Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.2

Post »

Jolu szarłat i powojnik ujęcia fantastyczne i do tego obydwa piękne :)
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Kibicuję epiphyllum ;:65 pozytywnie zazdroszczę clematisa i szarłatu ;:63
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Nolinka pisze:Już sobie wyobrażam jakie to epiphyllum będzie śliczne :D i klematis uroczy - planuję zakup w następnym roku i posadzenie go pomiędzy słupami przed domem, żeby było ładnie od ulicy :D
Świetny pomysł z tym klematisem ;:215

polikola tak myślałam,że to może być przyczyną małej ilości owoców na pomidorach.
Przegapiłam moment,gdy wilki można było obrywać.A później,to już były takie giganty,że szkoda było.
Ale dziwne jest to,że niektóre (głównie te niskie odmiany) mają całkiem dużo owoców ;:oj

Niunia ;:196 ,dzięki kochana.Teraz to już za późno ;:223 .Napisz mi o tym za rok ,na wiosnę ;:224 :;230

trzynastka,dziękuję ;:196

Kubasiu dziękuję ;:196 .Co dzień zaglądam do epiphyllum ;:224 .Ciekawe jak zakwitnie(bo nie widziałam żadnego na żywo).No i jak długo utrzyma kwiat.
Szarłat będę zbierać,to podrzucę :D :uszy
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Jolu a ja mam siostrę tego epiphyllum ? ;:224
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jola ale pięknie Ci będzie kwitło epiphyllum, strasznie mi się podoba ;:138 ;:138 ;:138 Jakbyś kiedyś miała za dużo to pomyśl o mnie ;:224
Szarłat i clematis też bardzo mi się podobają ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ;:108

tesiu,zaraz zapiszę epiphyllum :lol:.Może się znajdzie z 1 sadzoneczka ;:224 :wink: .Jak nie,to listek.
Szarłat jest dość wysoki i raczej bardzo się rozsiewa.Teściowa ma taki wzniosły(kwiat do góry jak u tawuły)
Mogę Ci zebrać nasionka.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jolu bardzo bym chciała ale ja nie mam miejsca na takie duże rośliny, mój ogródeczek malutki i już nieźle zapełniony :;230 A na epi to mnie zapisz ;:196
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu powojnik cudo, moje zbił grad i mają mało kwiatów ;:223 a epifila mamy takiego samego :uszy ja mam go pierwszy rok i kwitnie na końcu najdłuższych liści, teraz żałuję, że go nie podwiązałam ;:124 A floksy też kocham, to kwiaty z dawnych wiejskich ogrodów, które lubię najbardziej, bardzo podoba mi się ten biały z czerwonym? albo rózowym środkiem. Pisałaś wcześniej, że może coś podzielisz :wink: chyba, że remont poniszczy byliny zbyt mocno ... oby nie ;:173
Awatar użytkownika
gardeniaa
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 25 maja 2008, o 14:42

Post »

Możesz być dumna z kerii, jest piękna ;:oj ;:108
Awatar użytkownika
Marzena62
500p
500p
Od: 13 lip 2012, o 22:21

Post »

Jolu dziękuję za odwiedzinki i słowa uznania. Wiesz, póki nie oglądałam ogrodów na forum to byłam dumna z mojego ogródeczka jak paw - nikt na mojej alei nie miał tak ukwieconej działki. Teraz niestety "szczęka mi opadła" i nabawiałam się kompleksów.
Podoba mi się twoja rabata z tytoniem, miałam kiedyś go więcej, teraz mało, dlatego wyobrażam sobie jak tam musi pachnieć pod wieczór. No i masz prosiaczki i bociany, to jak za mojego wczesnego dzieciństwa.
Irysy i inne moje kwiatki -
z pozdrowieniem - Marzena
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Powojnik cuuudo, widzę Jolu że masz taki zarośnięty ogródek, uwielbiam takie wiejskie ogrody :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne listki u kerrii, a ja czekam na zdjęcia w pełni rozwiniętych kwiatów epiphyllum;) :wit
Rozalka_74
200p
200p
Od: 8 sty 2011, o 17:48

Post »

Ale śliczny klematis i ten rumianek jednoroczny nigdy bym nie zgadła że to on zawsze kojarzył mi się z żółtym kolorkiem :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sylvi pisze:Jolu powojnik cudo, moje zbił grad i mają mało kwiatów ;:223 a epifila mamy takiego samego :uszy ja mam go pierwszy rok i kwitnie na końcu najdłuższych liści, teraz żałuję, że go nie podwiązałam ;:124 A floksy też kocham, to kwiaty z dawnych wiejskich ogrodów, które lubię najbardziej, bardzo podoba mi się ten biały z czerwonym? albo rózowym środkiem. Pisałaś wcześniej, że może coś podzielisz :wink: chyba, że remont poniszczy byliny zbyt mocno ... oby nie ;:173
Kochana.Raczej nie dam rady już tego floksa dla ciebie wykopać.Ustawiła się długa kolejka ;:224 .A krzaczek nie jest duży.Na dodatek rosnie obok różowego,no i może się zdarzyć,że ktoś dostanie różowy zamiast tego z ''oczkiem''.Przedzieliłam gałązki deseczką,by jak przekwitną,to mieć większe szanse na oddzielenie kolorów.
Ale zobaczymy na jesień.Jak coś ,to napiszę ;:108
Co do remontu,to na razie utknął,bo zaraz żniwa,to nie ma sensu zaczynać.Maszyny trzeba przyszykować i w ogóle.No,ale dach już mam prawie skończony :lol: ;:138 .Jeszcze kalenica i okna dachowe zostały.
Marzena62 pisze:Jolu dziękuję za odwiedzinki i słowa uznania. Wiesz, póki nie oglądałam ogrodów na forum to byłam dumna z mojego ogródeczka jak paw - nikt na mojej alei nie miał tak ukwieconej działki. Teraz niestety "szczęka mi opadła" i nabawiałam się kompleksów.
Podoba mi się twoja rabata z tytoniem, miałam kiedyś go więcej, teraz mało, dlatego wyobrażam sobie jak tam musi pachnieć pod wieczór. No i masz prosiaczki i bociany, to jak za mojego wczesnego dzieciństwa.
Witaj u mnie ;:180 .
Mam to samo.Jak oglądam ogrody na fo.Tylko,że mam problem,że mój ogródek jest małych rozmiarów,to nie mam gdzie się rozpędzić ;:224 :;230 .
Ja ciągle podziwiam swój tytoń.A pachnie rzeczywiście cudnie ;:108 i intensywnie,ale nie drażniąco.Jak niektóre kwiaty w nadmiarze kwitnienia.
Bocianów -gniazda nie mam.Ale czasem przylatują posiedzieć :lol:
Karolina__ pisze:Powojnik cuuudo, widzę Jolu że masz taki zarośnięty ogródek, uwielbiam takie wiejskie ogrody :)
Twój też raczej wiejski ;:215

.
Rozalka,Filigranowa,gardeniaa dzięki za pochwały i odwiedziny.
Tesiu,masz zapisane epi.

WARZYWNIE

Pomidory.Niektóre mają spro owoców.
Krzaki pomid.po strzyżeniu.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na końcu mój eksperyment-melony?
Bardzo się z nich cieszę
`
Obrazek Obrazek

A teraz kolorki

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Właśnie dlatego boję się remontów ;:124 bo człowiek zaczyna licząc na to, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i w terminie, a potem mijają tygodnie lub nawet miesiące zanim ten bałagan się skończy, bryy okropność, ale wiadomo - jak mus to mus ;:108
A teraz uciekam coś zjeść, bo po takich widokach głodna się zrobiłam :lol:
I ktoś tu pisał, że ma mały ogród i nie może poszaleć ;:183 to ja chcę taki mały ogród :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”