieszane uczucia: z jednej strony kolorystyka zachwyca, z drugiej trochę przytłacza, ale to chyba dlatego, że ja w ogóle nie przepadam za variegatami. Wolę spokojniejsze barwy, nawet jeśli są mocne, to raczej powinny być jednobarwne. Dziękuję za propozycje, Jagódko!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś!
Widzialam ostatnio w gazecie artykul o berberysach i z opisów wynikało, ze do 1 metra wys. rosnie Atropurpurea Nana, masz go moze u siebie?
A propos Stewartia pseudocamelia, mam ją od wiosny, na razie to malutki krzaczek :D Ciekawa jestem jak zniesie zimę i czy zakwitnie w przyszłym roku...
Milego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, miłego dnia również :) Berberysów Atropurpurea Nana akurat nie mam, ale się zasadzam, między innymi na nie, być może w kontekście zapełnienia od frontu części rabaty wstydu - zobaczymy :) (będziesz zadowolona z plamy czerwieni, którą w tamtym miejscu sugerowałaś?). Właściwie to nie wiem dlaczego mam tylko kilka odmian - uwielbiam te krzewy. Koniecznie muszę dokupić Harlequiny, bo te mnie powalają. Czy A. Nana chcesz wkomponować u siebie? Może rabata trawiasto-berberysowa? Pokazywałaś u siebie krzaczek Stewartii? Kwitł w tym roku?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, Stewarcję mam młodziutką, jeszcze nie kwitła, dostałam w gratisie do wiosennego zamówienia :D
Berberysy chciałam posadzić koło świerka srebrnego na froncie domu, Julek podczas ostatniej wizyty upewnił mnie w przekonaniu, że to będzie fajny akcent kompozycyjny. Z trasami wciąż myślę, spodobała mi się ostatnio ostnica brodkowata i chciałabym ją na angielskiej rabacie, ale Gosia/Margo pisała ze słabo zimuje...wciąż myślę, cała zima przede mną. Zrobię kilka szerszych ujęć ogrodu to noże mi podpowiesz gdzie byś widziała u mnie trawiastą rabatę, bo ja jakoś mam problem z jej umiejscowieniem... :? Julek też jej u mnie nie widział ;:145
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, dziś mała sobota ;:138 Potem już z górki :D

nie częstują tu gdzieś kawą? M zapomniał kupić mleka i nie piłam jeszcze :evil: Coś ostatnio ta gosposia zaczyna mi się buntować.

No nic, idę w takim razie na dół do barku po kawę. Choć w porównaniu z tą od M, to robią takie paskudztwo ;:224

miłego ;:3 u mnie rano było -0,5 brrrrrr
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A u mnie rano w miarę ciepło i sucho, zapowiadało to deszcz, no i jak wchodziłam do przedszkola to nie padało, a jak wychodziłam to już padało. Po drodze coraz mocniej i mocniej. Jednak ulewy nie ma.
Berberysy są świetne, mnie podobają się te Twoje na froncie, rosną strzeliście do góry.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”