Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
Re: Lato w wiejskim ogrodzie cz.2
Marysiu, może to pęcherznica kalinolistna?
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu Ty do zimy już przygotowana jesteś .Kury zabezpieczone, grządki przekopane , zimne noce u mnie też nastały , mam jednak nadzieję że przymrozków jeszcze nie będzie. Drzewa jeszcze musimy dokupić do kominka ,bo ledwo starczy na tą zimę .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Linetko nie wiem może jeszcze ktoś rozpozna?Lineta pisze:Marysiu, może to pęcherznica kalinolistna?
Danusiu u mnie tak miejscami muska ale jeszcze nie ściął roślin. Drewno na szczęście mam. Została połowa z zeszłego roku, ale ja nie chcę...

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu ja też nie chcę 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu piękny skalniak, w przszłym roku jeszcze sie rozrosnie. Czy Ufoludki wypuszczaja jakby kwiatki? też mam kulki z boku i nie wiem czego oczekiwać
Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak ludność miejcowości pod dużymi miastami cierpi w weekend na najazdy turystów u Ciebie Krakusów.
Mam tendencję raczej do spacerów w wyludnionych zaciszach naszej pięknej Ziemi.

Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak ludność miejcowości pod dużymi miastami cierpi w weekend na najazdy turystów u Ciebie Krakusów.
Mam tendencję raczej do spacerów w wyludnionych zaciszach naszej pięknej Ziemi.
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu pokazałam ufoludki. Sterczą dzielnie, ale na razie nic nie przyrasta. Nasze tereny zawsze były i są nawiedzane , bo bardzo blisko i bardzo urokliwe. Nie wiem tylko dlaczego moja gmina w ogóle nie dba o turystów i nic im nie proponuje. Nawet porządnego parkingu nie ma - nikomu się nie chce. Za to tereny są prawie dziewicze, bo nie zagospodarowane.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu kurki baaardzo zadowolone z przeprowadzki,tam się tak nie kąpały a teraz to w basenie cały dzionek
co do tego krzewu to może być hortensja dębolistna,a na pewno rozpoznamy jak będzie kwiatostan

co do tego krzewu to może być hortensja dębolistna,a na pewno rozpoznamy jak będzie kwiatostan

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Nie Marysiu hortensję dębolistną mam, najprawdopodobniej to jest kalina, która bardzo wyrosła w tym roku i jej nie poznaję.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Marytsiu kury sa rzeczywiście zabawne ,zawsze mnie rozsmikieszłay tym grzebaniem i strasznie smiesznie biegają...od razu mi sie nasza kreskówka Reksio przypomina 

Jabłuszka piękne, rumiane
Super!

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Przeprowadzka kurek fajna
. Marysiu, to może doślę Ci nasionek tej kostrzewy? lub nowych kępek? Pieknie skalnica Ci się rozrasta, u mnie jakoś nie może korzeni puścić. Za to nasadziłam na skalniaku krokusów, 65 cebulek. Mam nadzieję na spektakl wiosną, trzymaj kciuki proszę. potem w to miejsce wysieję smagliczkę.

- Maska
- Kontakt:
Dorotko masz rację wszyscy chodziliśmy je oglądać bo takie śmieszne figury odstawiały
Izo jest ich w tym roku mniej, ale za to dorodne!
Marzenko cieszę się z tego skalniaka i wygląda na to że się rozrośnie. Trawka jedna daje znaki życia pozostałe kępki suchutkie i te żółte, nie pamiętam jak się nazywały też uschły będzie je transplantować w innej porze roku - może na wiosnę. Poproszę Cię też o ten bordowy rozchodnik bo jest śliczny ale to już będziemy wsadzać na wiosnę. Ty też pewnie coś wypatrzysz, jak ochłoniesz z tych szaleństw nasadzeniowych. A ja nie widzę skalnicy na zdjęciach? Chyba że co innego ja uważam za skalnicę a Ty co innego

Izo jest ich w tym roku mniej, ale za to dorodne!

Marzenko cieszę się z tego skalniaka i wygląda na to że się rozrośnie. Trawka jedna daje znaki życia pozostałe kępki suchutkie i te żółte, nie pamiętam jak się nazywały też uschły będzie je transplantować w innej porze roku - może na wiosnę. Poproszę Cię też o ten bordowy rozchodnik bo jest śliczny ale to już będziemy wsadzać na wiosnę. Ty też pewnie coś wypatrzysz, jak ochłoniesz z tych szaleństw nasadzeniowych. A ja nie widzę skalnicy na zdjęciach? Chyba że co innego ja uważam za skalnicę a Ty co innego

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
czwarte zdjęcie nad trawką, takie pstrokate listeczki. No skalniak robi Ci się super zarośnięty
. Razem z trawą była kocanka piaskowa. U siebie implanotwałam ją razem z Twoimi sadzonkami. Wszystko padło. Teraz rozsyłałam dziewczynom. Nasionka chyba też zbiorę to poeksperymentujemy z nią, bo fajna jest i ma właściwości lecznicze

- Maska
- Kontakt:
No tak to dla mnie skalnica to co innego http://pl.wikipedia.org/wiki/Skalnica , a też ją mam. No to zbieraj się Marzenko do domu!
Marysiu, jeszcze nie
Ja nie chcę przymrozków. Jesień jak najbardziej tak, ale bez przymrozków. Lubię, jak ogród zmienia barwy, liście się przebarwiają i w słońcu mienią się kolorami
. Ale szkoda mi jest, gdy znika wszystko z grządek
.....tyle trzeba czekać na wiosenne cudeńka

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan